O Artiz Egea και η Ranga Debats στην κορυφή του Ολύμπου

Ρεκόρ αγώνα στον 14ο Olympus Marathon

Share

ΦΩΤΟ: iancorless.com

Με ρεκόρ διαδρομή απάντησε ο Ισπανός Aritz Egea στην πρώτη του συμμετοχή στον 14ο Olympus Marathon. Ο αθλητής, που βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του Migu Run Skyrunner World Series, τερμάτισε σε 4:24:26 καταρρίπτοντας το ρεκόρ 4:33:37 που κρατά ο συμπατριώτης του Jessed Hernandez από το 2008.
Ο Hernandez τερμάτισε στη δεύτερη θέση κάνοντας 4:43:12 ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί ο αθλητής από τη Βουλγαρία Kiril Nikolov με 4:44:32.
Από ελληνικής πλευράς ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος ήταν ο πρώτος που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού κάνοντας 4:46:13, χρόνος που του έδωσε την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη.
Aπό ελληνικής πλευράς μετά τον Θεωδορακάκο τερμάτισαν ο Δημήτρης Σελέτης (8ος στη γενική) και ο Χάρης Καλαμπούκας (11ος στη γενική).

Στις γυναίκες τώρα, πρώτη τερμάτισε η, Ολλανδή αθλήτρια και 6η στην παγκόσμια κατάταξη του Skyrunning, Ranga Debats με 5:18:20 καταρρίπτοντας και αυτή το ρεκόρ των γυναικών που είχε ο Αμερικανίδα Stevie Kremer από το 2016. Με αυτή την νίκη της η Debats έφτασε στη δεύτερη θέση του Migu Run Skyrunner World Series.
Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Ισπανίδα Laura Sola με 5:32:05 ενώ η Αμερικανίδα Hillary Allen έμεινε στην τρίτη θέση με 5:37:13.
Η Γλυκερία Τζιατζιά τερμάτισε στην τέταρτη θέση στις γυναίκες κάνοντας 5:46:04.

Για να δείτε όλα τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

Δείτε την κατάταξη της σειράς Migu Run Skyrunner World Series πατώντας εδώ για τους Άντρες και πατώντας εδώ για τις Γυναίκες

H σειρά Migu Run Skyrunner World Series συνεχίζεται στις 8 Ιουλίου στην Barruera στην Ισπανία και τη διεξαγωγή του Buff Epic Trail 42K.

Δηλώσεις νικητών

«Είμαι πολύ χαρούμενος και χάρηκα τη διαδρομή από την αρχή έως το τέλος της. Αν και τα τελευταία 4 χλμ. ήταν κόλαση – είχε πολύ ζέστη. Είμαι χαρούμενος επειδή νίκησα και έσπασα το ρεκόρ αλλά κυρίως, επειδή χάρηκα τον αγώνα» δήλωσε ο Aritz Egea.


«Ήταν μία καλή ημέρα. Είμαι πολύ χαρούμενη για τη νίκη μου. Είχα συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες πρόσφατα και θα τρέξω στο High Trail Vanoise και μετά στο Tromso SkyRace. Θα πρέπει να κάνω έναν προγραμματισμό για την ξεκούρασή μου αλλά αισθάνομαι καλά» δήλωσε η Ranga Debats.

ΦΩΤΟ: iancorless.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο