8 χρόνια ποινής στον Zane Robertson για ντόπινγκ

Η απίθανη δικαιολογία του στοίχισε 4 ακόμα χρόνια ποινής

Share

Έσπασε κάθε ρεκόρ ο Νεοζηλανδός δρομέας Zane Robertson, αλλά δυστυχώς όχι μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά σε ό,τι αφορά την τιμωρία του και τον αποκλεισμό τους από τους αγώνες!

Ο Robertson αρχικά μέσα στη χρονιά είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του από την αγωνιστική δράση, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ότι εκκρεμεί η απόφαση της τιμωρίας του.

Όπως, όμως, έγινε γνωστό πριν από μερικές μέρες ο Robertson είχε πιαστεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ στον αγώνα Great Manchester Run το 2022, κάτι που λογικά θα του “απέφερε” τέσσερα χρόνια τιμωρίας.

Η ιστορία

Ωστόσο, ο ίδιος προσπάθησε να παραπλανήσει τους ελεγκτικούς οργανισμούς της χώρας του, δηλώνοντας πως όταν ήταν στην Κένυα επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο προκειμένου να εμβολιαστεί για τον Covid-19, ωστόσο, του χορηγήθηκε ερυθροποιητίνη αντί για εμβόλιο.

Μάλιστα, παρουσίασε και κάποια έγγραφα που αποδείκνυαν τα λεγόμενά του.

Φυσικά, κάτι τέτοιο, όπως επιβεβαιώθηκε και από το νοσοκομείο της αφρικανικής χώρας, δεν έγινε, κι έτσι η ποινή του δρομέα διπλασιάστηκε.

Ο Zane Robertson μαζί με τον αδερφό του, Jake, για πολλά χρόνια πετύχαιναν σημαντικές επιδόσεις και διακρίσεις στα αγωνίσματα των αποστάσεων από τα 5.000μ. έως και τον Μαραθώνιο. Μάλιστα ο Zane έχει στην κατοχή του έξι εθνικά ρεκόρ, ενώ έχει κατακτήσει κι ένα χάλκινο μετάλλιο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες το 2014, ενώ τα ρεκόρ του είναι 27:28 στα 10χλμ., 59:47 στον Ημιμαραθώνιο και 2:08:19 στον Μαραθώνιο.

Οι δύο τους είχαν μετακομίσει μόνιμα στην Κένυα από όταν ήταν 17 ετών για να αφοσιωθούν στις προπονήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άδα Σταματάτου: To Race for Autism Gr τρέχει στη Βοστόνη
Δείτε πώς να βοηθήσεις και εσύ το οικοτροφείο ΧΑΡΑ
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο