«Βαδίζοντας προς την κορυφή»: Το ντοκιμαντέρ για την Όλγα Φιάσκα

7ο Φεστιβάλ ταινιών – ντοκιμαντέρ “Aegean Docs”

Share

«Βαδίζοντας προς την κορυφή»: Το αθλητικό ντοκιμαντέρ για την Όλβα Φιάσκα.
Ακολουθεί το σχετικά δελτίο:

«Το δεύτερο κατά σειρά αθλητικό ντοκιμαντέρ της αθλητικής ιστοσελίδας www.sportlesvos.gr συνεχίζει να συγκινεί, συμμετέχοντας στο 7ο Φεστιβάλ ταινιών – ντοκιμαντέρ “Aegean Docs”, που ξεκινά στη Μυτιλήνη την 1η του Οκτώβρη και θα διαρκέσει ως τις 6 του μήνα.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Βαγγέλη Παπαντώνη, με τις μοναδικές λήψεις του Ιγνάτη Τσικνή που έχει τη διεύθυνση φωτογραφίας, το αθλητικό ντοκιμαντέρ «ΟΛΓΑ ΦΙΑΣΚΑ | Βαδίζοντας προς την κορυφή» πραγματεύεται το υπέροχο ταξίδι της Μυτιληνιάς βαδίστριας της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, που κατόρθωσε από τα Πάμφιλα και μέσα από την σκληρή προπόνηση -μεταξύ άλλων και στον ασφάλτινο δρόμο προς τη Σκάλα- να ανέβει δύο φορές στην κορυφή της Ελλάδας μέσα στο 2018, κατακτώντας επίσης ασημένια μετάλλια στο Βαλκανικό και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών, αλλά και το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει όλη αυτή τη δύσκολη και επίπονη διαδρομή προς τα διεθνή βάθρα κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων, με παράλληλες συνεντεύξεις της ίδιας της αθλήτριας, της οικογένειάς της, του προπονητή της, διακεκριμένων επιστημόνων στη φυσικοθεραπεία που συνεργάζονται μαζί της, αλλά και συναθλητριών της στο βάδην, ενώ ενδιάμεσα ο Βαγγέλης Παπαντώνης, που έχει και τη δημοσιογραφική επιμέλεια του ντοκιμαντέρ, παραθέτει χρήσιμα στοιχεία, βοηθώντας τον θεατή να κατανοήσει το μέγεθος των διακρίσεών της Όλγας Φιάσκα.

Πρόκειται για μια ταινία συνολικής διάρκειας 50 λεπτών, που συμμετέχει στο διαγωνιστικό σκέλος του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ “Aegean Docs” και θα προβληθεί τρεις φορές στη διάρκεια της εβδομάδας στη Λέσβο. Η κεντρική προβολή θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 21:50, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση. Νωρίτερα, στις 19:30 της ίδιας μέρας, η ταινία θα προβληθεί και στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου, ενώ την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και ώρα 19:15 υπάρχει προγραμματισμένη προβολή στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας της Αγίας Παρασκευής.

Επιπρόσθετα, προβολές θα πραγματοποιηθούν στον Άη Στράτη (2/10, 19:00), στους Φούρνους (5/10, 20:00), αλλά και στην Ικαρία, ενώ μετά το πέρας του φεστιβάλ γίνονται προσπάθειες να προβληθεί το επόμενο διάστημα και στη Λήμνο.

Σημειώνεται ότι το αθλητικό ντοκιμαντέρ «ΟΛΓΑ ΦΙΑΣΚΑ | Βαδίζοντας προς την κορυφή» θα προβληθεί υποτιτλισμένο στα αγγλικά, σε απόδοση διαλόγων του Νίκου Παλαβιτσίνη, ενώ σε όλες τις προβολές του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ “Aegean Docs”, η είσοδος είναι δωρεάν.

Προβολές
Τετάρτη 2/10, 19:00 | Αίθουσα Δημαρχείου Άη Στράτη
Παρασκευή 4/10, 19:30 | Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου
Παρασκευή 4/10, 21:50 | Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Σάββατο 5/10, 20:00 | Αίθουσα δημαρχείου Φούρνων
Κυριακή 6/10, 19:15 | Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγ. Παρασκευής»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – bwin
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο