Τα ρομπότ μας… πέρασαν στον Ημιμαραθώνιο!

Μήπως να ανησυχούμε;

Share

Πέρυσι τα ρομπότ προσπάθησαν να περάσουν τους ανθρώπους σε αγώνα δρόμου στην Κίνα και απέτυχαν παταγωδώς.

Θυμηθείτε τι έγινε πέρυσι

Έναν χρόνο αργότερα η βελτίωσή τους ήταν αλματώδης αφού στον Ημιμαραθώνιο του Πεκίνου, όχι απλά πέρασαν τους 12.000 ανθρώπους που συμμετείχαν στον αγώνα, αλλά μας έριξαν και 10 λεπτά!

Τα ανθρωποειδή ρομπότ έτρεξαν πλάι στους ανθρώπους (σε άλλο διάδρομο όμως για αποφυγή ατυχημάτων) στον Ημιμαραθώνιο με το πρώτο να καλύπτει την απόσταση των 21,1χλμ. σε 50:26, επίδοση κατά έξι και πλέον λεπτά πιο γρήγορη από το Παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση!

Η βελτίωση τους πάντως είναι εντυπωσιακή αφού πέρυσι το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ είχε τερματίσει σε 2:40!

Οι Κινέζοι πάντως χρησιμοποιούν τους αγώνες για προβολή των τεχνολογιών που αναπτύσσουν, αλλά και για να δοκιμάζουν τις δυνατότητες των επιτευγμάτων τους σε δοκιμασίες μεγάλης διάρκειας. Τα ρομπότ που συμμετείχαν φέτος στον αγώνα ήταν, είτε εντελώς αυτόνομα, είτε με τηλεχειρισμό.

Δείτε το βίντεο

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο