Αναβολή τελικά στο Kipchoge vs Kiptum – Στο Σικάγο θα τρέξει ο νεαρός

Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα…

Share

Μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής του Eliud Kipchoge για μία ακόμα φορά στον BMW Berlin Marathon όλοι περιμέναμε με αγωνία την ανακοίνωση της συμμετοχής του Kelvin Kiptum.

Οι δυο τους είναι πλέον οι πιο γρήγοροι μαραθωνοδρόμοι όλων των εποχών και θα ήταν οπωσδήποτε σαν μία κόντρα του “παλιού vs νέου”.

Ωστόσο, θα χρειαστεί τελικά να περιμένουμε κι άλλο μέχρι να δούμε αυτή τη μονομαχία καθώς ο Μαραθώνιος του Σικάγο, Bank of America Chicago Marathon ανακοίνωσε πως ο 23χρονος Κενυάτης θα δώσει το παρών στο δικό τους αγώνα.

Βλέπετε, ο Μαραθώνιος του Σικάγο είναι μόλις δύο εβδομάδες μετά το Βερολίνο, στις 8 Οκτωβρίου, και είναι αρκετά δύσκολο να τρέξει και στους δύο.

Θυμίζουμε πως ο Kelvin Kiptum είναι ο πιο γρήγορος πρωτάρης όλων των εποχών αφού το 2022 έτρεξε στην Βαλένθια, ενώ πριν λίγους μήνες ήταν ο μεγάλος νικητής στο Λονδίνο με 2:01:25 που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών πίσω μόνο από τον Eliud Kipchoge.

Kαι στο Σικάγο πάντως δεν θα είναι τόσο εύκολα τα πράγματα καθώς θα αντιμετωπίσει σημαντικούς δρομείς όπως τον συμπατριώτη του Benson Kipruto, περσινό νικητή της διοργάνωσης, τον Αιθίοπα Seifu Tura, ενώ θα τρέξει και ο Gallen Rupp αλλά και ο Βέλγος ολυμπιονίκης Bashir Abdi.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ladies Run 2024: Sold out!
Εξαντλήθηκαν οι εγγραφές για τον ομορφότερο αγώνα
O ΣΔΥ Πατρών στον 3ο Νυχτερινό Ημ. Πάτρας
Δείτε τις συμμετοχές του συλλόγου στον αγώνα
Navarino Challenge 2024: Το πρόγραμμα
Πάνω από 60 δράσεις για όλους μέσα σε 3 ημέρες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο