Marathon Lake Run 2023: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα

Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης

Share
Marathon Lake Run 2023

Η διοργάνωση του Αγώνα Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα – Marathon Lake Run 2023 μας ενημερώνει για όλα όσα έγιναν την Κυριακή 14 Μαΐου. Δείτε τη σχετική ανακοίνωση.

Marathon Lake Run 2023: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα

Η Λίμνη Μαραθώνα είχε την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 την τιμητική της! Άτομα κάθε ηλικίας συμμετείχαν στον ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ- MARATHON LAKE RUN και απόλαυσαν μια όμορφη διαδρομή 10 χμ.
Το μαρμάρινο φράγμα πλημμύρισε από χαρούμενους δρομείς και το φυσικό περιβάλλον της Λίμνης αγκάλιασε τον ενθουσιασμό και τον παλμό των συμμετεχόντων προσφέροντας τους ιδιαίτερες στιγμές δράσης!

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στις ιδιωτικές εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ, στη μαγευτική ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και στο ΦΡΑΓΜΑ της!
Η ΕΥΔΑΠ ανοίγει τις πύλες της κάθε χρόνο για αυτό τον αγώνα και οι δρομείς που συμμετέχουν απολαμβάνουν μια διαδρομή απαράμιλλου φυσικού κάλλους, με εκκίνηση στο Φράγμα της Λίμνης Μαραθώνα. Στη συνέχεια μπαίνουν στο φυλασσόμενο χώρο μέχρι το 5,7  χμ στο οποίο γίνεται και η αναστροφή. Έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν παραλίμνια και να βιώσουν την ομορφιά του φυσικού τοπίου που λίγοι γνωρίζουν.

Οι νικητές

Οι τρεις πρώτοι άνδρες της διαδρομής ήταν ο Χριστόφορος Γεωργόπουλος (37:03), ο Δημήτριος Σιδηράς (38:59) και ο Δήμος Παναγιωτόπουλος (39:01).
Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέλαβε η Πόπη Γαντζούδη (45:55), τη δεύτερη η Ρούλα Κουτή (46:32) και την τρίτη η Αγγελική Χατζηρήγα (47:22).
Οι νικητές και οι νικήτριες έλαβαν στην απονομή ειδικά συλλεκτικά έπαθλα και δωράκια από την εταιρία Saucony, όμορφα φυτά από το φυτώριο Gryllis, από την Μελισοκομικη Ραικου τοπικό μέλι, από την Nature Tech ενεργειακές μπάρες.
Τους αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια για τις επιδόσεις τους.

Στις απονομές τιμήθηκε και ο νεαρότερος συμμετέχοντας, ο Έκτορας Χάρης Φιλιππίδης, που τερμάτισε με χρόνο 1:00:27! Ο 8χρονος δρομέας συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα 10 χμ και του αρέσει να τρέχει με τον πατέρα του Λάζαρο!
Ήταν συγκινητική η στιγμή όταν του απονεμήθηκε το έπαθλο από τον πρωταθλητή του Μαραθωνίου δρόμου Γιώργο Μάλλιαρη και από τον 92χρονο Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Πρασσά.

Τιμήθηκε επίσης για τη συμμετοχή της η Βάσω Κατσούδη, χρυσή νικήτρια των Special Olympics, η οποία είναι δρομέας ταχυτήτων.

Στο φετινό αγώνα είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε μαθητές, καθηγητές και γονείς από το ΓΥΜΝΑΣΙΟ- ΛΥΚΕΙΟ ΩΘΗΣΙΣ που εδρεύει στη Σταμάτα. Συμμετείχαν για πρώτη φορά στον αγώνα και μας στήριξαν επίσης ως χορηγοί.

Όλοι τους ενθουσιάστηκαν με τη διαδρομή και χάρηκαν ιδιαίτερα που μπόρεσαν να τρέξουν στη Λίμνη που βρίσκεται τόσο κοντά στο σχολείο τους!

Ευχαριστίες διοργάνωσης

Η επιτυχία ενός αγώνα είναι συνισταμένη πολλών δυνάμεων. Φορείς, χορηγοί και εθελοντές συναντώνται για ένα αθλητικό γεγονός που σκοπό έχει να προβάλλει τη Λίμνη Μαραθώνα και να προσφέρει τη δυνατότητα σε δρομείς κάθε ηλικίας να αθληθούν και να περάσουν ένα όμορφο Κυριακάτικο πρωινό.
Να ευχαριστήσουμε πρωτίστως και από καρδιάς την ΕΥΔΑΠ που μας άνοιξε τις ιδιωτικές της εγκαταστάσεις για αυτόν τον ετήσιο αγώνα δρόμου του Συλλόγου μας και ήταν και φέτος μεγάλος μας χορηγός. Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ στήριξαν με μεγάλο ενδιαφέρον το δρομικό αυτό γεγονός και στέκονται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στη διοργάνωση.

Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Αττικής που ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της και που πάντα στηρίζει τις δράσεις μας.
Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Μαραθώνα και το Δήμαρχο Στέργιο Τσίρκα, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Κυπαρίσση που ήταν δίπλα μας και που με τη διάθεση οχημάτων στήριξε τη διοργάνωση του Αγώνα. Μας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους δίνοντας μαζί με το Δήμαρχο την εκκίνηση του αγώνα οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Καραγιάννης, Χρήστος Στάμος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ Μανώλης Γεωργάτος.

Ευχαριστούμε επίσης την Κοινότητα Μαραθώνα και τον πρόεδρο της Κώστα Λάσκο που μας βοήθησε στην προετοιμασία του αγώνα.
Οι θερμές μας ευχαριστίες ανήκουν επίσης και στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα, στην Επίλεκτη Ομάδα Εθελοντών Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου – Κουβαρά, στη Δημοτική Αστυνομία και τον προϊστάμενο της Πέτρο Μπερτόλη, στο Αστυνομικό Τμήμα Μαραθώνα, στην Τροχαία Κηφισιάς, στην INTERAMERICAN για την παρουσία ασθενοφόρου και τον ιατρό της Δημήτρη Φράγκο. Όλοι τους βρέθηκαν κοντά μας και στήριξαν τη διοργάνωση για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την ασφάλεια των δρομέων.

Ευχαριστούμε πολύ το δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Γραμματικού που ανταποκρίνεται πάντα στις εκκλήσεις μας για εθελοντική προσφορά και παραβρέθηκε στη διοργάνωση.
Πολλές είναι οι ευχαριστίες μας προς τους χορηγούς μας που μας βοηθούν πάντα να προσφέρουμε πολλά δωράκια στους συμμετέχοντες.
Στον τερματισμό περίμεναν τους δρομείς φρούτα που ήταν μια ευγενική προσφορά της επιχείρησης ΣΤΟΥΡΑΙΤΗΣ.

Το ΓΛΥΚΟΠΙΠΕΡΟ υποδέχθηκε τους αθλητές με δροσερό τσάι με ευεργετικές ιδιότητες!
Οι δρομείς μας δροσίστηκαν με νερό και αναψυκτικά που μας πρόσφερε ο μεγάλος χορηγός μας, η εταιρεία ΒΙΚΟΣ καθώς και με προϊόντα COOLVIT και FIX- Άνευ της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ  ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ.
Η εταιρεία DOLE παραβρέθηκε στον αγώνα και προσέφερε μπανάνες για ενέργεια σε αθλητές και συνοδούς.

Η Nature Tech προσέφερε ενεργειακές μπάρες.
Στον τερματισμό τους οι δρομείς παρέλαβαν το μετάλλιό τους και τσαντούλα της εταιρείας OUTRUN που περιείχε προϊόντα- δωράκια των χορηγών μας.
Τη διοργάνωση στήριξαν οι παρακάτω χορηγοί και τους ευχαριστούμε θερμά για τα προϊόντα τους, είτε για τα δώρα που προσέφεραν στους συμμετέχοντες και στους νικητές!
-Coolvit
-NatureTech
– Elbisco
-Gryllis Waterlilies
-Emelia Fine Foods (MELASA),
-ΕLPEN- Almora
– Kounos, Σύκα Ξηρά Μεσσηνίας
– Μέλι Ράικου Στυλιανή.
– Uniflame,
– DATAFOOD,
-FAB Forever

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τους εθελοντές μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ήταν εκεί με χαμόγελο και χαρούμενη διάθεση, παρόντες την Παρασκευή και το Σάββατο στην προετοιμασία αλλά και την ημέρα της διοργάνωσης από πολύ νωρίς το πρωί για να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους εθελοντές του ΕΦΗΒΟΥ του Τελμησσού, τους εθελοντές της Δημοτικής Οργάνωσης του Δήμου Μαραθώνος με επικεφαλή τον Κο Γιώργο Παπαπαύλου, καθώς και την ομάδα των Μαραθώνιων Μονοπατιών του Περικλή Βυλτανιώτη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει και στο Foto-trexoume για τις φωτογραφίες των αθλητών, στους χορηγούς επικοινωνίας Running News, Runner magazine, IRun, Run Trail, We love Marathon, Δημότης Ανατολικής Αττικής, Marathon PRESS, IRafina, στην εταιρεία ήχου Lively Events του αγαπητού μας φίλου μέλους του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Κωνσταντίνου Ρουφαγάλα για την ηχητική κάλυψη καθώς και στο Marathon-Greece για την κάλυψη του αγώνα με drone φωτογραφίες και βίντεο.
Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που εσείς οι δρομείς συμμετείχατε με τη δυναμική σας παρουσία, μοιραστήκατε μαζί μας την αγάπη μας για τη μοναδική μας ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και αγκαλιάσατε για μια ακόμη φορά τη διοργάνωση! Όλα για εσάς γίνονται!

Η μεγάλη συμμετοχή σας μας δίνει απίστευτη ενέργεια για να βελτιώνουμε κάθε χρονιά το υπέροχο αυτό δρομικό γεγονός.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας τον Μάιο του 2024 στον επόμενο ΑΓΩΝΑ ΛΙΜΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris
Ένας ψηφιακός, συλλογικός και συμβολικός αγώνας δρόμου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο