Μετάβαση στο περιεχόμενο

Olson και Ηαll στον Western States 100 – Τρίτος ο Kilian

Δείτε τι έγινε στον εμβληματικό αγώνα

Share

Είναι από τους πιο δύσκολους, αλλά και ξακουστούς αγώνες υπεραπόστασης στον κόσμο που διασχίζει την οροσειρά Sierra Nevada στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο Western States 100 πραγματοποιήθηκε και φέτος με αρκετές συμμετοχές και τους Caleb Olson και Abby Hall από τις ΗΠΑ να επικρατούν σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, και τον σπουδαίο Kilian Jornet να “απογοητεύει” με την τρίτη θέση που κατέκτησε.

Ο Olson ήταν ο μεγάλος νικητής αφού κάλυψε την απόσταση των 100 μιλίων σε 14:11:25, με τον δεύτερο, τον επίσης Αμερικάνο Chris Myers να ακολουθεί έξι λεπτά πιο πίσω, ενώ δύο ακόμα λεπτά αργότερα τερμάτισε και ο Kilian. Aυτή ήταν η πρώτη επανεμφάνιση του Καταλανού στον αγώνα μετά το 2011 όταν και είχε κερδίσει, και σε καμία περίπτωση δεν είναι αποτυχία, καθώς πλέον ο αγαπητός trail runner έχει ξεπεράσει τα 37 χρόνια!

Όσο για τον μεγάλο νικητή, τον 29χρονο Caleb Olson, αυτός τα πήγε εξαιρετικά αφού κέρδισε με την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, ενώ γιόρτασε τη νίκη του παίρνοντας αγκαλιά λίγο μετά τον τερματισμό του τον επτά εβδομάδων γιό του!

Στις γυναίκες, η Abby Hall επικράτησε κάπως πιο άνετα αφού τερμάτισε σε 16:37:16, δέκα λεπτά νωρίτερα από την Κινέζα  Fuzhao Xiang  και 13 από την Καναδή Marianne Hogan που ήταν τρίτη.

Χαρακτηριστικό των δυσκολιών και των απαιτήσεων του αγώνα είναι ότι ξεκίνησαν 369 δρομείς για να τερματίσουν οι 285 από αυτούς, με το ποσοστό των εγκαταλείψεων, δηλαδή, να φτάνει κοντά στο 23%!

Δείτε ένα παλαιότερο αφιέρωμα στον αγώνα

Δείτε το τρίτο μέρος της μετάδοσης του φετινού αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4 βασικά προπονητικά μοντέλα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει!
Οι επικρατέστερες επιστημονικές προτάσεις που αφορούν στις πιο επιτυχημένες προπονητικές μεθόδους
8ος Δρόμος Κάστρου Άργους - Αναβολή
Η ανακοίνωση της διοργάνωσης
ΥΓΕΙΑ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE