Ξεκίνησε με το Vertical το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Mountain & Trail 2023 + βίντεο

Συναρπαστικές στιγμές και εικόνες

Share

Με έναν πολύ συναρπαστικό αγώνα, τον Vertical ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Mountain & Trail στο Ίνσμπουργκ της Αυστρίας.

Στον αγώνα του κάθετου χιλιόμετρου, όπου οι αθλητές κλήθηκαν να τρέξουν/περπατήσουν συνολικά 7χλμ. (το πρώτο ήταν μέσα σε σχετικά επίπεδο έδαφος) με συνολική υψομετρική κλίση λίγο περισσότερο από 1.000μ.

Μεγάλος νικητής ήταν ο Κενυάτης Patrick Kipngeno σε 40:18 αφήνοντας πάνω από ένα λεπτό πίσω τον Levi Kiprotich από την Ουγκάντα σε 41:51, ενώ τρίτος ήταν ο Josphat Kiprotich επίσης από την Κένυα σε 42:04.

Και ο τέταρτος αθλητής ήταν από την Αφρική, ο Eliud Cherop από την Ουγκάντα, ενώ πέμπτης ήταν ο Αμερικάνος Joseph Gray σε 42:32.

Στις γυναίκες, η Andrea Mayr από την Αυστρία ήταν η νικήτρια σε 48:14 με τις Kisang από την Κένυα και Grayson Murphy από τις ΗΠΑ να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα σε 48:51 και 49:22 αντίστοιχα.

Δείτε ένα συναρπαστικό βίντεο από τους τερματισμούς των πρώτων δρομέων

Η ελληνική αποστολή

Θυμίζουμε στη διοργάνωση έχουμε πενταμελή ελληνική αποστολή με τους Φώτη Ζησιμόπουλος και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου στον μεγάλο αγώνα των 85χλμ., τον Θανάση Παγουνάδη και τον Εμμανουήλ Πουρίκα στο Trail short 44,6χλμ. και τη νεαρή Κωνσταντίνα Μποσκοπούλου στην ίδια απόσταση στις γυναίκες.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο