Mizuno Wave Rebellion Pro

Ένα υπερόπλο στα πόδια μας

Share
Mizuno Wave Rebellion PRO

Το νέο Mizuno Wave Rebellion Pro δεν είναι απλά ένα ακόμα αγωνιστικό μοντέλο για τρέξιμο, αλλά έρχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα σε μια απαιτητική κατηγορία.

Προστασία, άνεση, ανθεκτικότητα, σταθερότητα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά με τα οποία έχουμε συνδέσει τα παπούτσια για τρέξιμο της ιαπωνικής εταιρεία Mizuno εδώ και δεκαετίες. Κορυφαία μοντέλα, που έχουν διανύσει αμέτρητα χιλιόμετρα στα πόδια χιλιάδων δρομέων, προσφέροντας ασφαλές και απολαυστικό τρέξιμο.

Αν, όμως, υπήρχε κάτι που θα αναζητούσε κανείς στην πλούσια γκάμα των μοντέλων της Mizuno, με την τεχνολογία Wave και τον αφρώδες υλικό ENERZY να κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια, αυτό θα ήταν το χαρακτηριστικό της ταχύτητας, με την έννοια βέβαια της αμιγούς αγωνιστικής χρήσης.

Το νέο Wave Rebellion Pro της Mizuno, ένα πραγματικό υπερόπλο για δρομείς που επιδιώκουν υψηλές επιδόσεις, ήρθε να καλύψει εμφατικά την ανάγκη αυτή, και να δηλώσει ένα ηχηρό παρών στην κατηγορία των super shoes αγωνιστικών παπουτσιών, με τη χρήση της τεχνολογίας carbon plate.

Περάσαμε αρκετό καιρό με το Mizuno Wave Rebellion Pro στα πόδια μας έτσι ώστε να σχηματίσουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα για τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του και σας το παρουσιάζουμε.

Mizuno Wave Rebellion PRO
Εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή

Οι σχεδιαστές της Mizuno αψήφησαν τις παραδοσιακές φόρμες και ακολουθώντας ένα φουτουριστικό σχεδιασμό προσφέροντάς μας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Το επάνω μέρος είναι λιτό και απέριττο, με μοντέρνο σχεδιασμό, όπως ταιριάζει σε κάθε αγωνιστικό που σέβεται τον εαυτό του και κυρίως το… βάρος του! Απόλυτα διαπνέον ύφασμα, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής αερισμός, αλλά και προσοχή στην λεπτομέρεια, όπως οι δύο οπές στην εξαιρετικά λεπτή γλώσσα, που έχουν ως αποτέλεσμα να σταθεροποιείται απόλυτα στη θέση της, δύο εσωτερικές «ταινίες» στο μέσο του πέλματος για καλύτερη εφαρμογή και σταθερότητα, και ειδική ενίσχυση στο πίσω μέρος για προστασία στην περιοχή του αχίλλειου.

Η πρώτη αίσθηση όταν το βάλαμε στα πόδια μας ήταν διαφορετική από ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα, όπως και η όψη του δηλαδή. Ωθεί το πέλμα να πατήσει μπροστά βοηθώντας σημαντικά στο ομαλό ρολάρισμα, αλλά ταυτόχρονα είναι και ιδιαίτερα αναπαυτικό, ξαφνιάζοντάς μας ευχάριστα.

Η Mizuno καινοτομεί για ακόμη μια φορά!

Η σόλα του Mizuno Wave Rebellion Pro είναι το στοιχείο που κλέβει την παράσταση. Εντυπωσιακά ογκώδης, με το ύψος της στο παχύτερο σημείο της να φτάνει τα 6 εκατοστά (εξωτερικά τουλάχιστον και στο μέγεθος 44,5) και με ιδιαίτερο σχήμα, καθώς, οι σχεδιαστές της Mizuno, «έκοψαν» διαγώνια και προς τα πίσω το τμήμα της φτέρνας, κάνοντας πιο δυναμική τη φάση ώθησης του πέλματος. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό έθεσαν το μοντέλο εντός των ορίων της World Athletics για την αναγνώριση επιδόσεων σε επίσημους αγώνες δρόμου σε άσφαλτο!

Αν και αρχικά νομίζαμε ότι θα υπάρχει κάποιο θέμα με την ευστάθειά του, λόγω του μεγάλου ύψους της, στο τρέξιμο δεν μας προβλημάτισε καθόλου ούτε στις ευθείες, αλλά ούτε και σε αρκετά απότομες αλλαγές πορείας.

Προπονητικά το «τρέξαμε» σε κάθε είδους προπόνηση, ελεύθερο τρέξιμο, διαλειμματικές, tempo αλλά και long run. Ας τα δούμε, όμως αναλυτικά.

Προπονητική… συμπεριφορά

Το πρώτο μας ελεύθερο τρέξιμο ήταν απόστασης 10 χλμ. με το Rebellion Pro να δείχνει από τα πρώτα μέτρα τις διαθέσεις του. Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ο ρυθμός ήταν αρκετά πιο γρήγορος από τα συνηθισμένα, καθώς ο τρόπος που σε αναγκάζει να πατήσεις σε οδηγεί σε πιο επιθετικό τρέξιμο, με πάτημα στο μέσο και μπροστά τμήμα του πέλματος, ενώ παράλληλα η επιστροφή ενέργειας είναι ιδιαίτερα αισθητή. Εξαιρετική αίσθηση που μας δημιούργησε αγωνία ενόψει των επόμενων και πιο γρήγορων προπονήσεων.

Στη διαλειμματική προπόνηση το δοκιμάσαμε σε αποστάσεις από 200μ. μέχρι 2.000μ. και σε ρυθμούς μέχρι και 3:20/χλμ. και ήταν πραγματικά απολαυστικό. Τόσο στην άσφαλτο, αλλά ακόμα περισσότερο στο ταρτάν, η πρόσφυσή του είναι από τις κορυφαίες που έχουμε συναντήσει, προσομοιώνοντας αυτή των spikes. Το γεγονός αυτό μας έδωσε μεγάλη σιγουριά σε κάθε βήμα, ελαχιστοποιώντας τις ενεργειακές απώλειες και την όποια αστάθεια. Το αποτέλεσμα αυτό  οφείλεται σε ένα πρωτοποριακό σύστημα στην εξωτερική σόλα που «γραπώνει» το έδαφος χάρη στα υλικά και στον ειδικό σχεδιασμό του.

Η αλήθεια είναι, ότι όσο μεγαλύτερη ταχύτητα η δρομική μας ταχύτητα τόσο καλύτερη ήταν η συμπεριφορά του και τόσο πιο άνετο το τρέξιμό μας.

Ως δρομείς αντοχής, δεν υπάρχει καλύτερη συνθήκη από το να μπορείς να τρέχεις σε γρήγορο ρυθμό και το παπούτσι σου όχι μόνο να σε υποστηρίζει σε αυτό, αλλά να είναι και τόσο άνετο και μαλακό στο πάτημα που όντως να σε παροτρύνει να πετύχεις το καλύτερο δυνατό.

Την ίδια αίσθηση είχαμε και σε tempo run, στην άσφαλτο, απόστασης 12 χλμ. με προοδευτικά αυξανόμενο ρυθμό, όπου από την αρχή μέχρι το τέλος η απόδοση του Mizuno Wave Rebellion Pro ήταν άψογη βοηθώντας μας να διατηρήσουμε με ιδιαίτερη άνεση τον επιθυμητό ρυθμό.

Τέλος, και σε προπονήσεις μεγαλύτερης διάρκειας, αλλά σε αργό ρυθμό, η συμπεριφορά του ήταν ικανοποιητική, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι δεν είναι σχεδιασμένο για αργά Long run.  

Συμπερασματικά, λοιπόν, προπονητικά δεν είναι το μοντέλο που θα πάρετε για το καθημερινό σας αργό τρέξιμο, αλλά σίγουρα θα σας προσφέρει απολαυστικά tempo runs και super γρήγορες και ξεκούραστες διαλειμματικές ή γρήγορα long run.

Τεχνολογίες «High end»

Τεχνικά υπεύθυνοι για όλα αυτά είναι το επαναστατικό υλικό Enerzy Lite+ που προσφέρει μέγιστη προστασία από τους κραδασμούς, σε συνδυασμό με το Enerzy Lite Pro στο επάνω μέρος της σόλας, που την κάνει ακόμα πιο μαλακή. Ανάμεσά τους μία ειδική νάιλον πλάκα ενισχυμένη με ανθρακόνημα σε όλο το μήκος της που μεγιστοποιεί την επιστροφή ενέργειας.

Το αποτέλεσμα;

Πέρα από το πιο γρήγορο τρέξιμο ακόμα κι όταν δεν «πιέζαμε» τον ρυθμό, μας έκανε εντύπωση η αίσθηση την επόμενη μέρα με τα πόδια μας να είναι πιο «φρέσκα» από το αναμενόμενο και έτοιμα για την επόμενη προπόνηση.

«Να το πάρω;»

Μπορεί η Mizuno, να το προτείνει για δρομείς που θέλουν να τρέξουν τον μαραθώνιο  σε χρόνο κάτω από τις 2:30, όμως εμείς θα το συστήναμε ανεπιφύλακτα και σε όσους στοχεύουν σε πιο αργό ρυθμό π.χ. 5:00/χλμ. που οδηγεί σε επίδοση 3:30 στον μαραθώνιο ή ακόμα και για όσους φιλοδοξούν να σπάσουν τις 4 ώρες.

Μπορείς να το δοκιμάσεις στα Mizuno Stores και σε εξειδικευμένα Running Καταστήματα. 
Διαθέσιμο και στο official site της MZN Hellas, Πάτησε εδώ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Βάρος: 225 γρ. (236 γρ. στο μέγεθος 44.5 του τεστ)
Ύψος σόλας μπροστά: 33mm
Ύψος σόλας πίσω: 39mm
Carbon plate: Ναι
Drop: 4.5mm
Tιμή: 240€

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Taygetos Challenge 2024: Τελευταίες οδηγίες και κανονισμοί
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
Ειρηνοδρομία 2024: «Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»
Στις 19 Μαΐου η καρδιά το δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο