Τελείωσε το Παγκόσμιο, επιστρέφουν τα Diamond League: Απόψε η Ζυρίχη!

Το βράδυ της Πέμπτης η Ζυρίχη

Share

Λίγες μέρες μετά το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης, επιστρέφουν τα Diamond League!

Το βράδυ της Πέμπτης 31 Αυγούστου, η Ζυρίχη φιλοξενεί μερικά από τα κορυφαία ονόματα του στίβου σε διάφορα αγωνίσματα στον 11ο φετινό αγώνα της σειράς και τον πρώτο μετά το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.

Κάθε ένας με το δικό του κίνητρο, καθώς κάποιοι επιθυμούν να επιβεβαιώσουν τους τίτλους και τα μετάλλια που πήραν, ενώ άλλοι να αποδείξουν ότι άξιζαν κάτι περισσότερο στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Τι θα δούμε:

-Ένα δυνατό πεντάρι όπου θα απουσιάσει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Jacob Ingebrigtsen – δεν θα τρέξει ούτε στα 1.500μ. – θα δώσουν, όμως το παρών τα μεγάλα όπλα της Αιθιοπίας Yomif Kejelcha και Selemon Barega που θέλουν να πάρουν μία μικρή εκδίκηση αφού στην Βουδαπέστη έμειναν με άδεια χέρια! Μαζί τους και ο στιπλίστας, συμπατριώτης τους, Lamecha Girma. Θα τρέξει ακόμα ο 4ος της Βουδαπέστης (και του Γιουτζίν), Παραγουανός Luis Grijalva, καθώς και οι Αμερικάνοι Fisher και Kincaid.

-Τον Παγκόσμιο πρωταθλητή των 1.500μ. Josh Kerr που θέλει να αποδείξει πως καθόλου τυχαία δεν πήρε τον τίτλο. Μπορεί να απουσιάσει ο Jacob, όμως θα πρέπει να κερδίσει σημαντικούς αθλητές, όπως τον Mohamed Katir ο οποίος τα θαλάσσωσε στο Παγκόσμιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα μένοντας εκτός τελικού, τον Αμερικάνο Yared Nuguse που ψάχνει μία διάκριση, τον επίσης Βρετανό Neil Gourley καθώς και τον Αυστραλό Stewart McSweyn.

-Τη συνέχεια της “μονομαχίας” Yavi – Beatrice Chepkoech στα 3.000μ. στιπλ. Στην Βουδαπέστη η νεαρή Yavi επικράτησε με σχετική άνεση, όμως η κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ σίγουρα δεν θέλει να χάσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά…

-Στα 800μ. των γυναικών θα λείψουν και οι τρεις πρώτες της Βουδαπέστης κι έτσι όλα είναι ανοιχτά. Ενδιαφέρον θα έχει η συμμετοχή της Laura Muir, ενώ πάντα αξιόμαχη είναι η Τζαμαϊκανή Goule.

-Mε μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε τον τελικό των 200μ. όπου η Shericka Jackson θα μπει πιο ξεκούραστη, συγκριτικά με το Παγκόσμιο, με πιθανό στόχο το Παγκόσμιο ρεκόρ της Griffith Joyner με 21.34 που κρατά από το μακρινό 1988! Η Tζαμαϊκανή στην Βουδαπέστη ήταν η μεγάλη νικήτρια με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, 21.41.

-Tέλος, στα 100μ. των γυναικών θα τρέξουν η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Sha Carri Richardson και θα επανεμφανιστεί η Τζαμαϊκανή ThomsonHerrah που δεν κατέβηκε στο Παγκόσμιο, στα 400μ. με εμπόδια θα αγωνιστεί ο ανίκητος Karsten Warholm, ενώ στα 200μ. των ανδρών θα δούμε και πάλι τον απόλυτο κυρίαρχο των σπριντ της Βουδαπέστης, Noah Lyles.

-Φυσικά, θα δούμε και τον δικό μας Παγκόσμιο Πρωταθλητή του άλματος σε μήκος, Μίλτο Τεντόγλου που θα προσπαθήσει να πάρει μία ακόμα νίκη!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάγεψε η Hodgkinson στο Diamond League του Λονδίνου
Δείτε τι έγινε στο Diamond League του Λονδίνου
ΟΑ Παρίσι 2024: Οι αγώνες του 50/50
Η πρώτη διοργάνωση με ίση συμμετοχή ανδρών-γυναικών
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο