12ος Taygetos Challenge: Δράση για το περιβάλλον

Ανακοίνωση συνεργασίας με Lenovo και We4all με στόχο την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Share
taygetos challenge

Δέσμευση για εμφύτευση 1 δέντρου για κάθε 1 συμμετοχή αθλητή θα πραγματοιήσει ο 12ος Taygetos Challenge σε συνεργασία με την Lenovo και την We4all. Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης.

Ανακοίνωση συνεργασίας με Lenovo και We4all με στόχο την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Στο Taygetos Challenge πιστεύουμε ότι αθλητισμός και περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, καθώς τα βουνά, η θάλασσα, τα μονοπάτια προσφέρουν σε όλους μας την δυνατότητα να αθληθούμε και να αγωνιστούμε.

Το Taygetos Challenge είναι ένας αγώνας που προσφέρει εξαιρετικές διαδρομές και επαφή με την φύση τόσο στους αθλητές που αγωνίζονται όσο και στους θεατές – συνοδούς που τους υποστηρίζουν.

Σε συνέχεια λοιπόν της περσινής μας συνεργασίας με την Α.Μ.Κ.Ε π3=Plastic Pollution Prevention, στο πλαίσιο της προστασίας της ζώνης Natura όπου διεξήχθη  ο αγώνας, φέτος είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε δύο ακόμα συνεργασίες με στόχο την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του αγώνα.

H Lenovo, ως Περιβαλλοντικός Χορηγός και η We4all, μαζί με την pi3 ως περιβαλλοντικoί συνεργάτες του 12ου Taygetos Challenge θα συμβάλλουν έμπρακτα στην επίτευξη των στόχων της διοργάνωσης προς αυτή την κατεύθυνση. 

Οι στόχοι που θέσαμε το 2022 αφορούσαν την μείωση της κατανάλωσης του πλαστικού, του χαρτιού και του νερού, την ευαισθητοποίηση όλων των συμμετεχόντων για την αξία του περιβάλλοντος στη ζωή μας.

Για το 2023 στοχεύουμε σε μία ακόμα ενέργεια βιωσιμότητας με την υποστήριξη της Lenovo. Για κάθε αθλητή που θα συμμετάσχει στο 12ο Τaygetos Challenge, θα φυτέψουμε ένα δέντρο συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος άνθρακα. Η δράση θα υλοποιηθεί από την We4all, που αμέσως «αγκάλιασε» αυτή την πρωτοβουλία του Taygetos Challenge και της Lenovo. Τα δέντρα θα φυτευτούν σε περιοχές της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου που το έχουν πραγματικά ανάγκη, προσφέροντας τροφή, εργασία και περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής.

Η Lenovo, ο Νο1 κατασκευαστής ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο πρόσφατα ανακοίνωσε τον στόχο της να φτάσει σε net-zero εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) έως το 2050 και είναι μία από τις μόλις 139 εταιρείες με net-zero στόχους επικυρωμένους από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi), μια συνεργασία μεταξύ του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ, του CDP, του World Resources Institute (WRI) και του World Wide Fund for Nature (WWF)

Η κεντρική στρατηγική για τη μείωση των εκπομπών της Lenovo περιλαμβάνει τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των προϊόντων της και την αξιοποίηση της καινοτομίας για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα σε όλες τις λειτουργίες της. Εκτός από το έργο της για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, η Lenovo έχει αναγνωριστεί στις 25 κορυφαίες παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού της Gartner, στις Most Admired Companies στον κόσμο του Fortune και ως Ηγέτης στην Κλιματική Αλλαγή και την Ασφάλεια των Νερών από το CDP. 

Μένοντας πιστή στη στρατηγική της, η Lenovo ως Περιβαλλοντικός Χορηγός στηρίζει φέτος τον καθαρισμό των μονοπατιών 45χλμ για την 12η διοργάνωση του Taygetos Challenge.

Με αφορμή τη συνεργασία, ο Παναγιώτης Μακρυνιώτης, Γενικός Διευθυντής της Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε: «Στη Lenovo ακολουθούμε μια ολιστική προσέγγιση βιωσιμότητας, που περιλαμβάνει πολιτικές αντιστάθμισης εκπομπών άνθρακα σε σχεδόν όλη την γκάμα των προϊόντων μας, υπηρεσίες as-a-Service που επεκτείνουν τον κύκλο ζωής των συσκευών, καθώς και υπηρεσίες επιστροφής παλιών συσκευών για την περιβαλλοντική και ασφαλή απόρριψή τους. Όλα αυτά υποστηρίζουν τις προσπάθειες μας για κυκλική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, με μεγάλη χαρά υποστηρίζουμε το περιβαλλοντικό έργο της διοργάνωσης του Taygetos Challenge, που για τα τελευταία 12 χρόνια προάγει μία καλύτερη σχέση με τη φύση και την άθληση.»

Παράλληλα, η Βικτώρια Λουπάκου, Marketing Manager της Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε: «Στη Lenovo παραμένουμε αφοσιωμένοι στη δέσμευσή μας,  παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις της κλιματικής επιστήμης και δρούμε ανάλογα. Είναι χαρά μας που είμαστε φέτος Περιβαλλοντικός Χορηγός του Taygetos Challenge, αυτής της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού στη φύση και συμβάλουμε στη περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής αλλά και στη συντήρηση, αναβάθμιση και προβολή των αρχαίων μονοπατιών της διαδρομής του.»

Η We4all είναι ένας μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός οργανισμός που έχει σαν αποστολή να βοηθήσει την Γη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας. Έχει μέχρι σήμερα φυτέψει πάνω από 800.000 δέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει εκπαιδεύσει πάνω από 50.000 παιδιά σε σχολεία σχετικά με το περιβάλλον και μια πιο βιώσιμη καθημερινή ζωή. 

Η π3=Plastic Pollution Prevention είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου και ιδιαίτερα της νέα γενιάς για την βιωσιμότητα μέσα από διάφορες δράσεις.  Δραστηριοποιείται από το 2019 κυρίως στον χώρο του αθλητισμού, με ενημερωτικές δράσεις, καθαρισμούς και την δημιουργία αθλητικών δρώμενων που αναδεικνύουν το περιβάλλον και την προστασία του.

Το Taygetos Challenge είναι μέλος της ITRA (International Trail Running Running Association) με τη διαδρομή του Taygetos Marathon 37km να έχει πιστοποιηθεί και αξιολογηθεί για τους συμμετέχοντες αθλητές με τους παρακάτω πόντους: ITRA Points: 1 και Mountain points : 6

Το 12ο Taygetos Challenge 2023 θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Δυτικής Μάνης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Περιβαλλοντικός Χορηγός και Συνεργάτες: Lenovo, pi3 και We4all

Χορηγός “Taygetos Experience 10km”: Intersport 

Χορηγοί : Aquarella, Blauel Greek Organic Products, Neversecond, Xtreme stores 

Υποστηρικτές:  Avra Water, Dole , Keybooks, myathlete, TerraNova nutrition

Δωροθέτες : AMINO – AMINO , Nespresso,  Reconnature.gr

Χορηγοί επικοινωνίας: Runnermagazine.gr, Runningnews.gr, Advendure.com, Athletics-magazine.gr, iRunmagazine.gr , Runntrail.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.taygetoschallenge.com/   

Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 12 Μαρτίου και δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στην γραμματεία του αγώνα.

Facebook: Taygetos Challenge
Instagram: @taygetoschallenge

Video διοργάνωσης 11ου Taygetos Challenge 2022

Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους από κοντά στις 25 Μαρτίου σε μια υπέροχη «πράσινη» διοργάνωση.

Μείνετε συντονισμένοι…  Η Οργανωτική Επιτροπή

taygetos challenge
Lenovo logo
we4all
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 13-14 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο
6ος δρόμος 21 μαθητών
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο