8os Αγώνας Δρόμου Ραμνούς – Γραμματικό

Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης με τις ευχαριστίες

Share
8ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΡΑΜΝΟΥΣ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ο 8os Αγώνας Δρόμου Ραμνούς – Γραμματικό. Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης με όλα τα νέα.

8os Αγώνας Δρόμου Ραμνούς – Γραμματικό

Ηλιόλουστη ημέρα, χαρούμενα πρόσωπα, κέφι και παλμός στον 8ο ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΡΑΜΝΟΥΣ που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Γραμματικού.
Είναι ένας αγώνας που αναδεικνύει την ομορφιά αλλά και την μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας περιοχή του Αρχαίου Δήμου Ραμνούντα.

Ο αγώνας είχε εκκίνηση στο φιλόξενο Γραμματικό, που αποτελεί κοινότητα του Δήμου Μαραθώνος και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία του.
Εκεί οι δρομείς έλαβαν τους αριθμούς συμμετοχής τους μαζί με τις τσαντούλες που ήταν γεμάτες προϊόντα των χορηγών μας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την επιλογή να τρέξουν δυο διαδρομές, τη μεγάλη διαδρομή των 17χλμ, και τη μικρότερη των 6,5χλμ αλλά με την ίδια εκκίνηση και τον ίδιο τερματισμό. Οι δρομείς διένυσαν μια απαιτητική διαδρομή με αρκετές ανηφορικές κλίσεις, αλλά η μαγεία του φυσικού περιβάλλοντος τους αποζημίωσε δεόντως. Έτρεξαν ανάμεσα από ελαιώνες με εναλλαγές από πεύκα και πανάρχαιους αμπελώνες με το φημισμένο οίνο της ευρύτερης περιοχής του Ραμνούντα.

Ο αγώνας έχει δυναμική και συνεχώς αναπτύσσεται: πέρυσι είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε 220 δρομείς και στους δυο αγώνες, με τη φετινή χρονιά να αυξάνονται σε 370 με τον αγώνα των 17 χμ να έχει τον τιμητική του (235 αθλητές).

Πολύ σημαντικό ρόλο σε μια διοργάνωση παίζουν οι χορηγοί, οι φορείς και οι εθελοντές. Χωρίς την αρωγή τους δεν θα υπήρχε και η επιτυχία!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους χορηγούς μας για την πολύτιμη στήριξή τους στον Αγώνα μας καθώς και τις τοπικές επιχειρήσεις του Γραμματικού που στέκονται πάντα στο πλευρό μας.

Οι θερμές μας ευχαριστίες ανήκουν στο Δήμο Μαραθώνος και ιδιαίτερα την τοπική Κοινότητα Γραμματικού και την Πρόεδρο της Αγγελική Αβραμίδη, καθώς και τους δημοτικούς υπαλλήλους για την προθυμία τους και την άψογη επιμέλεια όλης της διοργάνωσης.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο Μαραθώνος Στέργιο Τσίρκα για την παρουσία του και την εκκίνηση που έδωσε στον αγώνα των 17χλμ.

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Αττικής για την παραχώρηση της αιγίδας, το Δήμο Μαραθώνος και συγκεκριμένα το Γραφείο Αθλητισμού για την παραχώρηση της αιγίδας του, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαραθώνος και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο και υπεύθυνο της Ευαγγέλο Κυπαρίσση, το Δημοτικό Σύμβουλο Βασίλη Αλικιώτη, που στηρίζει τις δράσεις μας με και με την εθελοντική του βοήθεια στην διοργάνωση του αγώνα, το Αστυνομικό Τμήμα Μαραθώνα και τον Υποδιοικητή Κο Βασίλη Μπακόπουλο για την παρουσία του και τον άψογο συντονισμό, την Τροχαία Βορειονατολικής Αττικής, τμήμα Κηφισιάς και τον Υπαστυνόμο Κο Ιωάννη Σπυρίδη για την παρουσία και πολύτιμη συμβολή του στον αγώνα, τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Μαραθώνος, το Σωματείο Εθελοντών δασοπυροσβεστών Μαραθώνος, την επίλεκτη ομάδα εθελοντών ειδικών αποστολών Μαρκοπούλου Κουβαρά, την ασφαλιστική εταιρία Interamerican για την παρουσία ασθενοφόρου καθώς και τον ιατρό της Δημήτρη Φράγκο για τη συνεχή στήριξή του.

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους στην εκδήλωση τους βουλευτές της ΝΔ,  Βασίλης Οικονόμου και Γιώργο Βλάχο και τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λάζαρο Καραούλη.

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Αρκάδων Ν. Μάκρης – Μαραθώνος – Ραφήνας και τη δραστήρια πρόεδρο Δέσποινα Γρηγοροπούλου για την παρουσία και προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων της Αρκαδίας.

Στον αγώνα μας έχουμε πάντα τη στήριξη και την παρουσία του πρωταθλητή Μαραθωνίου Γιώργου Μάλλιαρη και του 92χρονου μαραθωνοδρόμου και μέλους του Συλλόγου μας, Στέλιου Πρασσά τους οποίους και ευχαριστούμε.

Μας τίμησαν επίσης ο δρομέας Στέργιος Σιούτης με συνοδό στον αγώνα την αγαπημένη μας Σπαρταθλήτρια Μαρία Σταμούλη.
Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Παναγιώτη Αντωνόπουλο (Ευχίδειος Άθλος) για την παρουσία του και τη στήριξη στη διοργάνωση.

Ευχαριστούμε επίσης τους συλλόγους δρομέων που έτρεξαν με τα μέλη τους, τον Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, τον ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς, το ΣΔΥΑ, το ΣΔΥ Πειραιά, το Σύλλογο Δρομέων Αγ. Παρασκευής, τους Δρομείς Ευβοίας, τον Ευκλή, τους Galatsi Runners, τους Παλλήνιους Δρομείς, τους Rafina Runners, το ΣΔΥ Θήβας, το ΣΑΦΑΝΣ και άλλους αθλητές και μέλη από συλλόγους.

Θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Γραμματικού που είναι όλα τα χρόνια που διοργανώνεται ο Αγώνας πολύτιμος αρωγός μας. Ευχαριστούμε την Πρόεδρο Καλλιόπη Αλικιώτη που μαζί με το δραστήριο Δ. Σ. και τα μέλη του Συλλόγου μας βοήθησαν στη διοργάνωση, μαγείρεψαν τοπικές νοστιμιές και μας διασκέδασαν με το χορευτικό μέρος της εκδήλωσης.

8ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΡΑΜΝΟΥΣ

Η τοπική κοινωνία του Γραμματικού είναι στο πλευρό μας και φέτος τιμήσαμε τον Τάσο Χρυσίνα για την προσφορά του και για το ξεκίνημα του πρώτου ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΡΑΜΝΟΥΣ.

Οι εθελοντές μας, που είναι και μέλη του Συλλόγου μας, ήταν η ψυχή και η δύναμη του αγώνα. Με πολλή όρεξη και μεράκι βοήθησαν σε όλη τη διοργάνωση. Σε όλους ανήκει πραγματικά ένα τεράστιο ευχαριστώ!

Ολοκληρώνοντας ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους τους φίλους δρομείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρα τους δρομείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και μας έφεραν την προσφορά τους για τους πληγέντες στους σεισμούς της Τουρκίας και Συρίας.

Ανανεώνουμε  λοιπόν το ραντεβού μας για την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 και σας περιμένουμε ξανά να σας υποδεχθούμε με χαρά στον επόμενο ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΡΑΜΝΟΥΣ!

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
LAWYERS’ RUN for Children - Annual ΣΔΕΕ Run2024
Εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση και ολοκλήρωση της περιόδου εγγραφών
LAWYERS’ RUN for Children
LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Ιστορική Μάχη Ντολμά 2024
LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο