Keely Hodgkinson: 19 συνεχόμενες κούρσες κάτω από τα 2 λεπτά στα 800μ.!

Το νέο, μεγάλο αστέρι των 800μ. και το απίθανο σερί

Share

Η απίθανη Keely!

Είναι πλέον το μεγάλο όνομα του αγωνίσματος των 800μ. χωρίς την παραμικρή αμφιβολία!

Η Βρετανίδα Keely Hodgkinson που διανύει μία εξαιρετική περίοδο πριν από λίγες μέρες έκανε… περίπατο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου όπου πήρε άνετα τη νίκη με 1:58.67.

Το σερί και το φράγμα

Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό, όμως, με την πανέμορφη 800άρα είναι πως αυτή ήταν και η 19η συνεχόμενη της κούρσα κάτω από τα 2:00! Φυσικά δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτό οι χρόνοι των προκριματικών όπου εκεί μετρά η πρόκριση και όχι ο χρονος.

Το “φράγμα” των 2 λεπτών είναι ορόσημο σε επίπεδο γυναικών, αλλά και ανδρών σε μικρότερες ή μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες, και ουσιαστικά δείχνει ένα υψηλό επίπεδο στο αγώνισμα των δύο στροφών και η 21χρονη έχει καταφέρει να το κάνει… παιχνιδάκι!

Η Hodgkinson αυτή τη σεζόν έχει καταφέρει να πετύχει την καλύτερη επίδοση στον κόσμο με 1:57.18, ενώ πρόλαβε να πετύχει και την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο και στο αγώνισμα των 600μ. με 1:23.41.

Το απόλυτο της ρεκόρ στο αγώνισμα, στον ανοιχτό στίβο είναι 1:55.88.

Οι πρώτες διακρίσεις

Φυσικά δεν έχει έρθει από το πουθενά, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει ακόμα ένα χρυσό σε Ευρωπαϊκό κλειστού το 2021, το καλοκαίρι του 2022 κατέκτησε το Χρυσό στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, ενώ το 2021 αναδείχθηκε ασημένια Ολυμπιονίκης στο Τόκιο.

Η πορεία της στις διεθνείς διακρίσεις ξεκίνησε το 2018 όταν είχε κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, ενώ μία χρονιά αργότερα ήταν δεύτερη στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ20.

Μάλιστα, είναι η πρώτη αθλήτρια κάτω των 20 ετών στην ιστορία του κλειστού στίβου που σπάει το φράγμα των 2 λεπτών στα 800μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού 2024 - Corporate Race
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
adidas Originals Fashion Show
Τα adidas Originals διοργάνωσαν το πιο αυθεντικό Street Event της χρονιάς
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Συνέντευξη τύπου
Ρεκόρ συμμετοχών: 717 δρομείς από 57 χώρες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο