Στο Καρπενήσι το αναπτυξιακό καμπ αποστάσεων του ΣΕΓΑΣ

Από την Κυριακή 27/8 έως την Πέμπτη 31/8

Share

Το αναπτυξιακό καμπ ξεκίνησε την Κυριακή κι εκεί ήταν για να υποδεχθούν τους αθλητές και τις αθλήτριες η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός και ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Γιάννης Σβερώνης.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση της για την παρουσία των μικρών αθλητριών στην όμορφη πόλη της Ευρυτανίας με τις εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μάλιστα, αφού καλωσόρισε τους μετέχοντες στο καμπ και ευχαρίστησε τους κυρίους Τασιό και Σβερώνη, στάθηκε στον διττό στόχο που πετυχαίνει η Ομοσπονδία μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια, που είναι η προπόνηση των αθλητών και αθλητριών σε ιδανικές συνθήκες και φυσικά η διάχυση στην κοινωνία.

Η κ. Σακοράφα το πρωί της Δευτέρας (28/8) ήταν παρούσα – και μάλιστα είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί-, στο πρώτο από μία σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων που διοργανώνει η Ομοσπονδία στη διάρκεια του καμπ για τους μετέχοντες προπονητές.

Ο ΣΕΓΑΣ έχει επιτύχει μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια να στηρίξει δεκάδες αθλητές των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Να δυναμώσει τους μεταξύ τους δεσμούς και φυσικά να δώσει το δικαίωμα στους προπονητές, μέσα από την προσωπική τριβή, να εξελίσσονται διαρκώς.

Παράλληλα, ο ΣΕΓΑΣ, στοχεύει στη συνεχή παρακολούθηση των ταλαντούχων αθλητών και αθλητριών, την τακτική επικοινωνία με τους προπονητές τους και στην προσπάθεια καταγραφής και επίλυσης τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν. Επιπλέον επιτυγχάνει την επικοινωνία και επιμόρφωση των προπονητών μέσα από τον σχεδιασμό ενός οργανωμένου προγράμματος με κυρίαρχο motto «καλλιεργούμε τον άνθρωπο μέσα στον αθλητή». Η εκπαίδευση των νεαρών αθλητών/τριών ως προς το πλαίσιο λειτουργίας του αθλητισμού, τις αξίες που πρεσβεύει και τα μακροπρόθεσμα οφέλη που προσφέρει αποτελούν την αρχή της Ομοσπονδίας στις συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Global Run 2024 «5χλμ. για την ελευθερία»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Βελλερεφόντεια 2024: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές και τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο