Απίθανα πράγματα στον αγώνα 10.000μ. “The Ten” εντός στίβου στις ΗΠΑ

Grant Fisher και Tsigie Gebresilama σημείωσαν σπουδαίες επιδόσεις

Share

Με πολύ μεγάλες και πολλές καλές επιδόσεις πραγματοποιήθηκε ο αγώνας The Ten εντός στίβου στο San Juan Capistrano της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ.

Στα 10.000μ. είχαμε τρεις τελικές σειρές με πιο γρήγορο από όλους τον Grant Fisher με επίδοση 26:52.04, ενώ επτά ακόμα κατέβηκαν τα 27 λεπτά!

Ο Fisher που έχει ρεκόρ 26:33 ακολουθούσε σε όλη την κούρσα και μόλις στην τελευταία στροφή έκανε την αλλαγή του για να καλύψει τα τελευταία 400μ. σε 56.78.

Συγκεκριμένα, δεύτερος ήταν ο επίσης Αμερικάνος Nico Young με 26:52.72 που είναι και νέο κολλεγιακό ρεκόρ στις ΗΠΑ, τρίτος ο Σουηδός Andreas Almgren με 26:52.87 και νέο εθνικό ρεκόρ, τέταρτος ο Καναδός Mohamed Ahmed με 26:53.01, και πέμπτος ο Adrian Wildschutt από την Νότια Αφρική με 26:55.54 και αυτός με εθνικό ρεκόρ.

Και στις γυναίκες, όμως, όπου είχαμε δύο τελικές σειρές, είδαμε πολύ μεγάλες επιδόσεις. Μάλιστα η νικήτρια, η Tsigie Gebresilama συνέτριψε το φράγμα των τριάντα λεπτών επικρατώντας με 29:48.34 που είναι και η καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο αλλά και η καλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ σε αμερικάνικο έδαφος. Τρεις ακόμα δρομείς τερμάτισαν κάτω από τα 31 λεπτά και πάνω από τα 30, ενώ η μαραθωνοδρόμος Keira D’Amato ήταν έβδομη με 31:05.03.

Στον αγώνα συμμετείχε και η άλλη κορυφαία Αμερικανίδα μαραθωνοδρόμος Sara Hall που ήταν 14η με 31:32.52.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το μίτινγκ ήταν μία ακόμα απόδειξη ότι οι Αμερικάνοι έχουν πάρει πολύ ζεστά το θέμα μεγάλες αποστάσεις καθώς τόσο σε άνδρες – κυρίως σε αυτούς – όσο και στις γυναίκες είχαν πολλές καλές επιδόσεις.

Το μίτινγκ περιλάμβανε και μικρότερες αποστάσεις για διάφορες ηλικίες.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δρομείς του ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης» σε Θεσσαλονίκη και Βιέννη
Οι συμμετέχοντες και οι επιδόσεις τους
9ος Διεθνής Μαραθώνιο Ρόδου: Ρεκόρ διαδρομής
Χιλιάδες δρομείς βίωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο