European Running Championships: Μία νέα διοργάνωση για τους αγώνες δρόμου!

Μία νέα διοργάνωση με μεγάλο ενδιαφέρον

Share

Και εγένετο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τρεξίματος

Μία νέα διοργάνωση αποκλειστικά για τα αγωνίσματα δρόμων αντοχής σε άσφαλτο εισάγει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου, European Athletics.

Όπως ανακοινώθηκε στο πρόσφατο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στο Βελιγράδι, η νέα αυτή διοργάνωση θα ονομάζεται European Running Championships και ουσιαστικά θα “στεγάζει” τα αγωνίσματα των 10χλμ. σε δρόμο, του Ημιμαραθωνίου και του Μαραθωνίου τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες!

Η πρώτη διοργάνωση θα λάβει χώρα το 2025, ενώ θα πραγματοποιείται ανά δύο χρόνια, με την επόμενη δηλαδή να προγραμματίζεται για το 2027!

Έως τώρα, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, το οποίο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, περιελάμβανε εναλλάξ το αγώνισμα του Μαραθωνίου και του Ημιμαραθωνίου.

“Το αντιλαμβάνομαι σαν μία μοναδική ευκαιρία για δρομείς διαφόρων επιπέδων να λάβουν μέρος σε ένα πρωτάθλημα, όπως κανένα άλλο στο παρελθόν” δήλωσε ο Marko Vasic, διευθυντής του τομέα τρεξίματος της ΕΑ.

Ο πρόεδρος της ΕΑ, Dobromir Karamarinov υποστήριξε: “Δεν το κάνουμε μόνο για να προσφέρουμε στους δρομείς την ευκαιρία να τρέξουν μαζί με άλλους πολύ καλούς δρομείς, αλλά και για να δώσουμε μία ακόμα διάσταση, αυτή της ομαδικής κατάταξης ανά χώρα, δίνοντας την ευκαιρία για διάκριση και αναγνώριση”.

“Για έναν καλό δρομέα που έχει ρεκόρ π.χ. 2:35 στον Μαραθώνιο ή μία γυναίκα με 2:55, η συμμετοχή έως τώρα, σε μία διεθνή διοργάνωση Μαραθωνίου, χάριζε, πέρα από μία ωραία εμπειρία και αναμνήσεις, ένα μετάλλιο ή κάποιο δώρο. Αυτή η διοργάνωση θα του δίνει κάτι παραπάνω, τη χαρά της συμμετοχής σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά και το κυνήγι της ομαδικής κατάταξης”.

Για την ώρα δεν έχει οριστεί ακόμα η πρώτη πόλη/χώρα που θα φιλοξενήσει το European Running Championships, ωστόσο, αυτό θα γίνει σύντομα.

Πάντως στο προγραμματισμένο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου το 2024 θα πραγματοποιηθεί κανονικά ο Ημιμαραθώνιος, ενώ το 2026 στο Μπέρμιγχαμ το αγώνισμα του Μαραθωνίου. Αυτές τις δύο χρονιές, ωστόσο, δεν θα πραγματοποιηθεί το European Running Championships.




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
9ος Διεθνής Μαραθώνιο Ρόδου: Ρεκόρ διαδρομής
Χιλιάδες δρομείς βίωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα
1o Pink Together
Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης μας καλεί στη γιορτή της πρόληψης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο