Τελευταίες πολύτιμες πληροφορίες για τον 11ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Δείτε αναλυτικά

Share
Ημιμαραθώνιος Αθήνας - εκκίνηση

Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

Διαβάστε ΕΔΩ τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 στο κέντρο της Αθήνας.

Αλλαγή εκκίνησης Family Run

Η εκκίνηση του αγώνα Family Run θα δοθεί στις 9.30πμ από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας – στο ύψος του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

Κατεβάστε την εφαρμογή

Η επίσημη mobile εφαρμογή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2023 είναι διαθέσιμη!
half app 23
Βρείτε τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας στην ενιαία mobile εφαρμογή «Athens Marathon and Half», η οποία περιλαμβάνει όλα τα τρέχοντα μεγάλα δρομικά γεγονότα του ΣΕΓΑΣ (Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο Αθήνας).

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν μέσω Google Play και App Store και θα την βρείτε κάνοντας αναζήτηση «Athens Marathon and Half». Στη συνέχεια επιλέξτε τον αγώνα 2023 Athens Half Marathon και μέσω της εφαρμογής:

• Παρακολουθήστε την προσπάθεια των δρομέων σας μέσω του live tracking
• Διαβάστε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για την προετοιμασία σας για τον αγώνα
• Βγάλτε selfies με τα εντυπωσιακά φίλτρα του αγώνα
• Λάβετε notifications με τα τελευταία νέα της διοργάνωσης

Και άλλα πολλά!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΣΩ GOOGLE PLAY ΕΔΩ
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΣΩ APP STORE ΕΔΩ

Βεβαιωθείτε πως έχετε ανανεώσει στην τελευταία έκδοση (version) της εφαρμογής και έχετε ενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις στην συσκευή σας!

Kι ακόμα…

Το ετήσιο εαρινό ραντεβού του δρομικού κινήματος στο κέντρο της πρωτεύουσας, έφτασε…Η συνήθεια (από το 2012) που πλέον έγινε λατρεία και προσμονή βρίσκεται στην τελική ευθεία και λίγες ώρες πριν την εκκίνηση.

Ο 11ος Διεθνής ΗμιΜαραθώνιος Αθήνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, είναι αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Υλοποιείται με την ευθύνη  του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική. (Σχετικό αφιέρωμα για τον Διεθνή αγώνα)

Στον φετινό Ημιμαραθώνιο έχουν δηλώσει συμμετοχή 8.000 δρομείς και 10.000 δρομείς στον αγώνα των 5 χλμ ΟΠΑΠ ενώ για πρώτη φορά φέτος 500 παιδιά που φοιτούν από την Α’ έως και την Ε’ Δημοτικού μαζί με τους ισάριθμους ενήλικες συνοδούς τους θα λάβουν μέρος στον αγώνα με τον διακριτικό τίτλο Family Run.

Παράλληλα διεξάγεται και το 14ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου που θα αναδείξει τους φετινούς πρωταθλητές. Κορυφαία ονόματα του χώρου θα είναι στην αφετηρία και προβλέπεται συναρπαστικός αγώνας.

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου δρόμου θα δοθεί στις 09:00 επί της Λεωφόρου Αμαλίας, στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά στο Κοινοβούλιο.

Στην ίδια αφετηρία θα βρεθούν και οι δρομείς που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου το οποίο διεξάγεται παράλληλα και στην ίδια διαδρομή με εκείνη του αγώνα που αφορά στο ευρύ κοινό. (αφιέρωμα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα)

Στις 09:30 θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα Παιδιού – Γονέα (Family Run) και ΑμεΑ –Special Olympics, στη Λεωφόρο Βας. Σοφίας στο ύψος του Βυζαντινού Μουσείου.

Ο τρίτος αγώνας της ημέρας, ο αγώνας δρόμου 5χλμ, θα ξεκινήσει στις 11:45 από την Οδό Φιλελλήνων, στο ύψος της Οδού Όθωνος – Μητροπόλεως.

Όλοι οι αγώνες τερματίζουν μπροστά στη μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, επί της Λεωφόρου Αμαλίας και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 13.00.

Οι χιλιάδες άνδρες και γυναίκες δρομείς που θα λάβουν μέρος, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μπροστά από μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας και ακτινοβολίας που κοσμούν την Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα. (Διαβάστε για την πολιτιστική διαδρομή)

Όπως είναι ευνόητο, θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. (Όλα τα μέτρα απαγόρευσης και αλλαγής δρομολογίων στα ΜΜΜ)

Όσο για τους οδηγούς: ας κάνουν υπομονή για λίγες ώρες καθώς θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Μια πολύ καλή ευκαιρία να βρεθούν και αυτοί με την οικογένειά τους και τους φίλους τους στο κέντρο της πόλης.

Από ΣΕΓΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
Kea Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες της Κέας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο