Γρήγορο 5άρι στην Λοζάνη – Και πάλι Jacob στα 1.500μ.

Δείτε τι έγινε στο έκτο Diamond League της χρονιάς

Share

Η Λοζάνη φιλοξένησε το έκτο κατά σειρά Diamond League της φετινής σειράς και οι δρόμοι αντοχής είχαν και πάλι την… τιμητική τους.

Αυτή τη φορά, πέρα από τον Jacob Ingebrigtsen που έλαμψε με μία ακόμα σπουδαία νίκη και επίδοση στα 1.500μ., είχαμε και τον νεαρό Αιθίοπα Aregawi, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός στα 5.000μ. κι έφτασε στη νίκη με την καλύτερη επίδοση για φέτος!

Εντυπωσιακός Aregawi στο 5άρι

Ο Berihu Aregawi καλύπτοντας τα τελευταία 400μ. σε 55” διέλυσε τον συναγωνισμό και τερμάτισε σε 12:40.45 επιβεβαιώνοντας ότι πλέον βιώνουμε μία νέα εποχή στους δρόμους αντοχής και εντός στίβου.

Μάλιστα άφησε δεύτερο τον κάτοχο του Παγκόσμιου ρεκόρ, Joshua Cheptegei που τερμάτισε σε μετά από μία πολύ δυνατή μάχη μέχρι τέλους. Ο Ουγκαντέζος τερμάτισε σε 12:41.61 που είναι και η δεύτερη του καλύτερη επίδοση, μετά από το Παγκόσμιο ρεκόρ (12:35.36 από το 2000).

Jacob και πάλι στα 1.500μ.

Στα 1.500μ. των ανδρών ο Jacob Ingebrigtsen απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι είναι ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή. Κι αυτό γιατί αυτή τη φορά δέχθηκε… στενό μαρκάρισμα, κυρίως από τον Βρετανό Josh Kerr, αλλά και τον Αιθίοπα Girma νεόκοπο κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ στα στιπλ, όμως κράτησε την πρώτη θέση μέχρι τέλους.

Ο Jacob έμεινε μπροστά όταν ο λαγός άφησε την κούρσα, κάπου στα 1.000μ. και οδήγησε μέχρι τέλους με τους Kerr και Girma να είναι πολύ κοντά του. Ωστόσο άντεξε, ενώ στην τελική ευθεία μεγάλωσε κι άλλο τη διαφορά για να τερματίσει σε 3:28.72 που είναι και νέο ρεκόρ μίτινγκ.

Ο Girma βελτίωσε το ρεκόρ του αλλά και το ρεκόρ της Αιθιοπίας με 3:29.51, ενώ ο Βρετανός ήταν τρίτος με 3:29.64 κατεβαίνοντας για μία ακόμα φορά το 3:30.

Ανατροπή στα 800μ.

Έκπληξη είχαμε στα 800μ. των γυναικών όπου η νεαρή Mary Moraa από την Κένυα πήρε τη νίκη απέναντι στην “άχαστη” το τελευταίο διάστημα Keely Hodgkinson. Στο Στάδιο Stade Olympique de la Pontaise η μικρόσωμη Κενυάτισσα βελτίωσε το ρεκόρ της τερματίζοντας σε 1:57.43.

Στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια των γυναικών η Beatrice Chepkoech έσπασε το ρεκόρ μίτινγκ με 9:05.98 στην πρώτη της εμφάνιση μετά από καιρό στο αγαπημένο της αγώνισμα.

Οι ελληνικές συμμετοχές

Τέλος, στον αγώνα ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν δεύτερος στο άλμα σε μήκος με καλύτερο άλμα στα 8.11μ., ενώ αγωνίστηκαν ακόμα η Ελίνα Τζένγκο που ήταν 9η στον ακοντισμό και η Κατερίνα Στεφανίδη που ήταν 9η στο άλμα επί κοντώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tihio Race Ultra Edition 2024
Οι νικητές και τα αποτελέσματα των αγώνων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο