Ladies Run: Φιλανθρωπική δράση

Προσφορά της διοργάνωσης στις φυλακές Θήβας

Share
Ladies Run - προσφορά φυλακές
Από αριστερά: Ο συντάκτης του Andro Γιάννης Σκορδάς, ο διοργανωτής του Ladies Run και εκδότης του Andro Κίμων Φραγκάκης, η Project Manager του Δεσμού Ελίζα Δαμιανίδου, ο διευθυντής των φυλακών Γεώργιος Μακρής και η κοινωνική λειτουργός Μαρίνα Πολυτάρχου, κατά την παραλαβή των κουζινών για τις κρατούμενες, που αγοράστηκαν από το Ladies Run.

Το Ladies Run, ο αγώνας που γίνεται τον Οκτώβριο αποκλειστικά για γυναίκες, συνεχίζει τη φιλανθρωπική του δράση.

Συγκεκριμένα πριν από λίγες μέρες η διοργάνωση του Ladies Run σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ, δώρισαν τέσσερις κουζίνες για χρήση από τις κρατούμενες, σε ισάριθμες πτέρυγες, στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα Γυναικών της Θήβας.

Όπως αναφέρει το Andro.gr στο οποίο δημοσιεύθηκε το άρθρο, αυτή η προσφορά που έγινε με χρήματα από τον αγώνα του 2022 αναμένεται να κάνει μια μικρή αλλά σημαντική διαφορά στη ζωή των φυλακισμένων γυναικών, παρέχοντάς τους ένα χώρο όπου μπορούν να μαγειρεύουν και να μοιράζονται γεύματα μαζί, πέρα από το συσσίτιο της φυλακής. Μπορούν να φτιάξουν φαγητό για το μωρό τους (υπάρχουν βρέφη που ως την ηλικία των 3 ζουν στη φυλακή), να φτιάξουν ένα γλυκό στη γιορτή τους κ.α.

Πρόκειται για τη δεύτερη προσφορά της διοργάνωσης στις φυλακές του Ελαιώνα, καθώς το 2015 είχαν δωρίσει 10 παιδικές κούνιες και στρώματα για τα μωρά που ζουν στη φυλακή.

Όπως αναφέρουν στο άρθρο «Ήταν ενθαρρυντικό ότι η δωρεά των κουζινών του Ladies Run έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Το φαγητό είναι μια πράξη αγάπης, και οι κουζίνες θα παρέχουν έναν χώρο όπου οι κρατούμενες θα μπορούν να συναντηθούν και γιατί όχι να γιορτάσουν ειδικές περιστάσεις. Φανταστείτε τα γενέθλια ενός μικρού παιδιού, τι αναζωογονητική αίσθηση ζωής μπορεί να δώσει στις έγκλειστες μητέρες. Συχνά, μια αχτίδα αισιοδοξίας μπορεί να γίνει σανίδα σωτηρίας, μπορεί να πυροδοτήσει μεγαλύτερες αλλαγές».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο από το Andro.gr

Λίγα λόγια για τον Ladies Run

To Ladies Run είναι ένας αγώνας αποκλειστικά για γυναίκες που γίνεται κάθε φθινόπωρο, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού στον Αστέρα Βουλιαγμένης, ενώ η διαδρομή κινείται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα 5χλμ., ενώ στο χώρο εκκίνησης και τερματισμού πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις που έχουν σκοπό τόσο να ενισχύσουν τον fun χαρακτήρα του αγώνα, όσο και να τονίζουν την αξία της ολοκληρωμένης άθλησης και σωματικής ευεξίας.

Δείτε περισσότερα για τον αγώνα στο https://www.ladiesrun.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο