Έχοντας συμμετάσχει και οι ίδιοι στο POWERADE B2Run Aθens μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τη μοναδικότητα του αγώνα. Φέτος η διοργάνωση επιστρέφει στις 8 Οκτωβρίου θέλοντας να προσφέρει μία δρομική διέξοδο σε όλους τους εργαζόμενους των εταιρειών που συμμετέχουν και σίγουρα να αποτελέσει για όλους… μία «διαφορετική Πέμπτη στο γραφείο». Μιλήσαμε με την Γκρέτα Λυμπεροπούλου, Athlete Services Manager του αγώνα, η οποία μας εξηγεί το σκεπτικό γύρω από τη διοργάνωση, τα οφέλη του να συμμετάσχει κανείς, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αθλήτριες σε απαιτητικά αθλήματα.
Ως Athlete Services Manager στο POWERADE B2Run Aθens 2026, ποια θεωρείτε ότι είναι τα στοιχεία που κάνουν έναν συμμετέχοντα να νιώσει πραγματικά ξεχωριστός μέσα σε ένα event;
Ο αγώνας είναι μια προσωπική νίκη, οι συμμετέχοντες κατάφεραν κάτι που κάποτε έμοιαζε δύσκολο ή ακόμη και αδύνατο. Ο τερματισμός λειτουργεί ως επιβεβαίωση κι αυτό συχνά μεταφέρεται και εκτός αθλητισμού στην αυτοπεποίθηση, στην καθημερινότητα και στον τρόπο που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Υπάρχει έντονη βιολογική και ψυχολογική φόρτιση γιατί το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες, αδρεναλίνη και ντοπαμίνη. Ο συνδυασμός κόπωσης, ανακούφισης και περηφάνειας δημιουργεί μια πολύ δυνατή εμπειρία. Κι ο αγώνας αποκτά συμβολική σημασία: για κάποιους σηματοδοτεί αλλαγή τρόπου ζωής, επιστροφή μετά από δύσκολη περίοδο, προσωπική επανεκκίνηση ή απόδειξη ότι μπορούν να ξεπεράσουν τα όριά τους. Γι’ αυτό και πολλοί αθλητές θυμούνται για χρόνια όχι τον χρόνο που έκαναν, αλλά το συναίσθημα που είχαν εκείνη την ημέρα.
Έχετε καλύψει δημοσιογραφικά κορυφαία αθλητικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο και πλέον οργανώνετε experiences για αθλητές. Πώς επηρεάζει η δημοσιογραφική σας εμπειρία τον τρόπο που «διαβάζετε« τις ανάγκες των participants;
Από τα «έργα και τις ημέρες» των μεγάλων αθλητών, αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι μας έχουμε μια ιστορία για το πως ξεκινήσαμε να κάνουμε αθλητισμό. Και η ιστορία καθενός είναι εξίσου σημαντική και καθοριστική για τη ζωή του, ακριβώς όπως όλων των μεγάλων πρωταγωνιστών του αθλητικού στερεώματος. Κι η άσκηση είναι πάντα η καλύτερη λύση για τα περισσότερα προβλήματα στη ζωή μας. Έτσι λοιπόν, δε βλέπουμε χρόνους και επιδόσεις, αλλά καθημερινότητες, δυσκολίες, συναισθήματα κι ανθρώπινες ιστορίες. Σε αυτές απευθυνόμαστε κι αυτές τιμούμε.
Το POWERADE B2Run Aθens 2026 προσελκύει πολλούς ανθρώπους που ίσως δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε running event. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για τη διάδοση της δρομικής κουλτούρας στην Ελλάδα;
Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και η άσκηση είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του. Αλλά πρέπει να ξεκινήσει από κάπου, να του δοθεί μια ευκαιρία, ένα έναυσμα. Διοργανώσεις σαν το POWERADE B2Run Aθens 2026, που το εφαλτήριο για να ξεκινήσουμε αθλητισμό είναι το επαγγελματικό μας περιβάλλον είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρικές ιδέες της σύγχρονης κοινωνίας για να μυήσεις κάποιον στο δρομικό κίνημα. Όλο και περισσότερες εταιρίες το αντιλαμβάνονται αυτό κι έρχονται στο B2Run Aθens. Αντί να επενδύουν σε εξόδους με ποτό και φαγητό, επιτυγχάνουν team bonding μέσα από ένα αθλητικό γεγονός με συναυλία, φαγητό, χορό και πάρτι στο τέλος!
Είστε ενεργή triathlete και έχετε προκριθεί σε World Championship διοργάνωση. Πώς βιώνετε προσωπικά την εμπειρία του athlete και πόσο σας βοηθά αυτό στον ρόλο σας;
Η δουλειά μου είναι να εξυπηρετώ τους αθλούμενους, οπότε απλά προσπαθώ να προσφέρω αυτό που θα ήθελα να μου προσφέρουν όταν λαμβάνω εγώ μέρος σε άλλες διοργανώσεις ως αθλήτρια. Γίνομαι μάλιστα και λίγο πιο αυστηρή με τον εαυτό μου για να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τις προσδοκίες των αθλητών.
Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και η άσκηση είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του.
Μέσα από την πρωτοβουλία athleTRIes έχετε δώσει έμφαση στο women empowerment μέσω του αθλητισμού. Πιστεύετε ότι οι γυναίκες στην Ελλάδα σήμερα διεκδικούν περισσότερο χώρο στον χώρο των endurance sports;
Οι γυναίκες, εκ φύσεως, διαθέτουν λιγότερο χρόνο για να προπονηθούν σε αθλήματα αντοχής που προϋποθέτουν πολύωρες προπονήσεις (η περίοδος, η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, η μητρότητα). Υπάρχει όμως πολύς χώρος για να κατακτήσουμε ακόμα. Προφανώς δεν επιθυμούμε να καταρρίψουμε τους νόμους της φύσης, αλλά θα καταρρίψουμε τις προκαταλήψεις και τα εμπόδια που θέτουν οι κοινωνίες και οι παθογένειες του παρελθόντος, ειδικά στη χώρα μας.

© Koutsogiannis & Niaounakis 
© Koutsogiannis & Niaounakis 
© Koutsogiannis & Niaounakis
Το POWERADE B2Run Aθens 2026 χαρακτηρίζεται ως «Corporate Running Party». Πώς συνδυάζεται στην πράξη η αθλητική εμπειρία με το fun και το networking χωρίς να χάνεται η ουσία του running;
Μα η ουσία του running είναι το fun, το networking, το φαγητό, το ποτό, η διασκέδαση και το υγιές πνεύμα μέσα σε ένα υγιές σώμα! Τουλάχιστον, έτσι το βλέπουμε εμείς, που διοργανώνουμε και σχεδιάζουμε events για αθλούμενους και όχι για πρωταθλητές. Καλές οι επιδόσεις και οι χρόνοι, ωστόσο για εμάς έχουν δευτερεύουσα σημασία.
Όλα είναι ανθρώπινες σχέσεις. Κι επειδή στους χώρους εργασίας, με τους ρυθμούς που εργαζόμαστε δεν τις φροντίζουμε καθόλου, αυτή η διοργάνωση είναι το ιδανικό τερέν για να τις θυμηθούμε, να τις καλλιεργήσουμε, να τις αναπτύξουμε και να τις φροντίσουμε.
Αν έπρεπε να περιγράψετε το POWERADE B2Run Aθens 2026 σε έναν δρομέα που δεν έχει συμμετάσχει ποτέ, τι θα του λέγατε για να τον πείσετε να το ζήσει;
Αλήθεια, θα του έλεγα ότι είναι πολύ τυχερός/ή που δουλεύει σε μία εταιρία που επενδύει στη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων της. Και φυσικά να μη χάσει την ευκαιρία να αξιοποιήσει αυτό που του προσφέρεται μέσα από την εργασία του.

© Koutsogiannis & Niaounakis 
© Koutsogiannis & Niaounakis 
© Koutsogiannis & Niaounakis
* ΓΚΡΕΤΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ – ΤΡΙΑΘΛΗΤΡΙΑ
Η Γκρέτα Λυμπεροπούλου ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία ως sportcaster στην Ελληνική τηλεόραση τη δεκαετία του ’90, ανοίγοντας τον δρόμο για πολλές γυναίκες, οι οποίες τελικά ακολούθησαν καριέρα στο αθλητικό ρεπορτάζ. Παρακολούθησε και κάλυψε σπουδαία αθλητικά γεγονότα για 20 χρόνια ως ρεπόρτερ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ σήμερα εργάζεται για την ευΖΗΝ feelόsophy, στη διοργάνωση παγκόσμιων αθλητικών events που πραγματοποιούνται στη χώρα μας, όπως το IRONMAN® 70.3®, το L’Etape by Tour de France και το B2Run. Είναι η «φωνή» του Ελληνικού τριάθλου και του Γύρου Ελλάδας καθώς παρουσιάζει και περιγράφει τους τριαθλητικούς, δρομικούς, ποδηλατικούς και κολυμβητικούς αγώνες που διεξάγονται στη χώρα μας. Μαζί με την IRONMAN® 70.3® Greece δημιούργησε το γυναικείο αθλητικό κίνημα athleTRIes που σκοπό έχει να εμπνέει, να βοηθάει και να κινητοποιεί τις σύγχρονες γυναίκες για να ασχοληθούν με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και κυρίως το Ποδήλατο και το Τρίαθλο, με το οποίο ασχολείται και ενεργά ως αθλήτρια και στο οποίο αγωνίζεται και η ίδια μέχρι σήμερα με Παγκόσμιες Διακρίσεις στην ηλικιακή της κατηγορία.






























