Kevin Sinfield, ένας σύγχρονος ήρωας ή, πιο απλά, τρέχοντας Μαραθώνιο για έναν φίλο!

Η φιλία στα καλύτερα της!

Share

Μπορεί ο Kevin Sinfield να είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Μ. Βρετανία, στην Ελλάδα όμως, ελάχιστοι τον γνωρίζουν.

Πρόκειται για έναν αρκετά επιτυχημένο πρώην επαγγελματία παίχτη και νυν προπονητή του, όχι και τόσο δημοφιλούς στη χώρα μας, ράγκμπι. Έναν αθλητή που διακρίθηκε στο συγκεκριμένο άθλημα τιμώντας μάλιστα για πολλά χρόνια και την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ αγωνίστηκε σε όλη του την καριέρα σε μία μόνο ομάδα από το 1997 έως το 2015 (!), στους Leeds Rhinos.

Ο 43χρονος πλέον Sinfield, ωστόσο, το περασμένο Σαββατοκύριακο έκανε κάτι που ξεπερνά κάθε σύνορο και συγκινεί εμάς τους δρομείς, αλλά και όλο τον κόσμο.

Συμμετείχε στον Μαραθώνιο του Leeds μαζί με τον φίλο του και πρώην συμπαίκτη του Rob Burrow.

O Burrow το 2019, κι ενώ ήταν αρκετά επιτυχημένος παίκτης του ράγκμπι στην Μ. Βρετανία, ανακοίνωσε πως πάσχει από Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS) και σταδιακά έχασε τον έλεγχο της κίνησης του και καθηλώθηκε σε αμαξίδιο.

Την Κυριακή, ο Sinfield για 42χλμ. έσπρωχνε το αμαξίδιο του Burrow, ενώ λίγο πριν τον τον τερματισμό τον σήκωσε στα χέρια για να τερματίσουν μαζί!

Μάλιστα η συγκεκριμένη διοργάνωση πλέον ονομάζεται ROB BURROW LEEDS MARATHON κι έχει σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τη χρηματοδότηση της έρευνας για τη θεραπεία παρόμοιων ασθενειών.

Sinfield και Burrow όταν ήταν συμπαίκτες
Sinfield και Burrow όταν ήταν συμπαίκτες

Τα τρία σπουδαία project!

Και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Sinfield έτρεξε για τον Burrow! Τον Νοέμβριο του 2020 ξεκίνησε ένα δικό του Project να τρέξει 7 Μαραθωνίους σε 7 ημέρες για να συγκεντρώσει χρήματα για τη χρηματοδότηση της θεραπείας της Αμυοτροφικής Πλευρικής Σκλήρυνσης ώστε να θεραπευτεί και ο φίλος του.

Μόλις το ολοκλήρωσε, συγκεντρώνοντας σχεδόν 1,2 εκατομμύρια λίρες, προχώρησε σε ένα ακόμα, να καλύψει μία απόσταση 163χλμ. από το Στάδιο της πόλης που γεννήθηκε έως το Στάδιο της ομάδας που διέπρεψε, στο Leeds, σε λιγότερο από 24 ώρες.

Αφού μάλιστα το κατάφερε και αυτό, μαζεύοντας και πάλι ένα μεγάλο ποσό κοντά στα 2 εκ. λίρες, δήλωσε πως ήταν και το πιο δύσκολο πράγμα που είχε κάνει ποτέ στη ζωή του.

Το τρίτο project ήταν ακόμα πιο… ακραίο, με τον Sinfield να δηλώνει τον Σεπτέμβριο του 2022 πως θα τρέξει 7 αγώνες Υπεραπόστασης σε 7 διαδοχικές ημέρες!

Κι αν αναρωτιέστε γιατί όλα σχετίζονται με το 7, απλούστατα αυτός ήταν ο αριθμός που φορούσε σαν αθλητής στα σχεδόν 20 χρόνια της καριέρας του!

Κι, όμως ο 43χρονος πρώην επαγγελματίας αθλητής, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει έως τώρα σχεδόν 8 εκ. λίρες για την έρευνα και δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να βρεθεί η θεραπεία!

Οι δύο τους έχουν γίνει σύμβολο της φιλίας με τον Sindfield να απολαμβάνει καθολική αναγνώριση και αγάπη στην Γηραιά Αλβιώνα.

Σε ό,τι αφορά τον Rob Burrow Leeds Marathon, είχε περίπου 10.000 συμμετοχές με τη διαδρομή να ξεκινά και να τερματίζει στο Headingley Stadium της πόλης. Αρκετά από τα έσοδα της διοργάνωσης μάλιστα πηγαίνουν στο  Rob Burrow Centre for Motor Neurone Disease Appeal, το κέντρο έρευνας που έχει συσταθεί για τον Burrow στο Leeds.

Λίγο πριν τον αγώνα μαζί με τη σύζυγο του Sinfield, Lindsey, η οποία μάλιστα έτρεξε τον πρώτο της Μαραθώνιο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο