Lake Plastiras Trail 2023

Η διοργάνωση μας ενημερώνει για όλα όσα έγιναν στον αγώνα

Share

Η διοργάνωση του Lake Plastiras Trail 2023 μας ενημερώνει για όλα όσα έγιναν στον αγώνα.

Lake Plastiras Trail 2023 – Μεταγωνιστικό δελτίο

Το τριήμερο που μας πέρασε η Λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα είχε την τιμητική της. Για πρώτη χρονιά, με μεγάλη επιτυχία και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές και συνοδούς, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες του LAKE PLASTIRAS TRAIL, με τους συμμετέχοντες να ξεπερνούν τους 250.

Οι περισσότεροι από αυτούς ήρθαν μαζί με τις οικογένειες τους από άλλες πόλεις στην περιοχή της Καρδίτσας και της Λίμνης Πλαστήρα, έμειναν στα ξενοδοχεία και τους ξενώνες της περιοχής, δοκίμασαν τοπικά εδέσματα στα εστιατόρια της περιοχής, αγόρασαν αναμνηστικά του τόπου μας και έφυγαν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία, δεσμευόμενοι ότι θα επανέλθουν την επόμενη χρονιά.

Την Κυριακή 30 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες των 44 χλμ με 2400 υψ., των 22 χλμ με 1160 υψ. και των 10 χλμ με 100 υψ. Παρ’ όλες τις βροχές και τα χιόνια στα ορεινά που υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή, την ημέρα του αγώνα οι καιρικές συνθήκες ήταν άψογες για αγώνα και όλοι οι δρομείς τον ευχαριστήθηκαν. Οι διαδρομές του αγώνα είχαν τα πάντα. Από άσφαλτο και πατημένο χωματόδρομο, μονοπάτια μέσα στα δάση της περιοχής, πέρασμα από ιστορικά χωριά του τόπου και φυσικά κίνηση σε τεχνικό τερέν στο αλπικό κομμάτι της διαδρομής το οποίο έδειξε την άγρια ομορφιά των απάτητων βουνοκορφών των Αγράφων.

Στα 44 χλμ, στην κατηγορία των ανδρών, πρώτος τερμάτισε ο ΓΑΚΟΣ
Ιωάννης που έχει προπονητή τον Διαλεκτό Γεώργιο, με χρόνο 4:41:42, δεύτερος ο ΓΚΙΝΗΣ Παναγιώτης της KASSIMIS TRAINING με χρόνο 4:55:54 και τρίτος ο ΜΠΑΡΜΠΟΥΛΗΣ Απόστολος της MOUNTAIN TRAINING SOLUTIONS με χρόνο 5:34:27. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η ELENA NIKOLENKO με χρόνο 6:57:17, δεύτερη η ΧΑΤΖΗ Αναστασία της MOUNTAIN TRAINING SOLUTIONS με χρόνο 7:00:59 και τρίτη η ΔΡΙΤΣΑ Μαρία από τον Σ.Δ.Υ.Μ. Θήβας με χρόνο 7:01:57.

Στα 22 χλμ, στην κατηγορία των ανδρών, πρώτος τερμάτισε ο ΜΠΗΤΟΣ Δημήτρης του Σ.Δ.Τρικάλων με χρόνο 2:15:43, δεύτερος ο ΦΟΥΚΗΣ Θωμάς της Α.Ε.Α.Ε. με χρόνο 2:23:29 και τρίτος ο ΤΣΙΑΓΚΑΣ Νίκος με χρόνο 2:26:16. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η ΤΣΑΝΤΗΛΑ Ελένη ΤΗΣ L-CREW με χρόνο 2:58:17, δεύτερη η ΜΩΥΣΙΔΟΥ Αθηνά με χρόνο 2:59:58 και τρίτη η ΤΣΑΡΑΠΑΤΣΑΝΗ Φούλα του Σ.Δ. Τρικάλων με χρόνο 3:10:29.

Στα 10 χλμ, στην διαδρομή του αγώνα η οποία ονομάστηκε «το δεκαράκι του Σάκη» προς τιμή του ζωντανού θρύλου των αγώνων δρόμου, τον Καρδιτσιώτη ΜΟΛΤΣΑ Αθανάσιο, στην κατηγορία των ανδρών, πρώτος τερμάτισε ο ΧΑΣΙΩΤΗΣ Βασίλης του LEVEL UP, με χρόνο 38:25, δεύτερος ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Θωμάς με χρόνο 38:45 και τρίτος ο ΑΡΛΕΤΟΣ Θεόδωρος με χρόνο 41:58. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ Μαργαρίτα με χρόνο 51:44, δεύτερη η ΦΑΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Σόνια των SLOWRUNNERS με χρόνο 52:44 και τρίτη η ΓΑΚΟΥ Ευαγγελία με χρόνο 52:52. Στον αγώνα έτρεξε και ο κος ΜΟΛΤΣΑΣ τον οποίο ευχαριστούμε για όλα.

Παράλληλα στον αγώνα μας διεξήχθη το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού
Δρόμου Αστυνομικών στη διαδρομή των 22 χλμ με νικητή και παράλληλα Πρωταθλητή Ελλάδος Αστυνομικό τον ΦΟΥΚΗ Θωμά με χρόνο 2:23:29. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο ΚΕΧΑΓΙΑΣ Γεώργιος με χρόνο 2:41:41 και τρίτος ο ΜΥΛΩΝΑΣ Ευάγγελος με χρόνο 2:52:35.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα του αγώνα.

Η διοργάνωση του LAKE PLASTIRAS TRAIL, θέλοντας να φέρει κοντά στον αθλητισμό τα παιδιά αλλά και να τα απασχολήσει όσο χρόνο οι γονείς τους αγωνίζονταν στον αγώνα μας, πραγματοποίησε στο χώρο του βοτανικού κήπου της Λίμνης Πλαστήρα, δράσεις και παιγνιώδεις αγώνες με την ονομασία «Αγραφάκι» το πρωί της Κυριακής με τη συμμετοχή περίπου 100 μικρών παιδιών. Τα παιδιά χειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους και βραβεύτηκαν με αναμνηστικά μετάλλια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κος. Νούσιος Κων/νος, ο Δήμαρχος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κος Νάνος Παναγιώτης, ο υποψήφιος Βουλευτής Καρδίτσας κος Κωτσός Γεώργιος και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ Πανελλήνιος Πρωταθλητής στο βάδην, οι όποιοι πραγματοποίησαν τις βραβεύσεις των νικητών.

Το σωματείο U.T.R.Agrafa θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα, τις εθελοντικές ομάδες της περιοχής αλλά και όσους εθελοντές στελέχωσαν τους σταθμούς τροφοδοσίας και κάλυψαν διάφορες ανάγκες του αγώνα.

Σημαντική βοήθεια στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα προσέφερε το Α.Τ. Λίμνης Πλαστήρα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Τμήμα Εθελοντών, Σαμαρειτών, παράρτημα Λάρισας και Τμήμα Νοσηλευτικής Καρδίτσας, το Ε.Κ.Α.Β., η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας και η Ραδιολέσχη Καρδίτσας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους θεσμικούς χορηγούς, τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και τον Δήμαρχο Νάνο Παναγιώτη, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον Αντιπεριφερειαρχη Καρδίτσας κο. Νούσιο Κων/νο, καθώς και το Δασαρχείο Καρδίτσας και την προϊσταμένη του κα. Παρδάλη Μαρία.

Στον τερματισμό οι αθλητές και οι παρευρισκόμενοι δροσίστηκαν με νερό ΘΕΟΝΗ, μπύρα ΣΤΙΛΒΗ και κρασί ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ, που είναι όλα τοπικά προϊόντα με μεγάλη αναγνωρισιμότητα στην Ελλάδα αλλά και τον Κόσμο.

Ευχαριστούμε την Χριστίνα Σδόγγου για την ζεστή άμεση και ποιοτική παρουσίαση του αγώνα, παρουσίαση που αγγίζει τα πρότυπα μεγάλων διοργανώσεων του εξωτερικού.

Ευχαριστούμε το γυμναστήριο “MY GYM” και τον ιδιοκτήτη του Σδόγγο Ηλία για την προσφορά του στον αγώνα, καθώς και τις γυμνάστριες Νάντια Ράγκου για τα πανέμορφα χορευτικά κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και τη Βανέσσα Μωραίτη για τη yoga που ακολούθησε.

Ευχαριστούμε θερμά τον Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου και τον Υπεύθυνο αυτού, βοτανολόγο κο. ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ Γεώργιο, για την άψογη συνεργασία μας.

Το κατάστημα καφέ «ΜΑΜΑΛΟΥ ΣΤΑΤΙΟΝ» που βρίσκεται στο σταθμό των τρένων στην Καρδίτσα, για τον υπέροχο χώρο που μας παραχώρησε για την παραλαβή των αριθμών το Σάββατο πριν τον αγώνα.

Το Κατάστημα «UPCYCLE_FIT AND SHAPE» με έδρα την Πάτρα για τα εξαιρετικά σε ποιότητα και ποσότητα πακέτα που παρέλαβαν όλοι οι αθλητές με την παραλαβή των αριθμών τους. Ήταν ένα από τα στοιχεία που έκανε τον αγώνα μας πολύ καλύτερο από άλλους.

Το κατάστημα «ΦΟΥΡΝΟΙ ΑΓΡΑΦΩΝ» με έδρα τα καλύβια πεζούλας για τις μπακέτες που πρόσφερε στον αγώνα.

Το κατάστημα καφέ «Χρώματα» στο Νεοχώρι Καρδίτσας και τον ιδιοκτήτη του Κολτσίδα Λάμπρο για τον σταθμό υδροδοσίας που παρείχε με δικά του νερά και προσωπικό.

Τον πρόεδρο του χωριού Φυλακτή Καρδίτσας κο. Κορκοτάρα Ηλία για τον σταθμό υδροδοσίας.

Την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Καρδίτσας και τον εκπρόσωπο της κο. Σούλο Απόστολο για την άριστη συνεργασία.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας και κυρίως τον Ανδρεόπουλο Παναγιώτη για την συνεργασία που είχαμε κατά το σχεδιασμό του αγώνα αλλά κυρίως για την άμεση επέμβαση τους κατά τη διάρκεια του αγώνα όπου χρειάστηκε η διάσωση ενός δρομέα ο οποίος πλησίον της κορυφής Βουτσικάκι (2152μ) αδυνατούσε να συνεχίσει.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στους χορηγούς της εκδήλωσης οι οποίοι αγκάλιασαν την προσπάθεια μας και σε δύσκολους καιρούς έδωσαν από το υστέρημα τους. Ευχαριστούμε λοιπόν το γυμναστήριο «MY GYM», το φυσικό μεταλλικό νερό «ΘΕΟΝΗ», το Αστικό Κτέλ Καρδίτσας, το καφέ “FONTAIN”, το Υπεραστικό Κτέλ Καρδίτσας, το ασφαλιστικό γραφείο INTERAMERICAN του Ηλία Αντωνίου, το ινστιτούτο ομορφιάς της Τσέλιου Σπυριδούλας, την οινοποιία «ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ», την ζυθοποιία «ΣΤΙΛΒΗ», το κατάστημα «οικογένεια Γαιτανίδη», το «ΓΥΡΑΔΙΚΟ», το κατάστημα εμπορίου και αντιπροσωπείας δικύκλων «ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ», την «SPEEDEX», το κρεοπωλείο «ΚΡΕΑΣ ΚΡΕΑΣ», το καφέ «DE TOX», το «ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ», τα καταστήματα «KIA KAHA» και «PINK WOMAN», τη Βιομηχανία ζωοτροφών «Ζωοτροφές Καρδίτσας», το κρεοπωλείο «ΤΡΕΜΜΑΣ», το κατάστημα των αδερφών «ΚΟΓΙΑΣ» στην Κουμουνδούρου, το κατάστημα αυτοκινητιστικών διεκπεραιώσεων και ασφαλειών του Χρήστου Πρίτσα, το ζαχαροπλαστείο «ΑΔΑΜΟΣ», το καφέ «BOLT», τα «ΕΛΤΑ COURIER», το κατάστημα «ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΤΗ» το κατάστημα «ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΗ», το ιδιωτικό ΚΤΕΟ ΜΟΥΧΤΗΣ, το κατάστημα «Ασφάλειες ΤΣΙΑΛΚΟΥΤΗΣ» το κατάστημα με χρώματα, σιδηρικά, εργαλεία κλπ του Ι. ΚΑΤΣΙΚΗ, το μανάβικο του Θωμά ΠΑΤΣΙΟΥΡΑ.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Απρίλιο του 2024 ίσως και με μία διαδρομή ultra 80 χλμ.

Η παρέα του U.T.R.A.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris
Ένας ψηφιακός, συλλογικός και συμβολικός αγώνας δρόμου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο