Την… έκανε ο Kerr στον Jacob – Βρετανική κατάρα για τον Νορβηγό

Δείτε τι έγινε την πέμπτη ημέρα των αγώνων

Share

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Jacob Ingebrigtsen έχασε το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα από έναν Βρετανό.

Πέρυσι, στο Γιουτζίν των ΗΠΑ, ήταν ο Σκωτσέζος Jake Weightman που τον κέρδισε στην τελική ευθεία, αυτή τη φορά ήταν ο Josh Kerr!

O Jacob μπήκε δυνατά, πήρε τα ηνία της κούρσας κάπου στα 500μ. και πέρασε τα 800μ. σε 1:54. 500μ. πριν το τέλος άρχισαν οι πρώτες αλλαγές και στο καμπανάκι ήταν όλοι κοντά με τον Kerr να κάνει κίνηση να μπει στην πρώτη τριάδα, ενώ παρόμοια κινήθηκε και ο 18χρονος Ολλανδός Laros.

Τελικά, ο Kerr αφού πρώτα έφτασε τον Jacob στην κορυφή, 150μ. πριν τον τερματισμό έκανε την αλλαγή και παρά την αρχική αντίσταση του Νορβηγού, έφτασε στη μεγάλη νίκη με 3:29.38.

Ο Jacob που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πήρε το ασημένιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τερμάτισε σε 3:29.65, ενώ με εντυπωσιακό ανέβασμα στο τέλος ο συμπατριώτης του Narve Nordas πήρε τελικά το χάλκινο μετάλλιο – το δεύτερο για την Νορβηγία στο αγώνισμα, τρία εκατοστά πίσω από τον Jacob.

Tέταρτος ήταν ο Kipsang από την Κένυα με 3:29.89 που άργησε να ανέβει, πέμπτος ο Yared Nuguse απογοητεύοντας τους Αμερικάνους που περίμεναν ένα μετάλλιο, και έκτος ο Ισπανός Garcia, σε έναν όσο εντυπωσιακό αλλά και γρήγορο τελικό με τους 10 πρώτους να τερματίζουν κάτω από το 3:31.25.

Μάλιστα δέκατος ήταν ο 18χρονος Niels Laros με 3:31.25 που αποτελεί και νέο εθνικό ρεκόρ για την Ολλανδία.

Δείτε τα αποτελέσματα

Προκριματικοί σε 5.000μ. και στιπλ γυναικών

Είχαμε ακόμα τον προκριματικό των 5.000μ. των γυναικών όπου πέρασαν 16 αθλήτριες και μέσα σε αυτές όλα τα φαβορί όπως η Sifan Hassan, η Faith Kipyegon, η Gudaf Tsegay κ.ά, όπως και στα 3.000μ. στιπλ με εξαίρεση τον αποκλεισμό της Αμερικανίδας Emma Coburn.

Πέρασε ο Μίλτος, δεν τα κατάφεραν οι υπόλοιποι

Από ελληνικής πλευράς ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε την πρόκριση για τον τελικό με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, 8,25μ., στην τρίτη του προσπάθεια.

Εκτός τελικού έμειναν ο Εμμανουήλ Καραλής στο άλμα επί κοντώ καθώς και η Σταματία Σκαρβέλη στη σφυροβολία, αλλά και η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό.

Οι υπόλοιποι δρομικοί τελικοί

Είχαμε τον μεγάλο τελικό των 400μ. των γυναικών με την Marileni Paulino από τον Άγιο Δομίνικο να στέφεται παγκόσμια πρωταθλήτρια με 48.76.

Στα 400μ. με εμπόδια των ανδρών ο Νορβηγός Karsten Warholm πήρε την τρίτη του παγκόσμια νίκη με 46.88.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
8ο No Finish Line Athens 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Spetsathlon 2024 - Swim & Bike
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Spetsathlon 2024 - Triathlon
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο