Έρχεται το European Running Championships

Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα

Share
Από τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία προκειμένου να τονώσει ακόμη περισσότερο το δρομικό κίνημα. Το European Running Championships, το οποίο είναι ουσιαστικά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τρεξίματος σε δημόσιο δρόμο, θα γίνει 12 και 13 Απριλίου 2025 στις Βρυξέλλες και το Λόιβεν. Την πρώτη ημέρα θα γίνει ο Ημιμαραθώνιος και τη δεύτερη ο Μαραθώνιος και τα 10 χλμ. σε δημόσιο δρόμο.

Ουσιαστικά σε αυτό το πρωτάθλημα θα μπορούν να μετέχουν πέρα από τους ελίτ αθλητές και αθλήτριες και απλός κόσμος που αγαπά το τρέξιμο σε δημόσιο δρόμο. Έτσι δίνεται η δυνατότητα και σε κόσμο που αθλείται όχι σε υψηλό επίπεδο να ζήσει μια μεγάλη διοργάνωση από μέσα και να αγωνιστεί μαζί με τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες.

Οι 25 ταχύτεροι, ελίτ και ερασιτέχνες θα αγωνιστούν για την κατάταξη της χώρας τους και τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Η βασική προϋπόθεση είναι οι δρομείς του μαραθωνίου να είναι άνω των 18 ετών και του ημιμαραθωνίου και 10 χλμ. άνω των 16 ετών. 

Η διοργάνωση θα γίνεται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετικές πόλεις. Οι εγγραφές για τη συγκεκριμένη διοργάνωση άνοιξαν στις 11 Απριλίου. 

Στη διοργάνωση μπορούν να λάβουν μέρος και αθλητές και αθλήτριες εκτός Ευρώπης όμως θα είναι εκτός συναγωνισμού και θα υπολογίζεται ο χρόνος τους στα αποτελέσματα όχι όμως στην κατάταξη των μεταλλίων. 

Οι νικητές θα βγαίνουν από τον χρόνο των 25 πρώτων αθλητών ανά φύλο. Οι χώρες με τον χαμηλότερο χρόνο συνολικά και ανά φύλο θα λαμβάνουν τα μετάλλια. 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις πληροφορίες για τη διοργάνωση.

πηγή: www.segas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Νέο ρεκόρ η Μαρινάκου στα 5χλμ.
Εξαιρετική επίδοση στον Adizero: Road to Records
Την Κυριακή ο Haspa Marathon Hamburg!
Κορυφαίες συμμετοχές και Έλληνες στον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο