“Απόβαση” Ελλήνων στη Βαλένθια

Την Κυριακή ο 39ος Valencia Marathon Trinidad Alfonso EDP

Share
Από τον Μαραθώνιο της Βαλένθια

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου η πόλη της Βαλένθια θα φιλοξενήσει χιλιάδες δρομείς που θα λάβουν μέρος στον 39ο Valencia Marathon Trinidad Alfonso EDP.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά πετυχημένη διοργάνωση που πλέον διαθέτει και μία νέα διαδρομή, η οποία θεωρείται από τις ταχύτερες στην Ευρώπη και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς δρομείς που θέλουν ένα ρεκόρ στην απόσταση. O Valencia Marathon Trinidad Alfonso EDP στην περσινή του διοργάνωση μέτρησε σχεδόν 19.000 τερματισμούς, ενώ εδώ και 3-4 χρόνια βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους καλύτερους ισπανικούς Μαραθώνιους.

Δεν είναι τυχαίο πως το 2018 στη νέα διαδρομή σημειώθηκαν οι καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία της διοργάνωσης με 2:04:31 από τον Αιθίοπα Leul Gebresilase στους άνδρες και 2:21:14 από την Ashete Dido επίσης από την Αιθιοπία στις γυναίκες.

Το βίντεο με τη διαδρομή του αγώνα

Φέτος αναμένεται έντονη ελληνική παρουσία στην ισπανική πόλη καθώς πολλοί Έλληνες μαραθωνοδρόμοι προτίμησαν να περιμένουν μέχρι τον Δεκέμβριο (και να αρχίσουν μετά το καλοκαίρι την προετοιμασία τους ενδεχομένως) για να τρέξουν τον φθινοπωρινό τους Μαραθώνιο. Φυσικά για τα αποτελέσματά τους θα ενημερωθείτε από το runnermagazine.gr.

Εκτός από τον Μαραθώνιο υπάρχει και αγώνας 10χλμ. όπου δεσπόζει η συμμετοχή του Joshua Cheptegei από την Ουγκάντα. Ο Cheptegei, όπως δήλωσε, στοχεύει σε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση, να τρέξει δηλαδή κάτω από το 26:44 του συμπατριώτη του Leonard Patrick Komon.

Φυσικά, πρόκειται και για μία πανέμορφη πόλη με μεγάλη παράδοση στην αρχιτεκτονική και πολλά αξιοθέατα τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να δουν οι συμμετέχοντες πάνω στη διαδρομή.

Η Βαλένθια είναι η πρωτεύουσα της Αυτόνομης Κοινότητας της Βαλένθια ενώ είναι η τρίτη σε πληθυσμό χώρα της Ισπανίας με σχεδόν 1.000.000 κατοίκους.

Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γκαουαδαλαβιάρ και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου.

Είναι γνωστή για τα δεκάδες ιστορικά μνημεία με μεγάλη αρχιτεκτονική αξία όπως το Llotia de la Seda, αλλά και η “πόλη των Τεχνών και των Επιστημών”, ένα φουτουριστικό συγκρότημα κτισμάτων και μουσείων σχεδιασμένο από τον Σαντιάγκο Καλατράβα, σημείο που φιλοξενεί και την εκκίνηση και τον τερματισμό του αγώνα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
17th Alonissos Challenge
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
9ος Διεθνής Μαραθώνιο Ρόδου: Ρεκόρ διαδρομής
Χιλιάδες δρομείς βίωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο