Συκάρειος Δρόμος 2023: Χρήσιμες πληροφορίες

Παραλαβή των πακέτων συμμετοχής και όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τον αγώνα

Share

Η διοργάνωση του Συκάρειου Δρόμου 2023 δίνει στους συμμετέχοντες χρήσιμες πληροφορίες για την παραλαβή των πακέτων συμμετοχής και όλα όσα χρειάζεται να ξέρουν για τον αγώνα.


Ο Δήμος Διονύσου προκηρύσσει τον Συκάρειο Δρόμο προς τιμή του Αντώνη Συκάρη, του σπουδαίου  Έλληνα ορειβάτη, ο οποίος στις 12 Απριλίου 2022, και αφού λίγες ώρες πριν είχε κατακτήσει την κορυφή του Dhaulagiri, απεβίωσε καθώς βρισκόταν στα 7.400 μέτρα.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 στις 8:30π.μ.στην περιοχή του Κρυονερίου , στον περιβάλλοντα χώρο των πρώην ανακτόρων Τατοΐου και θα κινηθεί σε χωμάτινους δρόμους, στη διαδρομή που αποτελούσε την αγαπημένη του Αντώνη Συκάρη, καθώς κοντά στην συγκεκριμένη φύση έκανε την προετοιμασία του πριν φύγει για τα βουνά των Ιμαλαΐων

Θα διεξαχθούν δύο δρομικοί αγώνες αποστάσεων 12 χλμ. για όσους τρέχουν συστηματικά και αγαπούν το τρέξιμο στο βουνό και 5 χλμ. για όσους απλά αθλούνται ή βαδίζουν και θέλουν να απολαύσουν τη φύση του Κρυονερίου. Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα πραγματοποιηθούν στο πύλη της Δημοτικής Ενότητας Κρυονερίου.

Συκάρειος Αγώνας Δρόμου 12 χλμ.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: Πύλη Δημοτικής Ενότητας Κρυονερίου. (Δείτε στον χάρτη)

Ώρα εκκίνησης: 08:30

Απόσταση αγώνα: 12 χλμ.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 3 ώρες. Πέραν του χρόνου αυτού θα κινούνται στη διαδρομή με δική τους ευθύνη.

Σταθμοί τροφοδοσίας: Θα υπάρχουν τρεις (3) σταθμοί τροφοδοσίας στο 2,5χλμ. (εμφιαλωμένο νερό), στο 5.8χλμ. (εμφιαλωμένο νερό και ισοτονικό σε ποτήρι), στο 8.8χλμ. (εμφιαλωμένο νερό) και στον τερματισμό (εμφιαλωμένο νερό και ισοτονικό σε ποτήρι).

Παραλαβή πακέτων συμμετοχής: Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής από όλους τους δρομείς θα γίνει την Κυριακή από τις 07:00 ώρα στον χώρο εκκίνησης τερματισμού.

Διαδρομή 12 χλμ. – 12km Course

Συκάρειος Δρόμος χάρτης 12χλμ.

Αγώνας 5 χλμ.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: Πύλη Δημοτικής Ενότητας Κρυονερίου. (Δείτε στον χάρτη)

Ώρα εκκίνησης: 08:30

Απόσταση αγώνα: 5 χλμ.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 1,5 ώρες. Πέραν του χρόνου αυτού θα κινούνται στη διαδρομή με δική τους ευθύνη.

Σταθμοί τροφοδοσίας:
Θα υπάρχει ένας σταθμός τροφοδοσίας στο 2,5χλμ. (εμφιαλωμένο νερό) καθώς και στον τερματισμό.

Η διαδρομή των 5 χλμ. θα διεξαχθεί στο πρώτο κομμάτι της διαδρομής των 12 χλμ.

Διαδρομή 5 χλμ. – 5km Course

Συκάρειος Δρόμος χάρτης 5χλμ.

Παραλαβή πακέτων συμμετοχής:
Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής από όλους τους δρομείς θα γίνει τo Κυριακή από τις 07:00π.μ  στον χώρο εκκίνησης τερματισμού.

Προσέλευση Δρομέων – Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων

Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της αφετηρίας τουλάχιστον 60 λεπτά πριν την ώρα εκκίνησης του αγώνα τους. Η πρόσβαση στον χώρο εκκίνησης θα πρέπει να γίνει πεζή καθώς δεν θα επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων πέρα από την αρχή της πλατείας Ν. Πλαστήρα.
Την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων στην αφετηρία του αγώνα.
Δεκτές θα γίνονται μόνο οι τσάντες φύλαξης/μεταφοράς που έχουν δοθεί από τη διοργάνωση και θα πρέπει να έχει κολληθεί το σχετικό αυτοκόλλητο που θα περιέχεται στο πακέτο συμμετοχής.

Χώρος Parking:
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού θα υπάρχει ελεύθερος χώρος στάθμευσης στο τέλος της οδού Μαραθωνοδρόμων επί της οδό Παραδείσου, Διόνυσος 145 68 και στα σημεία που φαίνεται στον χάρτη που ακολουθεί.

Συκάρειος Δρόμος parking

Σας ευχόμαστε καλό αγώνα και σας περιμένουμε την Κυριακή 4 Ιουνίου, να τιμήσουμε τη μνήμη του σπουδαίου έλληνα ορειβάτη Αντώνη Συκάρη.

Συκάρειος Δρόμος αφίσα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – bwin
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο