Ο ΣΔΥ Πάτρας στο Σπάρταθλον

Κάλεσμα του συλλόγου στα μέλη του

Share

Ο ΣΔΥ Πάτρας ενημερώνει τα μέλη του για τη στελέχωση σταθμών τροφοδοσίας στο Σπάρταθλον και τους καλεί να συμμετάσχουν. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση.

Ο ΣΔΥ Πάτρας στο Σπάρταθλον

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου μας, την ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ενός εκ των Σταθμών Τροφοδοσίας – Ανεφοδιασμού του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, μήκους 245 χιλιομέτρων, που θα διεξαχθεί στις 30.09.2023-01.10.2023.

Ο αγώνας ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.
Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη.

ΚΑΛΟΥΜΕ όποιο μέλος του συλλόγου μας, επιθυμεί να συμμετάσχει στην επάνδρωση του σταθμού μας και να βιώσει την εμπειρία, η οποία είναι ιδιαίτερης σημασίας, τόσο συναισθηματικής, όσο και κοινωνικής να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 6972 818104 ή 6973 745121 για περαιτέρω πληροφορίες.
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ!

Αναλυτικά:
Σταθμός Τροφοδοσίας – Ανεφοδιασμού – Τομέας Βουνού Και Νεστάνης
Η Λυρκεία είναι ένα ζωντανό σημείο αυτή την ειδική νύχτα και είναι συχνά πλημμυρισμένη από επισκέπτες καθώς και υποστηρικτές που έρχονται να δειπνίσουν και να παρακολουθήσουν τον αγώνα καθώς προχωράει από αυτό το σημαντικό σημείο. Αφήνοντας πίσω τους το άρωμα του καφέ και της τσίκνας από το σουβλάκι, οι δρομείς ακολουθούν το δρόμο που ελίσσεται νωχελικά προς τα πάνω, εγκαταλείπουν γρήγορα τον πολιτισμό. Στα επόμενα 13 χλμ. ο δρομέας θα ανεβεί κάποια 960 μέτρα για να πλησιάσει στη κορφή του περάσματος του Σάγκα στην πλευρά του Αρτεμισίου. Οι στόχοι είναι το χωριό Καπαρέλλι (154,1 χλμ) και μετά το σημείο ελέγχου 47 στη βάση του βουνού (159,3 χλμ.). Το να φτάσεις στην κορυφή του Σάγκα δεν σημαίνει κατόρθωμα και θα πρέπει να προσέξεις πολύ το προδοτικό στριφτό μονοπάτι. Από την κορυφή (1.100 μ.) υπάρχει μια απότομη κατάβαση και ένα ζίγκ-ζάγκ μονοπάτι προς το χωρίο Σάγκας (164,3 χλμ.) στην Αρκαδία, όπου η διαδρομή ενώνεται ξανά με το λιθόστρωτο δρόμο, με τη συχνά απαραίτητη γρήγορη επιτάχυνση για το σημείο ελέγχου 52, στη Νεστάνη (172 χλμ.)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίστευτη γκάφα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 - Το βίντεο
Ο νεαρός 200άρης βιάστηκε να κόψει ταχύτητα…
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι μεγάλοι τελικοί, ώρες και ημέρες
Το αναλυτικό πρόγραμμα των μεγάλων τελικών
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο