Η Helen Ryvar τρέχει καθημερινά έναν Ημιμαραθώνιο εδώ και 275 μέρες και συνεχίζει…

Η 42χρονη εμπνέει με την ιστορία της

Share

Κάθε άνθρωπος κρύβει και τη δική του ιστορία, και πολλές φορές βλέπουμε εντυπωσιακές δρομικές ειδήσεις από απλούς ανθρώπους που πρόσφατα απέκτησαν μία σχέση με το τρέξιμο.

Μία από αυτές, και άκρως εντυπωσιακή, είναι η ιστορία της 42χρονης Ουαλής Helen Ryvar. Η Ryvar αν και δεν ήταν ποτέ του… τρεξίματος, άρχισε να τρέχει λίγο μετά το διαζύγιο της, πριν από 4 χρόνια για να μπορέσει να βρει λίγη ηρεμία.

Ο άνδρας της έπασχε από διάφορες ψυχικές ασθένειες ενώ ήταν αλκοολικός και το 2020 έφυγε από τη ζωή σοκάροντας την ίδια αλλά και τα τρία της παιδιά.

Τότε ήταν που άρχισε να τρέχει περισσότερο και πιο συστηματικά και είδε ότι αυτό ήταν κάτι που τη βοηθούσε αρκετά. Το 2021 ξεκίνησε ένα “challenge” να τρέξει κάθε μέρα και έναν Ημιμαραθώνιο.

Αυτό όμως έμελλε να γίνει το… πάθος της αφού έκτοτε το συνέχισε σε καθημερινό επίπεδο. Σηκώνεται, λοιπόν, από τότε κάθε μέρα στις 4 και βγαίνει για να τρέξει 21,1χλμ. πριν πάει στη δουλειά της αφού εργάζεται ως καθαρίστρια. Επιλέγει κάθε φορά διαφορετικές διαδρομές για να μην… βαριέται! Μάλιστα ανεβάζει τις προπονήσεις της στη σελίδα της στο facebook μαζί με φωτογραφίες από τις διαδρομές της.

Πλέον έχει βαλθεί να σπάσει κάθε ρεκόρ – έχει ήδη φτάσει τους 275 καθημερινούς Ημιμαραθώνιους χωρίς διακοπή – ενώ συγκεντρώνει χρήματα για την οργάνωση Mind που στηρίζει ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, στη μνήμη του πρώην άνδρα της.

“Πέρα από τη συγκέντρωση χρημάτων για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, θέλω να παραμείνω fit και υγιής για τα παιδιά μου. Το τρέξιμο με κρατά υγιή σε σώμα και μυαλό και ταιριάζει απόλυτα με τον τρόπο ζωής μου. Πρόσφατα έχασα και τον πατέρα μου και του υποσχέθηκα ότι θα τρέξω 150 συνεχόμενους Ημιμαραθώνιους” δήλωσε σε βρετανικό μέσο.

Πλέον τους έχει ξεπεράσει κατά πολύ και συνεχίζει χωρίς να ξέρει πότε και αν θα σταματήσει! Όπως μάλιστα δήλωσε: “Αποφάσισα να συνεχίσω το σερί για όσο μπορώ. Το πρωινό τρέξιμο έχει πολύ μεγάλη θετική επίδραση στη ζωή μου και δεν θέλω να το σταματήσω”.

Αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Miami όπου θα αγωνιστεί σε έναν αγώνα – τι άλλο;- Ημιμαραθωνίου!

Δεν είναι η μόνη αλλά είναι ξεχωριστή!

Σίγουρα αν ψάξουμε θα βρούμε αρκετούς που καλύπτουν καθημερινά με καμία, ή έστω και με μικρές διακοπές, παρόμοιες αποστάσεις. Άλλωστε και πολλοί πρωταθλητές εκτελούν τόσα ή και περισσότερα χιλιόμετρα κάθε μέρα.

Ωστόσο, η ιστορία της Helen Ryvar είναι ξεχωριστή καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο που συνάντησε τυχαία το τρέξιμο στη ζωή του και της άλλαξε τη ζωή!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δρομείς του ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης» σε Θεσσαλονίκη και Βιέννη
Οι συμμετέχοντες και οι επιδόσεις τους
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20-21 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
1o Pink Together
Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης μας καλεί στη γιορτή της πρόληψης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο