Μαραθώνιος και Έλληνες στο Παλέρμο

Share

Πρόσφατα είδαμε τα αποτελέσματα των Ελλήνων από τον Μαραθώνιο της Βερόνα, ωστόσο, μία ακόμα ιταλική πόλη διοργάνωσε τον Μαραθώνιο της την περασμένη Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Ο λόγος για την πρωτεύουσα της πανέμορφης Σικελίας, το Παλέρμο που αποτελεί συχνό ταξιδιωτικό προορισμό για πολλούς, αυτή τη φορά και για δρομείς.

Στον Maratona di Palermo που πραγματοποιήθηκε για 25η φορά νικητές αναδείχθηκαν Κενυάτης Rotich Kemboi και η συμπατριώτισσά του Gladys Chepnegetich σε 2:14:21 και 2:51:27 αντίστοιχα.

Συνολικά τερμάτισαν 538 δρομείς, ανάμεσα τους και ο Βασίλης Καφέντζης από τη χώρα μας που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 4:07:41. 

Στον Ημιμαραθώνιο οι ελληνικές συμμετοχές ήταν περισσότερες με τους Χαράλαμπο Στεφανόπουλο να τερματίζει σε 1:30:33, Παναγιώτη Χριστοδούλου σε 1:54:46, Ευάγγελο Βενέτη σε 1:55:38, Θερινό Πατακά σε 2:02:49 και Γιώργο Δημακόπουλο 2:14:19.

Στη συγκεκριμένη απόσταση οι τερματισμοί ξεπέρασαν τους 1.000. H διοργάνωση σίγουρα δεν είναι από τις μεγαλύτερες, όμως ξεχωρίζει για την ξεχωριστή της ατμόσφαιρα, αλλά και την όμορφη διαδρομή που περνά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.

Στη γειτονική χώρα σχεδόν κάθε εβδομάδα το αγωνιστικό καλεντάρι περιλαμβάνει, αν όχι έναν, ίσως και περισσότερους Μαραθώνιους, είτε σε κάποια μεγάλη πόλη και πρωτεύουσα νομού, είτε σε κάποια μικρότερη επαρχία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2ος Αγώνας Δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι» στη Λιβαδειά
Όλα όσα έγιναν στον αγώνα και φωτογραφίες
Αιμοδοσία «Εμείς οι δρομείς»
Η ομάδα πραγματοποιεί την εθελοντική της αιμοδοσία για το 2023
Olympus Marathon 2023: To νέο πρόγραμμα
Δείτε αναλυτικά το νέο πρόγραμμα και την ημερομηνία κλεισίματος των εγγραφών
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο