Ursa Trail 2023: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα

Οι νικητές και ευχαριστίες της διοργάνωσης

Share
Ursa Trail 2023

Η διοργάνωση του Ursa Trail 2023 μας ενημερώνει για όλα όσα έγιναν στους αγώνες και τους νικητές.


Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές και συνοδούς πραγματοποιήθηκαν στο Μέτσοβο οι αγώνες ορεινού τρεξίματος  Ursa Trail 2023 με περισσότερους από  1000 συμμετέχοντες αθλητές.

Katara Vertical

Την Παρασκευή 26 Μαΐου έγινε ο αγώνας ανάβασης Katara Vertical όπου έτρεξαν 55 αθλητές. Στην κατηγορία Ανδρών πρώτος ο Βασίλης Μπαλαμώτης  με χρόνο 38:11΄΄, δεύτερος ο Γιώργος Διαλεκτός με χρόνο 39:25 και τρίτος ο Κοσμάς Πλακετάς με 40:06. Στις Γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Κωνσταντίνα Μποσκοπούλου με χρόνο 46:52, δεύτερη η Δέσποινα Σημαντράκου με 47:53 και τρίτη η Δήμητρα Χαιροπούλου με 49:31.

Ursa Trail 40km

Το Σάββατο 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος αγώνας των  40km με 2800μ. υψομετρική διαφορά. Στον αγώνα συμμετείχαν 360 αθλητές. Φέτος ο αγώνας είχε την τιμητική του καθώς συμπλήρωσε 10 χρόνια.  Μαζί γιόρτασε και ο Αχιλλέας Χριστάνας ο μοναδικός αθλητής που έχει τερματίσει και στις δέκα διοργανώσεις.

Στην κατηγορία Ανδρών πρώτευσε ο Δημήτρης Σελέτης με χρόνο 4:00:49 επιτυγχάνοντας ρεκόρ διαδρομής, δεύτερος ο Ευάγγελος Νούλας με 4:04:56 και τρίτος ο Άγγελος Ζιάκας με 4:22:33. Ο γρηγορότερος χρόνος με 3:43:54 ανήκει στον Δημήτρη Θεοδωρακάκο από το 2018 όμως τα τελευταία τρία χρόνια έγιναν αλλαγές στη διαδρομή προσθέτοντας ένα χιλιόμετρο με 200 μέτρα υψομετρική διαφορά.

Στις Γυναίκες πρώτη πέρασε τη γραμμή τερματισμού η Μαρία Παπαποστόλου επιτυγχάνοντας και αυτή ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 5:10:12, δεύτερη η Νίκη Ζιώγα 5:24:50 και τρίτες τερμάτισαν μαζί η Δήμητρα Χαιροπούλου και η Κρυσταλλία Κουτσιμάνη με 5:40:15.

Ursa Trail 21km

Την Κυριακή 28 Μαΐου  πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες των 21km 1160μ. υψομετρική και των 11km 650μ. υψομετρική. Στα 21km συμμετείχαν 380 αθλητές.

Στην κατηγορία Ανδρών  πρώτος τερμάτισε ο Θανάσης Παγουνάδης με χρόνο 1:42:33, δεύτερος ο Χαράλαμπος Καλαμπούκας  με 1:43:55 και τρίτος ο Βασίλης Μπαλαμώτης 1:44

Στις Γυναίκες πρώτη η Ανδριάνα Δρουδάκη με χρόνο 2:27:06, δεύτερη η Ροδάνθη Νίκη Διαμαντέα με 2:29:55 και τρίτη η Μαρία Μπελενιώτη με 2:33:39.

Ursa Trail 11km

Στα 11km συμμετείχαν 270 αθλητές. Στην πρώτη θέση ο Χριστόφορος Πρωτόπαππας νίκησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με 58:34, δεύτερος ο Ιωάννης Σταλίκας με 1:02:06 και τρίτος ο Βασίλης Τσιρώνης  με 1:03:38.

Στις Γυναίκες πρώτη η Μαργαρίτα Ντίνα με χρόνο 1:20:37, δεύτερη η Στυλιανή Λεωνιδάκη με 1:16:22 και τρίτη η Βαλεντίνα Τήλιου με 1:18:43.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα όλων των αγώνων.

Παιδικοί αγώνες

Η διοργάνωση Ursa Trail θέλοντας να φέρει κοντά στον αθλητισμό τα νέα παιδιά πραγματοποίησε παιδικούς αγώνες το απόγευμα του Σαββάτου με 250 περίπου συμμετοχές. Οι μικροί αθλητές χειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους.

Ευχαριστίες

Ο Αθλητικός Όμιλος Μετσόβου θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, τις εθελοντικές ομάδες που για μεγάλο χρονικό διάστημα εργάστηκαν στη διαδρομή για να είναι σε άριστη κατάσταση την ημέρα του αγώνα αλλά και όσους στελέχωσαν τους σταθμούς τροφοδοσίας και κάλυψαν διάφορες ανάγκες του αγώνα.

Σημαντική βοήθεια στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα πρόσφερε η Ελληνική Αστυνομία, η Τροχαία και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Τμήμα Εθελοντών, Διασωστών, Σαμαρειτών Παράρτημα Ιωαννίνων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους Θεσμικούς Χορηγούς Δήμο Μετσόβου, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Καθοριστική η συμβολή του Ιδρύματος  Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα  που με την παραχώρηση του Συνεδριακού Κέντρου ΔΙΑΣΕΛΟ διευκόλυνε το δύσκολο έργο της γραμματείας. Αξίζει να αναφέρουμε πως και τα γραφεία του Αθλητικού Ομίλου στεγάζονται σε χώρο του Ιδρύματος Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα.  Τέλος στο σταθμό τερματισμού οι αθλητές γεύτηκαν τα εξαιρετικής ποιότητας τυριά που παρασκευάζονται στο Μέτσοβο στο τυροκομείο του Ιδρύματος.

Επίσης ευχαριστούμε το Πίχτειο Κληροδότημα και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Μετσόβου για την οικονομική στήριξη καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες της διοργάνωσης.

Ευχαριστούμε θερμά το Οινοποιείο-Ξενοδοχείο ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ όπου την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε δεξίωση-pasta party προς τιμήν των αθλητών και συνοδών τους στον υπέροχο χώρο  στην αυλή του οινοποιείου. Επίσης οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του οινοποιείου και να γευτούν τα υψηλής ποιότητας κρασιά ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ.

Ευχαριστούμε την εταιρεία ANTRAX για την χορηγία των t-shirts στον αγώνα των 40 χλμ. Ο σχεδιασμός και τα χρώματα ήταν εμπνευσμένα από τα δασωμένα βουνά της περιοχής και αποτυπώθηκαν πάνω σε εξαιρετικής ποιότητας ύφασμα με αποτέλεσμα οι αθλητές να πάρουν ένα πολύ όμορφο τεχνικό t-shirt.

Την εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού DYNAFIT που για άλλη μια χρονιά με τα δώρα της, αγωνιστικές κάλτσες και κορδέλες, αναβάθμισε το πακέτο συμμετοχής των αθλητών αποδεικνύοντας ότι η εταιρεία είναι φτιαγμένη από αθλητές για αθλητές.

Επίσης ευχαριστούμε την εταιρεία ΒΙΚΟΣ που βοήθησε στις αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης των αθλητών με το φυσικό μεταλλικό νερό και τη Vikos Cola, στην αποκατάστασή τους με Σόδα Βίκος και πορτοκαλάδα Βίκος για τον παιδικό αγώνα.

To κατάστημα αθλητικού εξοπλισμού Fifth Element και την Μy Adventure που όπως κάθε χρόνο ανέλαβε την χρονομέτρηση.

Την Tailwind που ενίσχυσε την αποκατάσταση των αθλητών στο Katara Vertical με τo Recovery Tailwind και στους αγώνες των 40km, 21km και 11km με μείγμα ηλεκτρολυτών και υδατανθράκων βοήθησε την απόδοση των αθλητών. Επίσης η εταιρεία Born to Run, εισαγωγέας της Tailwind, έδωσε αθλητικό εξοπλισμό που θα δοθούν με κλήρωση τις επόμενες μέρες.

Τη Nomad Honey που με τη δύναμη της αρκούδας (Bear Strength-φυσικά τζελάκια μελιού) έκανε πιο εύκολη την προσπάθεια των αθλητών.

Ένα σημαντικό υλικό τροφοδοσίας για τους αγώνες είναι οι μπανάνες. Φέτος είχαμε ξανά την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας από την εταιρεία DOLE HELLAS.

Την εταιρεία ΚΙΚΙΖΑΣ  για την προσφορά των ζυμαρικών ΜΕΛΙΣΣΑ που είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι αθλητές και στα δύο  pasta party της διοργάνωσης.

Το εστιατόριο ΤΖΑΚΙ ετοίμασε  τα γεύματα που προσφέρθηκαν στα pasta party και τη σίτιση αθλητών και ομάδων που συμμετείχαν στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Τον παραδοσιακό φούρνο ΤΣΙΜΠΑ που ετοίμασε ειδικά ψωμάκια αποκατάστασης με νόστιμη και μυστική συνταγή που μόνο η αρκούδα γνωρίζει.

Το super market AB FOOD MARKET-Π. & Θ. ΜΠΛΕΤΣΟΣ ΟΕ που κάλυψε υλικά τροφοδοσίας.

Την εταιρεία ΒΙΟΛΑΝΤΑ που χορήγησε μπάρες δημητριακών και μπισκότα σε ατομικές συσκευασίες για τους σταθμούς τροφοδοσίας.

Το ταξιδιωτικό γραφείο KASSAROS Travel για τη βοήθειά του στη μεταφορά αθλητών.

Τις μεταφορές ΑΦΟΙ ΔΕΛΦΑ για τη βοήθεια στη μεταφορά υλικών και  κάλυψη μέρους της τροφοδοσίας.

Τους δωροθέτες, την εταιρεία ΑΝDΕ για τον αθλητικό εξοπλισμό που θα κληρωθεί τις επόμενες μέρες και την εταιρεία ΑΦΟΙ  ΜΠΑΡΔΑ.

Τους Χορηγούς Επικοινωνίας Adventure, iRun και Runner Magazine.

Τον Κώστα Πλαχούρα που όλα αυτά τα χρόνια από το ξεκίνημα της διοργάνωσης μας βοηθά στη διαχείριση της ιστοσελίδας των αγώνων www.ursatrail.gr

Η επίσημη φωτογράφηση του αγώνα έγινε από την Go Experience και οι φωτογραφίες θα διατεθούν δωρεάν από την διοργάνωση στους αθλητές τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα μας. Ευχόμαστε να συναντηθούμε ξανά το 2024.

Ursa Trail 2023
Ursa Trail 2023 - χορηγοί
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο