Mary Keitany: Πολλές αθλήτριες δέχονται πιέσεις για να λάβουν μέρος σε διεθνείς αγώνες

Δηλώσεις που θα πρέπει να προβληματίσουν

Share

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία που μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου προχώρησε η Mary Keitany τις περασμένες ημέρες.

Η Keitany, η οποία είναι η ταχύτερη μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών σε αγώνα μόνο για γυναίκες με επίδοση 2:17:01. δήλωσε πως αρκετές αθλήτριες, κυρίως από την Αφρική, δέχονται ανήθικες προτάσεις από παράγοντες και ανθρώπους σε θέσεις εξουσίας προκειμένου να τους εξασφαλίσουν μία θέση σε μεγάλες διοργανώσεις στο εξωτερικό.

Ουσιαστικά η Keitany επιβεβαίωσε την έρευνα που είχαν ξεκινήσει δημοσιογράφοι από την Σουηδία, δηλώνοντας μάλιστα πως όταν ήταν 16 ετών είχε δεχθεί παρόμοιες προτάσεις.

«Συνήθιζαν να μου λένε “Mary, αν θέλεις να πας στο εξωτερικό πρέπει να περάσεις το τάδε στάδιο” κι εγώ τους έλεγα όχι. Μάλιστα, όταν τη ρώτησαν ποιο θεωρούσε ότι θα ήταν το αντάλλαγμα, απάντησή της ήταν “Σεξ φυσικά, τίποτα άλλο!”.

Η Keitany υποστήριξε ότι άνθρωποι από το περιβάλλον της τη βοήθησαν, ωστόσο, αντιλαμβάνεται ότι πιθανόν να μην έχουν όλες οι αθλήτριες παρόμοια υποστήριξη.

Τα λεγόμενα της Keitany επιβεβαίωσαν στους Σουηδούς ρεπόρτερ κι άλλες αθλήτριες, χωρίς, ωστόσο, να το κάνουν επώνυμα φοβούμενες τα αντίποινα.

Η AIU (Athletics Integrity Unit – Μονάδα Ακεραιότητας του Στίβου) μέσω του επικεφαλής της, Brett Clothier αντέδρασε όταν ενημερώθηκε για το ρεπορτάζ και παραδέχθηκε ότι δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα όσο θα έπρεπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο