Μιχάλης Κούσης: Τιμή στο μεγάλο Έλληνα μαραθωνοδρόμο

Τιμή σε έναν σπουδαίο Έλληνα δρομέα

Share

Η πόλη του Αγρινίου τίμησε ένα από τα πιο άξια τέκνα της. Το Σάββατο (21/10) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον 15ο Ημιμαραθώνιο της πόλης, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αδριάντα του Μιχάλη Κούση – στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένος κάθε χρόνο ο αγώνας – στην είσοδο του ΔΑΚ Αγρινίου που φέρει το όνομά του.

Το ύψους 2,5 μέτρων άγαλμα του γλύπτη Ευάγγελου Τύμπα αποκαλύφθηκε από το Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου, τη σύζυγο του Μιχάλη Κούση, Καλλιόπη και τα δύο παιδιά, Μαρία και Θανάση.

Παρόντας και ο μικρούλης Μιχάλης, εγγονός του μεγάλου μας πρωταθλητή, που πήρε το πρώτο του νούμερο, μετέχοντας με τη βοήθεια της μητέρας του, Μαρίας, στον αγώνα των 5.000 μέτρων.

«Μεγάλη τιμή για την οικογένειά μας. Ο Δήμαρχος είχε προαναγγείλει το έργο και το πραγματοποίησε. Ήταν μια πολύ συγκινητική τελετή και ο γλύπτης έκανε εξαιρετική δουλειά, αναπαριστώντας τη νίκη του Μιχάλη στους Βαλκανικούς Αγώνες του 1979», μας λέει η Καλλιόπη Κούση, πρωταθλήτρια κι αυτή εκείνης της εποχής στο άλμα εις μήκος.

«Θέλουμε ο Μιχάλης να συνεχίσει να εμπνέει τη νεότερη γενιά, να ξέρουν ότι κι αυτός ξεκίνησε από τα καπνοχώραφα και ότι όταν συνάντησε το τρέξιμο, άλλαξε η πορεία της ζωής του» συμπλήρωσε.

Τον ΣΕΓΑΣ εκπροσώπησε η συντονίστρια της Επιτροπής Επιμόρφωσης και Επιστημονικής υποστήριξης,Ξένια Αργειτάκη

Ο Αγρινιώτης συνεργάτης ομοσπονδιακός προπονητής των αποστάσεων Μπάμπης Ποσονίδης, παρών στην εκδήλωση, μας είπε αναφερόμενος στο μεγάλο Έλληνα δρομέα:

«Ο Μιχάλης Κούσης ήταν ένας πολύ εργατικός αθλητής, αφοσιωμένος στην προπόνηση. Εξαιρετικός χαρακτήρας, επαναστατικός από τη φύση του, πάλευε για τα δικαιώματα των αθλητών. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού στις αποστάσεις με προπονητή τον Μιχάι Ιγκλόι».

Στον αγώνα πρώτευσε με νέο ρεκόρ διαδρομής, 1:08:14, ο Κώστας Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου), που γυμνάζεται με τον Μπάμπη Ποσονίδη και στις γυναίκες η Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) με 1:23:49.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα

από segas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναβολή του Golden Jackal 2024
Κανονικά θα διεξαχθεί ο Nemea City Night Run
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20-21 Ιουλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο