Νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στο 12ωρο από την Φινλανδή Satu Lipiäinen

Εντυπωσιακή επίδοση από την Φινλανδή

Share

Τα Παγκόσμια ρεκόρ στα αγωνίσματα των υπεραποστάσεων έχουν την… τιμητική τους το τελευταίο διάστημα και το περασμένο Σαββατοκύριακο είδαμε ακόμα ένα.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Φινλανδής Satu Lipiäinen να σπάσει το ρεκόρ στο 12ωρο. H Φινλανδή κάλυψε στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 153,6χλμ. στον αγώνα Kokkola Ultra Run που έγινε στη χώρα της, και όπου φυσικά κατέλαβε την πρώτη θέση.

Κινήθηκε με ένα μέσο ρυθμό κοντά στο 4:40/χλμ. αν και ανά διαστήματα πήγαινε και πιο γρήγορα. Μάλιστα, όπως ανάφερε στο blog της, έβλεπε ότι πήγαινε πιο γρήγορα από αυτό που είχε σχεδιάσει, ωστόσο, οι καρδιακοί της παλμοί ήταν χαμηλοί. Ο αγώνας έγινε σε μία κυκλική διαδρομή 864μ. (!) με την υπερμαραθωνοδρόμο να κλείνει συνολικά 178 στροφές.

Μάλιστα με την απόδοσή της αυτή έσπασε και το εθνικό ρεκόρ των ανδρών στο αγώνισμα των 12 ωρών, ενώ στην πραγματικότητα είναι σαν να έτρεξε σχεδόν 4 Μαραθώνιους σε χρόνο 3:17!

Σε ό,τι αφορά το προηγούμενο Παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών, αυτό ανήκε στην Πολωνή Dominika Stelmach και ήταν ένα χιλιόμετρο λιγότερο, ενώ το είχε πετύχει μόλις πριν έξι μήνες.

Η Lipiäinen πλέον έχει στην κατοχή της τα ρεκόρ Φινλανδίας στα 50χλμ., στα 100χλμ., στα 100 μίλια, στο εξάωρο και στο 12ωρο.

Θυμηθείτε το νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στο 12ωρο που πέτυχε πριν από λίγες μέρες ο Aleksandr Sorokin

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kifissia Runners in the Night: Σημαντική ανακοίνωση
Νέα ώρα εκκίνησης του αγώνα
Συκάρειος Δρόμος 2023: Χρήσιμες πληροφορίες
Παραλαβή των πακέτων συμμετοχής και όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τον αγώνα
Παγκόσμιο πρωτάθλημα Mountain & Trail 2023: Οι Έλληνες
Δείτε τις θέσεις την ελληνικής ομάδας τη 2η μέρα της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο