9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Ρεκόρ συμμετοχών

Sold out οι αγώνες – To πρόγραμμα

Share
rhodes-marathon

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ έσπασε ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 21 Απριλίου.

Διατέθηκαν οι θέσεις σε όλα τα αγωνίσματα και περισσότεροι από 3700 δρομείς αλλά και παιδιά θα πάρουν θέση στις γραμμές εκκίνησης για να βιώσουν μία ξεχωριστή εμπειρία, πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ συμμετοχών.

Τεράστιο είναι και το ενδιαφέρον από το εξωτερικό καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή δρομείς από 52 χώρες, αποδεικνύοντας ότι ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου αποτελεί θεσμό όχι μόνο για τη δρομική κοινότητα της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαριέτα Παπαβασιλείου ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δρομείς και τους κατοίκους της Ρόδου και των Δωδεκανήσων για την μεγάλη εμπιστοσύνη που δείχνουν διαχρονικά στον Μαραθώνιο της Ρόδου. Το γεγονός ότι ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου είναι sold out σε όλες τις κατηγορίες επιβραβεύει τις προσπάθειες της Οργανωτικής Επιτροπής και επιβεβαιώνει ότι ο Αγώνας μας αποτελεί θεσμό για τη δρομική κοινότητα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αποτελεί για όλους μας και ένα επιπλέον κίνητρο, να προσφέρουμε στους συμμετέχοντες τις καλύτερες συνθήκες αγώνα, ώστε το ταξίδι στη Ρόδο να τους μείνει αξέχαστο. Σας περιμένουμε όλους πριν από τον αγώνα, στο μεγάλο street party στις 16.00 μπροστά από το Θέατρο Ρόδον αλλά και στην υποδοχή της Μαραθώνιας Φλόγας, στις 20.00 στην Πλατεία Δημαρχείου.»

Παράλληλα ανακοινώθηκε και το επίσημο πρόγραμμα του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου.

Αγωνιστικό Πρόγραμμα – Κυριακή 21 Απριλίου

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: 7.30 π.μ. – Αφετηρία Πλ. Ελευθερίας
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: 7.30 π.μ. – Αφετηρία Πλ. Ελευθερίας
10 ΧΛΜ: 7.40 π.μ. – Αφετηρία Πλ. Ελευθερίας
5 ΧΛΜ: 11.50 π.μ. Block A – Αφετηρία Πλ. Ρίμινι & 11.52 Block Β – Αφετηρία Πλ. Ρίμινι
5ΧΛΜ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 11.55 π.μ. Αφετηρία Πλ. Ρίμινι
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: 12.50 μ.μ. – Αφετηρία Πλατεία Ελευθερίας

Απονομές Πλατεία Ελευθερίας
10:45 ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ, ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ & 10 ΧΛΜ: 10.45
13:30 5ΧΛΜ & ΟΜΑΔΙΚΑ

Παράλληλες εκδηλώσεις

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

11.30-13.30 Ξενάγηση στην Μεσαιωνική Πόλη με διπλωματούχο ξεναγό

16:00-19:45 Pasta & Street Party – Μπροστά από το Κινηματοθέατρο «Ρόδον»

20:00-21:30 Εκδήλωση για την υποδοχή της Φλόγας του Μαραθωνίου και άναμμα του βωμού στην Πλατεία Δημαρχείου με χορευτικό δρώμενο από τη σχολή χορού Έλλης Παρασκευά και συναυλία από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Μουσική στην Πλατεία Δημαρχείου από τον Dj Πέτρο Τριανταφύλλου

Συναυλία με μουσικά συγκροτήματα της Ρόδου στον τρούλο απέναντι από το Ακταίον 11:00-13:00

Μίνι Κρουαζιέρα:

Μετά το τέλος των αγώνων θα ακολουθήσει μίνι κρουαζιέρα μέσα στο λιμάνι της Ρόδου με σκάφος της εταιρίας Rhodes Sea Lines, με αφετηρία απέναντι από την τράπεζα της Ελλάδος

Κέντρο Εγγραφών

ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΝΕΣΤΟΡΙΔΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟ (ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ)

ΟΔΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΟΛΑΣ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗ (ΠΡΩΗΝ ΚΩ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024: 15:00 έως 20:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024: 10:00 έως 19:00

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, ο αγώνας υποστηρίζεται από το Δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που «διατρέχει» τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρόδου.

Χρυσοί Χορηγοί του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου είναι ο όμιλος H Hotels Collection, η TUI και η Under Armour. Ασημένιοι Χορηγοί είναι η Aegean Airlines, ο όμιλος Mitsis Hotels, η Blue Star, ηΔΕΔΗΕΕ, η PwC και η Three Sixty Marketing. Επίσημοι χορηγοί είναι οι  ΚΑΥΚΑΣ, ΒΑΠ Π.ΚΟΥΓΙΟΣ, ΜG MOTOR Παρασκευάς, Sunrise Hotel, Roufas Furniture, iSTORM, Lindos Hotel, 

Blue Bay Labranda, ERGO Hellas.Χορηγοί επικοινωνίας είναι oι  Mad TV, Mad Radio, Real Voice 99.5, Radio Proto 91.5, Ράδιο Αρχάγγελος  94.1, Best FM 103.1, Radio 1 88, TourismΤοday.gr, iRunmag.gr και Ιnnews.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://rhodesmarathon.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μονοπάτι Παρνασσού 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσμτα του αγώνα
Έρχεται ο Μάιος γεμάτος αγώνες!
Όλοι οι αγώνες στην Ελλάδα για τον Μάιο του 2024!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο