Πέθανε ο Rick Hoyt, ο γιός του “πατέρα του αιώνα”, Dick Hoyt

Ένα εμβληματικό ζευγάρι πατέρα – γιού που άφησε ιστορία

Share
2014 Boston Marathon Weekend Boston, Ma April 18-21, 2014 Photo: Victah Sailer@PhotoRun [email protected] 631-291-3409 www.photorun.NET

Το δεύτερο μέλος του θρυλικού Team Hoyt

Οι δύο τους είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εμβληματικά σύμβολα του Μαραθωνίου. Ο Dick και ο Rick Hoyt, ο πατέρας και γιός που συμμετείχαν μαζί σε αγώνες δρόμου και τριάθλου, με τον πατέρα να σπρώχνει αγόγγυστα τον γιό του στο αναπηρικό αμαξίδιο, ήταν γνωστοί σε όλο τον κόσμο.

Το Team Hoyt, όπως τους αποκαλούσαν, χωρίστηκε πριν από δύο χρόνια, όταν ο πατέρας, Dick, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Ο “πατέρας του αιώνα” που άλλαξε άρδην τον τρόπο ζωής του απλά και μόνο για να κάνει το γιό του χαρούμενο, άφησε μόνο του τον Rick από τότε.

Πριν από δύο μέρες ο Rick σε ηλικία 61 ετών έφυγε από τη ζωή όπως ανακοίνωση η οικογένειά του.

“Με βαθιά λύπη η οικογένεια Hoyt ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου μας αδελφού και θείου, Rick Hoyte σήμερα το πρωί. Ο Rick ήταν 61 ετών. Ο Rick πέθανε λόγω επιπλοκών του αναπνευστικού του”, ήταν η ανακοίνωση της οικογένειας.

Η ιστορία τους

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Rick έμεινε τετραπληγικός λόγω εγκεφαλικής παράλυσης σε μικρή ηλικία. Όταν είπε στον πατέρα του, το μακρινό 1977, ότι θέλει να συμμετέχει σε έναν φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου, τότε εκείνος, παρά τα παραπανίσια του κιλά και την ελλιπέστατή του φυσική κατάσταση, δεν του χάλασε χατίρι.

Έκτοτε, και για τα επόμενα 40 χρόνια έτρεξαν μαζί αμέτρητους αγώνες, Μαραθωνίους αλλά και αγώνες τριάθλου.

Οι δύο τους συγκίνησαν όλο τον κόσμο, έδωσαν δύναμη και κουράγιο σε ανθρώπους με κινητικά, και όχι μόνο, προβλήματα, ενώ ο Dick Hoyt θεωρήθηκε από πολλούς ως ο “πατέρας του αιώνα”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο