7ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό»

Εκατοντάδες δρομείς έτρεξαν για τον αυτισμό – Αποτελέσματα και φωτογραφίες

Share
7ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό»

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, Κυριακή (2/4), πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού με εκατοντάδες δρομείς και παιδιά να τρέχουν για καλό σκοπό στον 7ο Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου – Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό».

Σε ένα όμορφο πρωινό, ιδανικό για τρέξιμο, οι δρομείς έτρεξαν στους δρόμους του προαστείου, σε μια όμορφη διαδρομή, συμμετέχοντας σε μία γιορτή του αθλητισμού γεμάτη χαμόγελα, χρώματα, καλή διάθεση και πολλές χαρούμενες στιγμές.

Η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη για δεύτερη χρονιά στον αυτισμό και κυρίως στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ανάγκες των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και στην αποδοχή και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Η έναρξη δόθηκε με τον παιδικό αγώνα με παιδιά 8 έως 15 ετών να διανύουν 1000μ με εκκίνηση και τερματισμό στο Δημαρχείο Παπάγου Χολαργού. Στη διαδρομή αυτή συμμετείχαν και παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού καθώς και παιδιά από τα τμήματα Champs του Καλαθοσφαιρικού Ομίλου Χολαργού.

Σε μια πολύ όμορφη εικόνα μετά το τέλος του παιδικού αγώνα τα παιδιά άφησαν το στίγμα τους, σαν ένδειξη συμπαράστασης, την παλάμη τους, σε ένα μεγάλο μουσαμά με τα χρώματα του αυτισμού. 

Ακολούθησαν οι αγώνες ενηλίκων με τον Δήμαρχο Παπάγου Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο  να δίνει την εκκίνησηγια τους δρομείς των 10χλμ.

Με λίγα λεπτά διαφορά ξεκίνησαν και οι δρομείς των 5χλμ με την εκκίνηση να δίνεται από τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ, Μιχάλη Υφαντή.

7ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό»

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πρώτος στη διαδρομή των 10χλμ τερμάτισε ο Καλιακούδης Δημήτρης με χρόνο 33:38 με τον Νικολακόπουλο Ιωάννη (35:03) να τερματίζει στη 2η θέση και τον Ροντόπουλο Δημήτρη στην τρίτη (1ος στην κατηγορία 50-59) με χρόνο 36:03.

Στις γυναίκες πρώτη έκοψε την κορδέλα του τερματισμού η Κατσιμάντου Στέλλα με χρόνο 38:56 με τη Βούτζαλη Βασιλική να τερματίζει 2η σε 41:01 (1η στην κατηγορία 50-59) και την Κοκοτού Μαρία 3η με 42:38.

Στον αγώνα των 5χλμ την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης κατέκτησε ο αθλητής του ΣΚΑ Χολαργού-Παπάγου, Μεσολωράς Ευτύχιος (16:29) με τον Καπογιαννατο Σπύρο (17:16) να τερματίζει δεύτερος (1ος στην κατηγορία 18-29) και τον Ριγόπουλο Φώτη (17:38) στην τρίτη θέση (1ος στην κατηγορία 50-59).

Τέλος, στις γυναίκες στα 5χλμ χρυσή νικήτρια αναδείχτηκε η αθλήτρια του ΣΚΑ Χολαργού-Παπάγου, Θεοφιλίδου Ρέα με 18:26, δεύτερη η Πατσούρα Δήμητρα με 19:09 και στην τρίτη θέση τερμάτισε η περσυνή νικήτρια, Τζώτζου Αγγελική (19:44).

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα θα τα βρείτε πατώντας εδώ.

Φωτογραφίες της διοργάνωσης θα βρείτε πατώντας εδώ.

7ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό»

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Το προσωπικό του Δήμου και τους δεκάδες εθελοντές, για την άρτια προετοιμασία και διεξαγωγή του αγώνα, την Περιφέρεια Αττικής για τη στήριξη της διοργάνωσης, τους αθλητικούς Συλλόγους ΣΚΑ Χολαργού και ΓΑΣ Χολαργού, τους διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την τροχαία Αγίας Παρασκευής και το αστυνομικό τμήμα Παπάγου Χολαργού.

Η εκδήλωση διεξήχθη σε συνδιοργάνωση του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.) και τον Κ.Ο. Χολαργού, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και τοπικών αθλητικών συλλόγων και εθελοντικών φορέων.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Χορηγούς και Υποστηρικτές της διοργάνωσης.

Τους Μεγάλους Χορηγούς IKEA και Samos Steamship, τους Χορηγούς Algon από τη Lavipharm και iStorm, τους Υποστηρικτές Κωτσόβολος – Dixons South East Europe, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ, Nature Valley, Amita και Amita Motion, UNION Properties, Peugeot ΓΚΑΛΛΟ, τους Τοπικούς Υποστηρικτές το πολυκατάστημα ΔΑΝΑΟΣ, Juicy Grill, ALLIANZ – ΤΣΙΩΜΟΣ Γ., Αβραάμ, Παπάκια και Cocofino, τους Χορηγούς Επικοινωνίας Gazzetta.gr, Runner Magazine, Running News, iRunMag.gr, Runnfun.gr, Athletics Magazine, RunnTrail και RunBeat.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες:

site: www.dpapxol.gov.gr και www.dopap.gr facebook: https://www.facebook.com/papxol και https://www.facebook.com/dopap.gr

7ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό»
7ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο