Έλαμψαν El Bakkali και Jacob στο Ραμπάτ

Δείτε τις επιδόσεις από τον αγώνα

Share

Το Ραμπάτ στο Μαρόκο φιλοξένησε το 2ο φετινό Diamond League και οι δρόμοι ημιαντοχής είχαν την τιμητική τους.

Πολύ δυνατός ο El Bakkali

Από τη μία ο Mαροκινός El Bakkali ήταν σαρωτικός μπροστά στο κοινό του στο αγώνισμα των 3.000μ. στιπλ, από την άλλη ο Jacob Ingebrigtsen έδειξε ότι είναι το αφεντικό του αγωνίσματος επικρατώντας σχετικά άνετα απέναντι σε πολύ σπουδαίους αθλητές.

Ο Soufiane El Bakkali ήταν ο μεγάλος νικητής στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια με 7:56.68 που είναι νέο προσωπικό του ρεκόρ, καθώς και η καλύτερη επίδοση στον κόσμο τα τελευταία 11 χρόνια!

Και πέρυσι ο πανύψηλος δρομέας είχε… αφηνιάσει στο Ραμπάτ πετυχαίνοντας πολύ καλή επίδοση, και αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του.

Με αλλαγή ο Jacob

Στα 1.500μ. πολλοί περίμεναν ότι ο Jacob Ingebrigtsen θα αντιμετώπιζε μεγάλη δυσκολία απέναντι στον Αμερικάνο ανερχόμενο σταρ Yared Nuguse.

Ωστόσο, ο Νορβηγός δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και με μία δυνατή αλλαγή ρυθμού στα τελευταία 100μ. έφτασε στη νίκη με 3:32.59 που είναι και η καλύτερη φέτος στον κόσμο. Μάλιστα, το έκανε τρέχοντας ένα πολύ γρήγορο 200άρι στο τέλος, κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει καθώς είναι περισσότερο δρομέας ρυθμού και όχι “απότομης αλλαγής”!

Ο Nuguse τερμάτισε στη δεύτερη θέση σε 3:33.02 στο πρώτο Diamond League της καριέρας του, ενώ τρίτος ήταν ο συναθλητής του Nuguse από την Αυστραλία Oliver Hoare σε 3:33.09.

Στην ίδια κούρσα τελευταίος τερμάτισε ο μεγαλύτερος αδελφός του Jacob – μεσαίος στη σειρά των τριών – , Filip Ingebrigtsen σε 3:39.28.

Κι όλα αυτά, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, ο 21χρονος πλέον Jacob στις 9 Ιουνίου θα λάβει μέρος σε αγώνα στο Παρίσι όπου και με τη βοήθεια του συστήματος Wavelight θα προσπαθήσει να σπάσει το Παγκόσμιο ρεκόρ του Daniel Komen στα 2 μίλια.

Το ρεκόρ του Komen είναι 7:58.61 και ο Jacob, η αλήθεια είναι, είναι κοντά στο να το καταφέρει.

Γρήγορη η Tsegay, o 19χρονος Wanyonyi στα 800μ.

Πολύ γρήγορη ήταν όμως και η Gudaf Tsegay από την Αιθιοπία στα 1.500μ. σε 3:54.03, δείχνοντας ότι θα είναι μία αξιόμαχη αντίπαλος φέτος για την πρωταγωνίστρια του αγωνίσματος, Faith Kipyegon.

Στα 800μ. των ανδρών ο 19χρονος Emmanuel Wanyonyi ήταν αυτός που τερμάτισε πρώτος σε 1:44.36 ξεπερνώντας τον συμπατριώτη του Wiclyfe Kinyamal με 1:44.73.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024: 500 δρομείς από 17 χώρες
Ηχηρό μήνυμα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και θλίψη για την απώλεια συναθλητή
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο