«#είμαιΨαγμένη»

Εκστρατεία πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού από το «Άλμα Ζωής»

Share
«#είμαιΨαγμένη»

Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού έχει οριστεί η 25η Οκτωβρίου και δεν μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην νέα καμπάνια του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» που τρέχει εδώ και λίγες μέρες. Με τίτλο «#είμαιΨαγμένη» καλεί όλες τις γυναίκες να προσέχουν καθημερινά τον εαυτό τους δίνοντας έμφαση στον προληπτικό έλεγχο. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τη συγκεκριμένη δράση χάρη στα έσοδα από τον αγώνα Greece Race for the Cure®, οπότε έχεις βάλεις και εσύ το λιθαράκι σου. Ακολουθεί η ανακοίνωση.


«#είμαιΨαγμένη»:

Εκστρατεία πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

«#είμαιΨαγμένη»: η καμπάνια

Η νέα εκστρατεία πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού μάς υπενθυμίζει πως ανάμεσα στους δεκάδες μικρούς ή μεγάλους ελέγχους που καλείται να κάνει μια γυναίκα καθημερινά ένας μπορεί να της σώσει τη ζωή. Η καμπάνια με όχημα την τηλεόραση, το ραδιόφωνο αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και το διαδίκτυο φτάνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και προτρέπει κάθε γυναίκα να είναι και εκείνη “ψαγμένη” κάνοντας τον προληπτικό της έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού.

Καρκίνος μαστού: τα δεδομένα
  • 1 στις 11 γυναίκες στην ΕΕ-27 θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού πριν από την ηλικία των 74 ετών.
  • Περισσότερες από 7000 γυναίκες τον χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού στη χώρα μας.
  • Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πιο συχνά διαγνωσμένη μορφή καρκίνου και την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες στην Ευρώπη.
  • Οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού στην Ευρώπη έχουν μειωτική τάση χάρη στην έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας και τις ολοένα αποτελεσματικότερες θεραπείες.
  • Η έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας αυξάνει τα ποσοστά πενταετούς επιβίωσης μετά τη διάγνωση έως και 97%.
  • Δεν γνωρίζουμε τους ενοχοποιητικούς παράγοντες για τη δημιουργία του καρκίνου του μαστού. Για αυτόν τον λόγο, η δευτερογενής πρόληψη, δηλαδή η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, εάν είναι δυνατόν πριν ακόμα γίνει ψηλαφητός ή δώσει συμπτώματα, είναι το βασικό μας εργαλείο για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του, για την καλύτερη πορεία της νόσου αλλά και την πλήρη ίαση.
Άλμα Ζωής: 35 χρόνια μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού!

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος ασθενών που ιδρύθηκε από γυναίκες με καρκίνο μαστού.

Πιστός στο όραμά του να μειωθούν οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα, εδώ και 35 χρόνια παρέχει έγκυρη ενημέρωση προς κάθε γυναίκα για τις μεθόδους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου καθώς και πολυεπίπεδη ψυχοκοινωνική στήριξη σε κάθε ασθενή με καρκίνο του μαστού.

Η καμπάνια πρόληψης «#είμαιΨαγμένη» αποτελεί για εμάς ακόμα ένα εργαλείο για να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί πιο δυνατά και να πούμε σε κάθε γυναίκα: φρόντισε για την υγεία των μαστών σου πηγαίνοντας για τον προληπτικό σου έλεγχο. Ψάξ’ το!

Η καμπάνια πραγματοποιήθηκε από τα καθαρά έσοδα του Greece Race for the Cure® 2022.

Υπό την αιγίδα: Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (ΕΧΕΜ).

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη: Baas Digital, Interbus, Ο.ΣΥ. Α.Ε

Περισσότερα νέα για τις δράσεις του συλλόγου στο https://almazois.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο