Μαραθώνιος και Έλληνες στο Παλέρμο

Share

Πρόσφατα είδαμε τα αποτελέσματα των Ελλήνων από τον Μαραθώνιο της Βερόνα, ωστόσο, μία ακόμα ιταλική πόλη διοργάνωσε τον Μαραθώνιο της την περασμένη Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Ο λόγος για την πρωτεύουσα της πανέμορφης Σικελίας, το Παλέρμο που αποτελεί συχνό ταξιδιωτικό προορισμό για πολλούς, αυτή τη φορά και για δρομείς.

Στον Maratona di Palermo που πραγματοποιήθηκε για 25η φορά νικητές αναδείχθηκαν Κενυάτης Rotich Kemboi και η συμπατριώτισσά του Gladys Chepnegetich σε 2:14:21 και 2:51:27 αντίστοιχα.

Συνολικά τερμάτισαν 538 δρομείς, ανάμεσα τους και ο Βασίλης Καφέντζης από τη χώρα μας που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 4:07:41. 

Στον Ημιμαραθώνιο οι ελληνικές συμμετοχές ήταν περισσότερες με τους Χαράλαμπο Στεφανόπουλο να τερματίζει σε 1:30:33, Παναγιώτη Χριστοδούλου σε 1:54:46, Ευάγγελο Βενέτη σε 1:55:38, Θερινό Πατακά σε 2:02:49 και Γιώργο Δημακόπουλο 2:14:19.

Στη συγκεκριμένη απόσταση οι τερματισμοί ξεπέρασαν τους 1.000. H διοργάνωση σίγουρα δεν είναι από τις μεγαλύτερες, όμως ξεχωρίζει για την ξεχωριστή της ατμόσφαιρα, αλλά και την όμορφη διαδρομή που περνά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.

Στη γειτονική χώρα σχεδόν κάθε εβδομάδα το αγωνιστικό καλεντάρι περιλαμβάνει, αν όχι έναν, ίσως και περισσότερους Μαραθώνιους, είτε σε κάποια μεγάλη πόλη και πρωτεύουσα νομού, είτε σε κάποια μικρότερη επαρχία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 8-9 Ιουνίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Εκδρομή ΣΔ Τρικάλων στο Βουκουρέστι
Συμμετοχή του συλλόγου στον Μαραθώνιο του Βουκουρεστίου
Mageean, Finot και Tual στους τελικούς
Δυνατοί τελικοί στις μεσαίες αποστάσεις
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο