Έξι μήνες αποκλεισμός για δύο δρομείς που αντάλλαξαν αριθμούς σε Μαραθώνιο

Μία αλλαγή bib number, ένα εθνικό ρεκόρ και δύο αποκλεισμοί

Share

Έχουμε δει αρκετές φορές δρομείς που πριν από έναν αγώνα πουλάνε ή χαρίζουν τον αριθμό συμμετοχής τους (χωρίς μάλιστα να ενημερώσουν τη διοργάνωση) κάτι που τις περισσότερες φορές είναι εκτός κανονισμών.

Αυτό έκανε και ο μαραθωνοδρόμος Ivan Zarco από την Ονδούρα, ωστόσο, έδωσε τον αριθμό του στον Ισπανό συναθλητή του Camilo Santiago λίγο πριν τον Μαραθώνιο της Δρέσδης το 2021.

Ο Santiago, βλέπετε, είναι πολύ ικανός δρομέας με ρεκόρ 2:09:56, και στον συγκεκριμένο αγώνα τερμάτισε σε 2:17:36, επίδοση που όχι απλά είναι καλή, αλλά αποτελούσε και νέο ρεκόρ για τη χώρα της κεντρικής Αμερικής.

Όπως έγινε γνωστό, ο Zarco αποφάσισε να μην τρέξει τελικά λόγω τραυματισμού της τελευταίας στιγμής. Έτσι, έδωσε στον φίλο του τον αριθμό συμμετοχής του, ο οποίος είχε χάσει τον δικό του, σύμφωνα με τον Zarco.

Kάτι τέτοιο, βέβαια, διαψεύστηκε αργότερα από τους διοργανωτές καθώς υπήρχε ειδική υπηρεσία στο χώρο της εκκίνησης για όσους έχασαν το bib number τους.

Αργότερα όταν δημοσιογράφοι στην Ισπανία αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, ο Santiago ζήτησε συγγνώμη λέγοντας πως δεν είχε σκοπό να κάνει κάποια “απατεωνιά”. Μάλιστα, ο Zarco ενημέρωσε την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου να περαστεί η επίδοση στον Ισπανό φίλο του.

Ωστόσο, η Athletics Integrity Unit δεν… πείστηκε κι αποφάσισε να τιμωρήσει και τους δύο δρομείς με έξι μήνες αποκλεισμό από τους αγώνες καθώς και ακύρωση της συγκεκριμένης επίδοσης. Ο ισχυρισμός τους είναι πως ντρόπιασαν το άθλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
6ος δρόμος 21 μαθητών
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο