Για το Παγκόσμιο ρεκόρ του El Guerrouj ο Jacob στα 1.500μ. στο Όσλο

Με στόχο μία μεγάλη επίδοση στο 5ο Diamond League της σειράς

Share
Ingebrigtsen
Φωτο: stivoz.gr

Απίθανα πράγματα στο Παρίσι

Είναι το παιδί θαύμα των αποστάσεων και κάθε χρόνο καταφέρνει όλο και περισσότερα!

Ο Jacob Ingebrigtsen μπορεί να είναι μόλις 23 ετών (θα τα κλείσει τον Σεπτέμβριο), έχει όμως καταφέρει πάρα πολλά και πολύ απίθανα πράγματα στο στίβο.

Πιο πρόσφατο του κατόρθωμα δεν είναι άλλο από το Παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση των 2 μιλίων στο Diamond League στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή.

Εκεί, κατάφερε να περάσει τα 3.000μ. σε χρόνο 7:24.07 (όταν το παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση είναι 7:20) και να καλύψει ακόμα 218μ. σε 29” για να “γράψει” το αδιανόητο 7:54.11. Μάλιστα κάλυψε τα τελευταία 3.000μ. σε 7:22!

Μάλιστα, ο Jacob πήγε κάπως… αργά το πρώτο μίλι – κοντά στα 4 λεπτά – κι ανέβασε το ρυθμό του στις τελευταίες στροφές του αγώνα για να καλύψει το δεύτερο μισό κοντά σε 3:53!

Και τώρα το Όσλο

Όταν, λοιπόν, βλέπεις τον Jacob, μία μόλις εβδομάδα μετά από αυτή τη μεγαλειώδη εμφάνιση να αγωνίζεται στα 1.500μ. στο Bislett Stadium, ένα στάδιο που έχουν γίνει ουκ ολίγα ρεκόρ, στο Όσλο – και μέσα στην πατρίδα του – τότε μόνο ένα πράγμα σου έρχεται στο μυαλό: Το παγκόσμιο ρεκόρ!

Αυτό κρατά εδώ και 25 χρόνια, από το μακρινό 1998 όταν ο σπουδαίος Hicham El Guerrouj είχε τρέξει στην Ρώμη 3:26.00, μία επίδοση που κανείς από τότε δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Τώρα ο Jacob δείχνει να είναι αρκετά κοντά, παρά το γεγονός βέβαια πως το προσωπικό του ρεκόρ στην απόσταση απέχει (3:28.32).

Φυσικά στον αγώνα του Όσλο δεν θα τρέξει μόνος, αλλά θα κληθεί να αντιμετωπίσει κορυφαίους δρομείς του αγωνίσματος, όπως τους Κενυάτες Abel Kipsang (3:29.56) και Timothy Cheruyiot (3:28.28), τον Ισπανό Mohamed Katir (3:28.76), τον Βρετανό Josh Kerr με ρεκόρ 3:29.05, ο Αυστραλός Oliver Hoare (3:30.12) και άλλους. Μοναδικός απών από τους “μεγάλους” του αγωνίσματος, θα είναι ο άνθρωπος που τον είχε κερδίσει το 2022 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε αυτό το αγώνισμα, ο Βρετανός Jake Wightman, λόγω τραυματισμού!

Πέρυσι ο Jacob είχε κερδίσει τον αγώνα του ενός μιλίου στο ίδιο μίτινγκ και φέτος θέλει να επαναλάβει την πρωτιά του. Τι λέτε, θα τα καταφέρει;

Η απάντηση, λοιπόν, το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιουνίου όταν και θα πραγματοποιηθεί το πέμπτο κατά σειρά Diamond League της σεζόν!

Τι έχει πετύχει ο Jacob έως τώρα;

Ο 23χρόνος έχει στην κατοχή του ήδη 1 χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα 1.500μ., δύο μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (1 χρυσό στα 5.000μ. κι ένα ασημένιο στα 5.000μ.), ένα ασημένιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στα 1.500μ., 4 χρυσά σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτού κι ακόμα πέντε στον κλειστό, 7 σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανωμάλου και μερικά μετάλλια ακόμα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών.

Σε ό,τι αφορά τα ρεκόρ του, πέρα από το Παγκόσμιο ρεκόρ στα 2 μίλια που πέτυχε πρόσφατα, έχει ακόμα το ρεκόρ στα 1.500μ. κλειστού.

Πάντως ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του, όταν ρωτήθηκε ποια θεωρεί ότι είναι η ιδανική απόσταση για αυτόν, με έναν μικρό δισταγμό δήλωσε τα 3.000μ.!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ladies Run 2024: Sold out!
Εξαντλήθηκαν οι εγγραφές για τον ομορφότερο αγώνα
12ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - ZeniΘ: Λειτουργία Κέντρου Εγγραφών
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες
Καλές επιδόσεις οι Έλληνες στον Μαραθώνιο της Λουμπλιάνα
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο και Ημί
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο