1ο Axios Running Festival: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα

Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης

Share
1ο Axios Running Festival

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου το 1ο Axios Running Festival. Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης με όλα όσα έγιναν στον αγώνα.

1ο Axios Running Festival – Ανακοίνωση διοργάνωσης

Μοναδικές στιγμές πρόσφερε το 1ο Axios Running Festival, η νέα αθλητική πρόταση της περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, που διοργανώθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στο μαγευτικό περιβάλλον της κοιλάδας του Αξιού και έδωσε διαφορετικό χρώμα στη Γιορτή της Μητέρας!

Περισσότεροι από 500 δρομείς όλων των ηλικιών, μεταξύ των οποίων αρκετοί καταξιωμένοι πρωταθλητές όπως η Σόνια Τσεκίνι, ο Γιάννης Κρέκας και η Βασιλική Καραγεωργάκη, συμμετείχαν στους τρεις δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, παρά τον βροχερό καιρό, και απόλαυσαν μία «πράσινη» διοργάνωση, που συνδύασε το πανέμορφο φυσικό τοπίο με άρτια οργάνωση, άριστη υποστήριξη, αλλά και την υποδειγματική τοπική φιλοξενία!

Πρωτοστάτης του νέου εγχειρήματος ήταν ο Δήμος Χαλκηδόνος και ο Δήμαρχος Σταύρος Αναγνωστόπουλος που παρείχε την αμέριστη στήριξή του, όπως επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Διαμαντής Διαμαντής, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ανδρέας Οκλαλιώτης και όλα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, καθώς επίσης οι τοπικοί φορείς αλλά και οι τοπικές επιχειρήσεις, που έδειξαν τεράστιο ζήλο και είχαν καθοριστική συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλάμβανε τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Δρόμο- Axios Gold Half Marathon, τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.-Axios Historic Route, καθώς και τον Οικογενειακό Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος Ενός Μιλίου (1.609,34 μ.). – Axios Social Family Mile. Κοινό σημείο τερματισμού για τους τρεις δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος ήταν το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων (Τόψιν).

Στον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Δρόμο – International Axios Gold Half Marathon που είχε ως αφετηρία το Δημαρχείο Κουφαλίων, νικητές στην κατηγορία Ανδρών αναδείχθηκαν κατά σειρά ο Μανώλης Χατζηνικολάου (1 ώρα 24:11), ο Πέτρος Μηνάς (1 ώρα 25:56) και ο Πέτρος Τζιοβάρας (1 ώρα 26:15), ενώ στην κατηγορία Γυναικών επικράτησε η σπουδαία Σόνια Τσεκίνι που έστειλε ένα νέο, ξεχωριστό μήνυμα ζωής με την προσπάθειά της (1 ώρα 34:01), με δεύτερη την Όλγα Κμάνσκα (1 ώρα 49:29) και τρίτη τη Νάντια Φεντσένκοβα (1 ώρα 49:57).

Ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. – Axios Historic Route, που ξεκίνησε από τον Μακεδονικό Τάφο Αγίου Αθανασίου, είχε νικητές τους Κωνσταντίνο Καρατζά (18:05), Δημήτρη Αρδαλή (18:19) και Γιάννη Κρέκα (19:10) στους Άνδρες και τις Βασιλική Καραγεωργάκη (25:06), Δέσποινα Μπλούκου (43:52), Μαρία Σκερλέτη (43:53) στις Γυναίκες.

Τέλος, ο Οικογενειακός Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος Ενός Μιλίου – Axios Social Family Mile που είχε ως αφετηρία το Κλειστό Γυμναστήριο Δ.Α.Κ Γέφυρας, είχε ως ταχύτερους όλων τους Χρήστο Γκολμάντση (5:52), Νίκο Νάσκα (7:41) και Δήμο Ισκίδη (7:48) στην κατηγορία Ανδρών και τις Δάφνη Μπρούσα (9:01), Ευδοκία Τσαλίκη (9:44) και Ιουλία Μπαμπασιώτου (9:46) στην κατηγορία Γυναικών.

Το Axios Running Festival πρόκειται πλέον να καθιερωθεί ως θεσμός, που θα διεξάγεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου συμπίπτοντας με τη Γιορτή της Μητέρας και αποτελώντας μία πλήρη αθλητική, τουριστική και πολιτιστική πρόταση για κάθε επισκέπτη και κάθε οικογένεια, η οποία θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί σε έναν χώρο υπέροχης φυσικής ομορφιάς, να επισκεφθεί σημεία ιδιαίτερου αρχαιολογικού-πολιτιστικού ενδιαφέροντος και να γευθεί τα ξεχωριστά προϊόντα της τοπικής κουζίνας και γαστρονομίας.

Η διοργάνωση του Axios Running Festival αποτελεί μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) και οι αγωνιστικές διαδρομές των 5.000μ. και του Ενός Μιλίου φέρουν επίσημη πιστοποίηση μέτρησης World Athletics. Παράλληλα, συνεργάζεται σε όλους τους τομείς με τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και με τον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
«On» και Cosmos Sport παρουσίασαν το Cloudomonster 2
Όλα όσα έγιναν στο επιτυχημένο event στη Γλυφάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο