2ο Run for the Kids with disabilities 2024

Συγκινητικές στιγμές στο Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας

Share
2o-Run-for-the-Kids-with-disabilities-2024

H διοργάνωση του αγώνα: 2ο Run for the Kids with disabilities 2024 μας ενημερώνει για όλα όσα έγιναν, τους νικητές, τα αποτελέσματα και το βίντεο. Ακολουθεί το μεταγωνστικό δελτίο.

2ο Run for the Kids with disabilities 2024 – Μεταγωνιστικό δελτίο

Με μεγάλη επιτυχία και συγκινητικές στιγμές διεξήχθη την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 για δευτερη χρονιά το “Run for the Kids with disabilities – Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία” στο χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας). Διοργανωτές ήταν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ. Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, ενώ όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας.

Περισσότεροι από 600 δρομείς συμμετείχαν σε μια γιορτή συμπερίληψης και αθλητισμού, και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ιδιαίτερη και πολυμορφική διαδρομή εντός του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας γνωρίζοντας παράλληλα το έργο και τα παιδιά της δομής.  Να σημειωθεί ότι σε όλη αυτή την εκδήλωση τα ίδια τα παιδιά είχαν πολύ ενεργή παρουσία αφού συμμετείχαν αρχικά σαν θεατές χειροκροτώντας τις προσπάθειες των αθλητών και στη συνέχεια αγωνίστηκαν και αυτά στη συμβολική διαδρομή των 800μ ΑμεΑ μαζί με τους συνοδούς τους. Μάλιστα μαζί τους στη διαδρομή συμμετείχαν σαν συνοδοί και πολλοί εργαζόμενοι και εθελοντές του φορέα οι οποίοι αγκάλιασαν την όλη προσπάθεια.

2o-Run-for-the-Kids-with-disabilities-2024

Μέσα από το άνοιγμα του όμορφου αυτού χώρου στους δρομείς και στις οικογένειες τους και παράλληλα τη συμμετοχή των παιδιών και των φροντιστών τους, η διοργάνωση επιδίωξε να τονώσει το αίσθημα φιλοξενίας και συνύπαρξης στο Π.Α.Α.ΠΑ.Β ως μια εξωστρεφής δομή με έντονη την ανάγκη για την προσέλκυση εθελοντών/τριών και αναδόχων γονέων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και τις δραστηριότητες των παιδιών που διαβιούν εντός της.

Στο αγωνιστικό μέρος, στην απόσταση των 5 χιλιομέτρων νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Παπαχαραλάμπους με 16:16 , δεύτερος ήταν ο Αθανάσιος Τουμπανάκης με 17:18 και τρίτος ο Σωτήρης Μουμούρης με 17:22. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Κατερίνα Παπαδοπούλου με χρόνο 21:37 , δεύτερη η Μαρία Γεωργοπούλου με 21:55 και τρίτη η Iwona Makos με 22:36. Στα 2,5χλμ ξεχώρισε ο Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, αθλητής του Ιωνά που είναι στο φάσμα του αυτισμού ο οποίος τερμάτισε στην πρώτη θέση.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) κ. Γιάννος Λιβανός δήλωσε: «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ που είστε σήμερα μαζί μας. Είναι ημέρα χαράς για όλους μας. Είναι ημέρα ορατότητας για τους ανηλίκους και τους ενήλικες, τα άτομα με αναπηρίες που διαβιούν στη συγκεκριμένη δομή. Είναι μια ημέρα που προσπαθούμε να περάσουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα συμπερίληψης και ένα μήνυμα ότι τα άτομα με αναπηρίες δεν πρέπει να βρίσκονται στα ιδρύματα, αλλά ενταγμένα στην κοινωνία. Εμείς τα φιλοξενούμε εδώ τα άτομα με αναπηρίες προσφέροντας τους τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες προσπαθώντας ταυτόχρονα να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι εδώ το σπίτι τους. Το σπίτι τους είναι οι θετές, οι ανάδοχες οικογένειες, οι δομές αποϊδρυματισμού, οι κοινωνικά ενταγμένες. Σας ευχαριστούμε πολύ και για την οικονομική σας συμμετοχή και για τη φυσική σας παρουσία.»

Η αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) Άννυ Ευσταθίου δήλωσε: «Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό να ανοίγουμε μια τέτοια πρότυπη δομή για τα παιδιά μας τα οποία ζουν μια καθημερινότητα όπως όλα τα παιδιά του κόσμου, με τις ίδιες στιγμές και συναισθήματα. Σκοπός είναι τα παιδιά μας αυτά να κοινωνικοποιηθούν και ένας αγώνας σαν αυτόν με τη συμμετοχή τη δική σας του δίνει μια πολύ μεγάλη αξία.»

Τη διοργάνωση τίμησε με την παρουσία της η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη υπό την πολιτική εποπτεία της οποίας άλλωστε διοργανώθηκε και αυτή η πρωτοβουλία. Η ίδια δήλωσε:

«Η αλήθεια είναι ότι δίνετε στα παιδιά μια τεράστια χαρά, μπορεί κι εσείς να πάρετε τη χαρά της συμμετοχής. Συγχρόνως όμως είναι κάτι που δε θα ξεχάσουν ποτέ τα παιδιά που είναι εδώ λίγο πιο πίσω και σας παρακολουθούν. Εδώ το Κέντρο Πρόνοιας του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κάνει ένα σπουδαίο έργο.Να δώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά τα οποία σήμερα μας άνοιξαν τον χώρο τους, μας φιλοξενούν αυτά και φιλοξενούν και εσάς. Νίκη είναι η συμμετοχή!»

2o-Run-for-the-Kids-with-disabilities-2024

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας κ Άννα Καμβύση δήλωσε: «Σήμερα σας καλωσορίζουμε στο σπίτι μας, στο σπίτι των παιδιών μας είναι μεγάλη μας τιμή και μεγάλη μας χαρά. Αυτήν τη στιγμή ψάχνουμε εθελοντές για τα παιδιά μας, οπότε αφορμής δοθείσας από αυτό το γεγονός, επικοινωνώ και αυτή μας την ανάγκη και σας είμαστε ευγνώμονες για τη συμμετοχή σας και την αγάπη σας!»

Μεγάλοι χορηγοί του αγώνα ήταν οι εταιρίες Pepsico και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Eonio Loutraki που στήριξαν τον αγώνα στα πλαίσια του προγράμματος εταιρικής ευθύνης Pepsico Gives Back. Μάλιστα στον αγώνα συμμετείχε και η CEO της Pepsico Greece κ. Inga Dengel η οποία συγκινημένη από τις προσπάθειες των παιδιών δήλωσε: «Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε έναν τόσο καλό σκοπό»

Επίσης χορηγοί της διοργάνωσης ήταν οι μπανάνες Dole, ο Γρηγόρης με γεύματα για τα παιδιά και τους εθελοντές, το C-LAB με τα ωραία βραχιολάκια, η Arla με ρόφημα πρωτεΐνης, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών που παρείχε το Ασθενοφόρο, η Alpha Communications, το RunningNews.gr , το Runster.gr . Υποστηρικτές ήταν επίσης ο Σύλλογος Δρομέων Ευκλής Νοτίων Προαστίων, η Trekking Hellas, το Φυσιο Γκούντας και ο DJ Octapus στον ήχο.  Την τεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης είχε η RUNAWAY.

Τον αγώνα στήριξαν επίσης με τη συμμετοχή τους πάρα πολλές ομάδες δρομέων από συλλόγους και εταιρίες, όπως οι Δρομείς Ελπίδας, ο Ευκλής Νοτίων Προαστείων, το PropellerClub, η Neptune Lines, το Yes Forum – Navigator, τα Σούπερ Μαρκετ Σκλαβενίτης, η Stoiximan Wheels of Change, η Cosco , η BBI-Intrakat Riviera Tower, η Mandarin Oriental Costa Navarino, η MSC και βεβαίως πάρα πολλοι μεμονομένοι δρομείς.

2o-Run-for-the-Kids-with-disabilities-2024

Όλοι μαζί τρέξαμε για όλα τα παιδιά με αναπηρία και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά με την ελπίδα και την πίστη ότι αυτή τη διοργάνωση έχει γίνει πλέον θεσμός και φάρος ευαισθητοποίησης και συμπερίληψης. 

Όλοι οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες δρομείς μπορούν να κατεβάσουν τις προσωπικές τους φωτογραφίες στο

https://www.energyphotos.gr/event/run-for-kids-2024

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα πατήστε εδώ

Δείτε και περισσότερες όμορφες στιγμές μέσα από το βίντεο του αγώνα εδώ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βελλερεφόντεια 2024
Πληροφορίες αγώνα και λίστα συμμετεχόντων
The Lake Plastira 2024
Όσα όσα έγιναν στον αγώνα, οι νικητές και τα αποτελέσματα
6ος ο Παγουνάδης στον Verbier Marathon + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από τον Παγουνάδη στην Ελβετία
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο