Και την Κυριακή… TCS London Marathon

Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου αναμένεται συναρπαστικός

Share

Δεν προλάβαμε καλά-καλά να… ξεκουραστούμε από τον 127ο Boston Marathon και ετοιμαζόμαστε για έναν ακόμα σπουδαίο Μαραθώνιο, τον TCS London Marathon!

Αυτήν την Κυριακή 23 Απριλίου, λοιπόν, είναι η σειρά του Λονδίνου να ζήσει τη μαγεία του Μαραθώνιου.

Και μιλάμε για μία πολύ αγαπητή διοργάνωση με χιλιάδες συμμετοχές από κάθε γωνιά του πλανήτη, τους δικούς ξεχωριστούς μασκαρεμένους δρομείς, τις χιλιάδες λίρες που μαζεύονται για δεκάδες φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά και τους κορυφαίους δρομείς!

Οι ελίτ άνδρες

Μπορεί ο TCS London Marathon να μην έχει… Kipchoge, έχει όμως πολλούς πολύ σπουδαίους μαραθωνοδρόμους, αλλά και τον Kenenisa Bekele.

Ο Αιθίοπας πρόσφατα δήλωσε ότι η προετοιμασία του πήγε καλά, όχι βέβαια όσο καλά θα ήθελε ο ίδιος, ωστόσο, δηλώνει έτοιμος και σε καλή κατάσταση. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, είπε ότι οι επιδόσεις του Eliud Kipchoge του δίνουν έξτρα κίνητρο. Λέτε να του δώσει ακόμα περισσότερο και η έκτη θέση του Κενυάτη στη Βοστόνη;

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εμφάνιση του Kelvin Kiptum, του ανθρώπου που πέρυσι έγινε ο πιο γρήγορος “πρωτάρης” στον Μαραθώνιο, όταν είχε τερματίσει στην Βαλένθια σε 2:01:53! Το Λονδίνο είναι πάντα ιδιαίτερο, όμως η επίδοση που έχει στα πόδια του ο νεαρός τρομάζει από μόνη της!

Ένα ακόμα μεγάλο όνομα είναι αυτό του Birhanu Legese με ρεκόρ 2:02:48, καθώς και του επίσης Αιθίοπα, Mosinet Geremew με 2:02:55 με αποτέλεσμα να υπάρχουν τέσσερις δρομείς με επιδόσεις κάτω από το 2:03!

Και βάλτε και τους Amos Kipruto από την Κένυα (2:03:13), αλλά και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2022, Tamirat Tola με το… ταπεινό 2:03:39.

Οι Βρετανοί βέβαια, περιμένουν τον Mo Farah, αν και από ό,τι φαίνεται ο αγώνας για τον Sir Mo θα έχει περισσότερο χαρακτήρα standing ovation, αφού, αφενός δεν δείχνει σε καλή κατάσταση, αφετέρου, πιθανότατα, θα είναι και ο τελευταίος του αγώνας.

Κι όλα αυτά πάντως, τη στιγμή που ο Eamonn Martin, ο τελευταίος Βρετανός που κέρδισε τον London Marathon το μακρινό 1993, δήλωσε κάπως “ενοχλημένος” που κανείς συμπατριώτης του δεν κατάφερε να κόψει το νήμα πρώτος στον μεγάλο αγώνα του Λονδίνου τα τελευταία 30 χρόνια!

Οι ελίτ γυναίκες

Και στις γυναίκες, όμως αναμένεται να γίνει “χαμός”. Πολύ μεγάλη αγωνία υπάρχει για την πρώτη απόπειρα τόσο της Sifan Hassan που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στα 42.195μ., αλλά και της Eilish McColgan που πρόσφατα δήλωσε έτοιμη για τον αγώνα, αλλά και πως μετά το 30οχλμ. η κατάσταση είναι κάπως… αχαρτογράφητη για εκείνη.

Bέβαια, μην ξεχνάμε, οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή συνολικά 10 δρομέων (!) με ρεκόρ κάτω από 2:19! Ανάμεσα σε αυτές θα είναι και η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Brigid Kosgei (2:14:14), καθώς και η περσινή νικήτρια Yalemzerf Yehualaw (2:17:23) αλλά και η Χρυσή Ολυμπιονίκης Peres Jepchirchir (2:17:16).

Θα τρέξει ακόμα η πρώην κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ στα 10.000μ., Almaz Ayana που πρόλαβε να τρέξει έναν Μαραθώνιο σε 2:17:20, η κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ στα 1.500μ. Genzebe Dibaba με ρεκόρ 2:18:05, αλλά και η Αμερικανίδα Emily Sisson που πρόσφατα πήρε το εθνικό ρεκόρ της χώρας της με 2:18:29.

Σχετικά με τον αγώνα

Κατά τα υπόλοιπα, το Λονδίνο έχει αρχίσει ήδη να υποδέχεται χιλιάδες δρομείς και συνοδούς, και να προσφέρει τους προσφέρει happenings αλλά και την ξεχωριστή έκθεση Running Show, μα, κυρίως, ένα μοναδικό θέαμα, τόσο το καθαρά αγωνιστικό, όσο και με όλα αυτά που συμβαίνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα.

Η εκκίνηση είναι το πρωί της Κυριακής στις 9:30 (τοπική ώρα) με τα waves των περισσότερων να ξεκινούν από τις 10 έως τις 11:30, ενώ η μετάδοσή του αγώνα θα γίνει από όλες τις πλατφόρμες του BBC (θα ενημερωθείτε και για άλλους τρόπους παρακολούθησης από το runnermagazine.gr).

Δείτε το τελευταίο πρόμο βίντεο του αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο