Μυρίζει… ρεκόρ στο Βερολίνο!

Λίγο πριν την εκκίνηση του 44ου BMW Berlin Marathon

Share

Την ερχόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου όλα τα βλέμματα θα στραφούν στο Βερολίνο. Συγκεκριμένα, στις 9:15, τοπική ώρα, (10:15 στην Ελλάδα) το πρώτο κύμα των δρομέων του BMW Berlin Marathon ξεκινά. Μπροστά -μπροστά θα είναι οι ελίτ αθλητές, ίσως η καλύτερη λίστα ελίτ που έχουμε δει ποτέ. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά σε 100 περίπου χώρες, ενώ θα είναι διαθέσιμος και για live streaming σε διάφορα ιντερνετικά μέσα ανά τον κόσμο.

Αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι ο σπουδαιότερος, με βάση τα δεδομένα, μαραθωνοδρόμος των ημερών μας, Έλιουντ Κυπτσόγκε. Ο 32χρονος Κενυάτης πριν από 14 χρόνια είχε στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στα 5.000μ., ενώ από το 2012 άρχισε να ασχολείται αποκλειστικά με την άσφαλτο. Στους τελευταίους 8 μαραθώνιους που έχει λάβει μέρος έχει κερδίσει τους 7 – ανάμεσά τους και ο Μαραθώνιος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο – ενώ τον περασμένο Μάιο προστέθηκε στη λίστα και η απόπειρα του Breaking 2 με τον Κιπτσόγκε να καλύπτει την απόσταση των 42.195 σε ιδανικές συνθήκες βέβαια, σε 2:00:25!

Αρκετοί ειδικοί, μάλιστα θεωρούν πως αυτή η επίδοση στον δρόμο και στις πραγματικές συνθήκες του “δίνει” έναν χρόνο από 2:01:40 έως 2:02:20. Όπως και να έχει, ο Κιπτσόγκε παραμένει σοβαρός, μετρημένος και προσγειωμένος, δεν κρύβει όμως ότι θα ήθελε πολύ το παγκόσμιο ρεκόρ.

Βέβαια δεν θα τρέχει μόνος! Δίπλα του θα βρεθούν τόσο ο Κενενίσα Μπεκέλε, όσο και ο Γουίλσον Κιπσάνγκ σε μία μάχη που αναμένεται να αφήσει ιστορία.

Ο Κιπσάνγκ, πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, μάλιστα δήλωσε πως θέλει να το ξαναπάρει, ενώ είναι βέβαιο πως δεν θα ρίσκαρε τη συμμετοχή του σε αυτόν τον αγώνα αν δεν ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση.

Ο Κενενίσα Μπεκέλε από την άλλη έχει τα πάνω του και τα κάτω του στον Μαραθώνιο, όμως πέρυσι στον ίδιο αγώνα ήταν επιβλητικός – κερδίζοντας μάλιστα τον Κιπτσόγκε με επίδοση πολύ κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ – και έδειξε ότι αν βρεθεί σε καλή μέρα τότε μπορεί να κάνει δική του όχι μόνο τη νίκη αλλά και ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ.

Στο Βερολίνο και αυτή τη φορά θα βρεθούν αρκετοί Έλληνες δρομείς που θυσίασαν τους καλοκαιρινούς μήνες για να προετοιμαστούν. Ανάμεσά τους θα είναι και δρομείς με καλές επιδόσεις όπως ο Θανάσης Μακρυγιάννης, ενώ ντεμπούτο στην απόσταση θα κάνει και ο νεαρός πρωταθλητής στους νέους άνδρες στα 10.000μ., Λάμπρος Μαλτέζος.

Για την ιστορία, στην πασίγνωστη για την ευκολία της διαδρομή του Μαραθωνίου της γερμανικής πρωτεύουσας έχουν σημειωθεί 7 παγκόσμια ρεκόρ στους άνδρες και 3 στις γυναίκες!

Δείτε εδώ ένα promo video

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο