Dick Fosbury: Έφυγε ο άνθρωπος που άλλαξε για πάντα το άλμα εις ύψος

Άφησε τη σφραγίδα του όσο κανείς άλλο στο αγώνισμα

Share

Ένας άνθρωπος που άλλαξε για πάντα τον τρόπο που εκτελούν οι αθλητές το άλμα εις ύψος, ο Αμερικάνος Dick Fosbury έφυγε από τη ζωή στα 76 του χρόνια!

Ο Fosbury υπήρξε αθλητής στο άλμα εις ύψος τη δεκαετία του ’60, ενώ το 1968 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα με νέο ολυμπιακό ρεκόρ, με 2.24μ.!

Ωστόσο, αυτό που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό ήταν ότι για πρώτη φορά πέρασε τον πήχη με την πλάτη και όχι με το κλασικό ψαλίδι (με το πρόσωπο προς τα κάτω) όπως εκτελούσαν τα άλματά τους έως τότε όλοι οι αθλητές.

Έκτοτε κι άλλοι αθλητές άρχισαν να υιοθετούν αυτήν την τεχνική, η οποία τελικώς καθιερώθηκε και χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα, και, σαν αποτέλεσμα, πήρε το όνομά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Race For Autism Gr 2023
Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 τρέχουμε για τον αυτισμό
Παραλίγο Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Kejelcha
Για μόλις ένα δευτερόλεπτο…
Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης στο Μαραθώνιο της Ρόδου
Ο μεγάλος νικητής του Μαραθώνιου της Αθήνας Χαράλαμπος Πιτσώλης θα συμμετέχει στον Μαραθώνιο της Ρόδου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο