“Πώς η άσκηση απογειώνει τη ζωή σου”

Ένα ακόμα βιβλίο για τα οφέλη της άσκησης στη ζωή μας

Share

Έχουμε αναφέρει αμέτρητες φορές στοιχεία αλλά και έρευνες για το πώς η άσκηση μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας και να μας… απογειώσει!

Κι ένα ακόμα βιβλίο έρχεται για μία ακόμα φορά να μας το επιβεβαιώσει.

Ο John Ratey, M.D., κλινικός καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ με το νέο του βιβλίο “Πώς η άσκηση απογειώνει τη ζωή σου” θέλει να μεταδώσει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της αξίας της συστηματικής άσκησης.

Τα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα: η αερόβια άσκηση προγραμματίζει το μυαλό σου για κορυφαία απόδοση! Με αφορμή ένα επαναστατικό πρόγραμμα φυσικής αγωγής στο Ιλινόι των Η.Π.Α., όπου 19.000 μαθητές που γυμνάζονταν κάθε πρωί πρώτευσαν σε διεθνείς διαγωνισμούς φυσικής, ο καθηγητής ψυχιατρικής του Χάρβαρντ John J. Ratey παρουσιάζει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα πολυετών ερευνών. Όλες συγκλίνουν στο ότι η άσκηση είναι πραγματικά η καλύτερη άμυνά μας ενάντια στην κατάθλιψη, στη διάσπαση προσοχής, στους εθισμούς, στις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης και στη νόσο Αλτσχάιμερ.

Το Πώς η άσκηση απογειώνει τη ζωή σου είναι το πρώτο βιβλίο που εξερεύνησε διεξοδικά τη σχέση μεταξύ άσκησης και εγκεφάλου. Οι έρευνες που παραθέτει ο Ratey δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης: η άσκηση μειώνει το στρες, ανεβάζει τη διάθεση, βελτιώνει τη μνήμη, οξύνει τη σκέψη και εκτοξεύει την απόδοσή σου στα ύψη!

To βιβλίο αυτό θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι την πρωινή γυμναστική, και αυτό θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι τα πάντα.

Το κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Key Books (Bασ. Βουλγαροκτόνου 27, 11472, Αθήνα, 2114098047, [email protected])

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο John Ratey, M.D., είναι κλινικός καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Είναι συγγραφέας πολλών bestsellers και πρωτοποριακών βιβλίων, μεταξύ των οποίων τα Πώς η άσκηση απογειώνει τη ζωή σου, Driven to Distraction και A User’s Guide to the Brain.

Ζει στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Έγραψαν για το βιβλίο

Έγραψαν για το βιβλίο:

«Αυτό το βιβλίο εξηγεί κάτι που προσπαθούσα να καταλάβω εδώ και χρόνια. Η άσκηση δεν είναι απλώς απαραίτητη, όπως δείχνει ξεκάθαρα ο Dr. Ratey, είναι φάρμακο».

Greg LeMond, τρεις φορές νικητής του Γύρου της Γαλλίας

«Ο Ratey συγκέντρωσε την τελευταία λέξη της επιστήμης και διαπίστωσε ότι η τακτική προπόνηση μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου και ταχύτερου εγκεφάλου».

USA Today

«Χάρη στο βιβλίο αυτό, τα αστειάκια για όσους γυμνάζονται είναι πολύ πιθανό να σταματήσουν».

Outside Magazine

«Αν ο στόχος σας είναι να ζήσετε μια μακρά και υγιή ζωή στο έπακρο, τότε το Πώς η άσκηση απογειώνει τη ζωή σου είναι υποχρεωτικό ανάγνωσμα».

Kenneth H. Cooper, M.D., M.P.H., «πατέρας της αεροβικής»

«Επιτέλους, ένα βιβλίο που εξηγεί γιατί αισθάνομαι πολύ καλύτερα αν τρέχω το πρωί!»

Dr. Susan M. Love, συγγραφέας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού 2024 - Corporate Race
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο