SNF Nostos Run 2023: Έναρξη εγγραφών

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον αγώνα – Νέα διαδρομή

Share
snf nostos 2023 mental health

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το SNF Nostos Run 2023 που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου 2023 που φέτος περιλαμβάνει νέα διαδρομή. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της διοργάνωσης.

Τρέξε για διασκέδαση, για καλό σκοπό, για τη σωματική και ψυχική σου υγεία! Ο αγαπημένος βραδινός αγώνας δρόμου SNF Nostos Run 2023 του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) επιστρέφει στις 22 Ιουνίου, ανανεωμένος, σε μια διαφορετική, παραθαλάσσια διαδρομή. Στο πλαίσιο του φετινού SNF Nostos, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ψυχική Υγεία, ο αγώνας έρχεται να μας υπενθυμίσει όλα όσα μπορεί να μας προσφέρει το τρέξιμο, από καλύτερη συγκέντρωση, μέχρι βελτιωμένη διάθεση και περισσότερη δημιουργικότητα. 

Με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), η νέα διαδρομή περιλαμβάνει διαδρομές των 10 χλμ., και 5 χλμ., καθώς και μια διαδρομή 1 χλμ. για αθλητές Special Olympics. Η εκκίνηση των 10 χλμ. θα γίνει στις 21:20, των 5 χλμ. στις 20:50 και του 1χλμ. στις 20:55. 

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τον ρυθμό θα δίνουν μπάντες κρουστών και μια μπάντα μαθητών από το Schoolwave. Μετά τον τερματισμό, θα ακολουθήσει μεγάλο πάρτι στην Αγορά και ένα εντυπωσιακό laser show! 

Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE Αναγέννηση & Πρόοδος υπό την επιστημονική επίβλεψη του Sports Excellence – Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Αττικής, και τους Δήμους Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Πειραιά και Φαλήρου, για τη συνεργασία.

Τρέχοντας για καλό σκοπό
Για μια ακόμη χρονιά, ο αγώνας SNF Nostos Run έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Οι δρομείς καλούνται να συνεισφέρουν μια ελάχιστη συμμετοχή των €5 (ή παραπάνω για όποιον το επιθυμεί), για την υποστήριξη των μη κερδοσκοπικών οργανισμών Ιωνάς και Κινητικό Εργαστήρι οι οποίοι έχουν αποστολή την ενίσχυση της κινητικής κατάστασης ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) μέσω προγραμμάτων αγωνιστικού και θεραπευτικού χαρακτήρα.

Ο αγώνας SNF Nostos Run δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο θα γίνεται επίσημη χρονομέτρηση, για όσους θέλουν να γνωρίζουν την επίδοσή τους.

*Λίγα λόγια για τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς

Ιωνάς
Ο Σύλλογος “Ιωνάς” ιδρύθηκε το 2007 με σκοπό την αποκατάσταση και βελτίωση της κινητικής κατάστασης ανθρώπων με αναπηρίες, καθώς και την προετοιμασία για τη συμμετοχή τους σε αθλητικές διοργανώσεις. Βασικό μέσο για την επίτευξη αυτού του σκοπού αποτελεί η θεραπευτική εκγύμναση στο υγρό στοιχείο (υδροθεραπεία). Αριθμεί περίπου 150 παιδιά στο πρόγραμμα της υδροθεραπείας, και 25 εν ενεργεία αθλητές που συμμετέχουν τόσο σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, όσο και σε Διεθνείς Οργανώσεις, όπως οι Παραολυμπιακοί και Ευρωπαϊκοί Αγώνες.

Ο “Ιωνάς” δραστηριοποιείται κυρίως στα αθλήματα της κολύμβησης, του στίβου, της ποδηλασίας, του τριάθλου και του goalball που απευθύνεται σε αθλητές με οπτική αναπηρία. Ταυτόχρονα, δίνεται μεγάλη έμφαση σε παιδιά προσχολικής ηλικίας με αναπηρία, κινητικά και νευρολογικά σύνδρομα, τα οποία από τα πρώτα έτη της ζωής τους ενδυναμώνονται με τη θεραπευτική υδροθεραπεία. Ο “Ιωνάς” δεν απευθύνεται μόνο σε αθλητές, αλλά σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, από βρέφη 6 μηνών μέχρι ηλικιωμένους. Οι αθλητές του αποδεικνύουν έμπρακτα ότι όλοι είμαστε ίσοι, όλοι είμαστε διαφορετικοί, ξεπερνώντας τα εμπόδια και τις δυσκολίες. 

Η συνεισφορά των δρομέων του SNF Nostos Run θα συμβάλλει στην αγορά ειδικών ποδηλάτων και χειρήλατων για την εκγύμναση των αθλητών του Συλλόγου.

Κινητικό Εργαστήρι
Ο Σύλλογος προσαρμοσμένης άσκησης και αναψυχής “Κινητικό Εργαστήρι” είναι ένας αθλητικός σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την Ηλιούπολη Αττικής. Ιδρύθηκε το 2012 ως αποτέλεσμα συνεργασίας μιας ομάδας επιστημόνων με ειδίκευση στο πεδίο της προσαρμοσμένης κινητικής αγωγής, και κοινωνικά ευαίσθητων πολιτών. Απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) και τις οικογένειές τους, στοχεύοντας στην κοινωνική τους ένταξη μέσα από προγράμματα αθλητισμού και αναψυχής. 

Παράλληλα, ο σύλλογος εργάζεται σταθερά για την εξάλειψη των στερεοτύπων που αφορούν την αναπηρία, χρησιμοποιώντας ως μέσο τον αθλητισμό.  Παρέχει ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα φυσικής αγωγής που σκοπό έχουν να ενισχύσουν σωματικά, νοητικά και συναισθηματικά νέους και παιδιά με αναπηρίες. Δημιουργεί προγράμματα που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ομαδικά παιχνίδια και αθλοπαιδιές, μουσικοκινητικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση και επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού. Αποτελεί μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ) και συμμετέχει στα εθνικά πρωταθλήματα.

Η συνεισφορά των δρομέων του SNF Nostos Run θα συμβάλλει στην ενίσχυση του προγράμματος κοινωνικής ένταξης “Sports & Diversity” στο οποίο παιδιά και νέοι, με και χωρίς αναπηρία, συμμετέχουν σε κοινές αθλητικές δράσεις, καθώς και στην προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.

Ο αγώνας SNF Nostos Run αποτελεί μέρος του SNF Nostos, που φέτος εστιάζει στην Ψυχική Υγεία. 

SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)
Release. Rethink. Refocus on Mental Health
20 – 23 Ιουνίου 2023

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Διάλογοι του ΙΣΝ: 21 Ιουνίου
SNF Nostos Run: 22 Ιουνίου
SNF Nostos Conference: 22 & 23 Ιουνίου
Release Athens X SNF Nostos: 20, 21 & 23 Ιουνίου
snfnostos.org
#snfnostos 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece 2024
Eπιστρέφει δυναμικά τον Οκτώβριο με ανανεωμένο venue και νέα παράλληλα events
Δράση: «Αγκαλιάζουμε κάθε διαδρομή»
Ένα ΤΡΙ-Άθλο που στηρίζει τη διαδρομή των συνανθρώπων μας με Καρκίνο και με Νόσο του Κινητικού Νευρώνα (ALS)
Έτοιμο το μοβ Ολυμπιακό Στάδιο στο Παρίσι!
Εντυπωσιακές οι πρώτες εικόνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο