Ξεκινά το World Mountain and Trail Championship – Η ελληνική αποστολή

Δείτε περισσότερα για το Πρωτάθλημα των βουνών!

Share

Ξεκινά σήμερα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορεινού και Trail τρεξίματος στην Αυστρία και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 10 Ιουνίου.

Το World Mountain and Trail Championship αποτελεί τη μοντέρνα εκδοχή του πρωταθλήματος που ξεκίνησε από το 2022 και περιλαμβάνει 4 διαφορετικούς αγώνες για δρομείς ορεινών τερέν.

Η διοργάνωση συνδιοργανώνεται από την World Athletics, την World Mountain Running Association, την International Trail Running Association και την International Association of Ultrarunners και φέτος φιλοξενείται στο Ίνσμπουργκ.

Έτσι, περισσότεροι από 1.100 δρομείς από 68 χώρες έχουν συγκεντρωθεί στις αυστριακές Άλπεις για να λάβουν μέρος σε κάποιον από τους αγώνες του προγράμματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν αγώνα 15,5χλμ. σε ορεινό τερέν – όμοιο με αυτόν που λάμβανε χώρα στα Πρωταθλήματα της World Athletics στο παρελθόν, και θα έχει 4 διαφορετικές κατατάξεις (Άνδρες – Γυναίκες, Άνδρες Κ20 – Γυναίκες Κ20), αγώνα Vertical απόστασης 7,3χλμ. με 1.050μ. υψομετρικής, αγώνα μεγάλης απόστασης 85χλμ. και έναν αγώνα (σχεδόν) Μαραθώνιας απόστασης (κοντά στα 44,6χλμ.).

Η προσπάθεια αυτή γίνεται για να ενώσει όλες τις δυνάμεις των βουνών, των δρομέων δηλαδή που θεωρούνται πιο… trail αλλά και όσων τρέχουν σε mountain διαδρομές και πρωταθλήματα.

Παρακολουθήστε ζωντανά τους αγώνες

Η ελληνική αποστολή

Παρούσα θα είναι κι η ελληνική αποστολή με 5μελή εκπροσώπηση.

Συγκεκριμένα, στον αγώνα Trail Long 85χλμ. θα λάβουν μέρος ο Φώτης Ζησιμόπουλος και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου, ο Αθανάσιος Παγουνάδης και ο Εμμανουήλ Πουρίκας στο Trail short 44,6χλμ. και η νεαρή Κωνσταντίνα Μποσκοπούλου στον ίδιο αγώνα στις γυναίκες.

Παρών στο πρωτάθλημα θα είναι και ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ως προπονητής του αθλητή Karim Ramadan από τον Λίβανο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο