Κι οι Αυστραλοί έχουν τον τρόπο τους στο τρέξιμο…

Δύο εντυπωσιακές, μα διαφορετικές δρομικές ειδήσεις από την Αυστραλία

Share

Η κυρία 150!

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες δύο διαφορετικές, αλλά εξίσου εντυπωσιακές δρομικές ειδήσεις από την Αυστραλία ήρθαν να μας θυμίσουν πως οι άνθρωποι εκεί αγαπούν πολύ το τρέξιμο…

Την περασμένη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου η Erchana Murray-Bartlett έτρεξε έναν Μαραθώνιο .

Αυτός, ωστόσο, ήταν ο 150ος Μαραθώνιος σε ισάριθμες μέρες, κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ Γκίνες. Η Murray-Bartlett ξεκίνησε από το ένα άκρο της Αυστραλίας για να φτάσει στο άλλο διασχίζοντας καθημερινά από τον περασμένο Αύγουστο έναν Μαραθώνιο ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες.

Η νεαρή Αυστραλέζα μάλιστα δήλωσε πως ήδη σκέφτεται το επόμενο πρότζεκτ, ενώ στην προσπάθειά της αυτή κατάφερε να συγκεντρώσει 128.000 δολάρια (Αυστραλίας), ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό της στόχο που ήταν τα 62.000 δολάρια.

Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά από την προσπάθειά της:

  • Χρήματα που συγκεντρώθηκαν $128,000
  • Συνολική απόσταση: 6.336,62χλμ.
  • Συνολικός χρόνος: 632 ώρες και 32 λεπτά
  • Μέση καρδιακή συχνότητα: 125 παλμοί/λεπτό
  • Μέσος ρυθμός: 5:59 λεπτά/χλμ.
  • Ταχύτερος ρυθμός: 3:41 λεπτά/χλμ.
  • Μπανάνες που κατανάλωσε: 230
  • Θετική υψομετρική: 54.624μ.
  • Αρνητική υψομετρική: 55.732μ.

Απίθανος 16χρονος στα 1.500μ.

Η δεύτερη είδηση έχει να κάνει με την εξαιρετική επίδοση του 16χρονου Cameron Myers στα 1.500μ. την Τρίτη 24 Ιανουαρίου!

Ο 16χρονος (!) δρομέας από την Αυστραλία ήταν ο νικητής του αγώνα του Victorian Milers Club στον ανοιχτό στίβο (οι Αυστραλοί έχουν καλοκαίρι και κάνουν αγώνες σε ανοιχτό αυτήν την περίοδο).

Το πιο εντυπωσιακό, όμως, ήταν η επίδοση του, αφού ο Myers τερμάτισε σε 3:40.60 που είναι μία από τις καλύτερες επιδόσεις που έχουν γίνει ποτέ από έναν 16χρονο!

Ο Myers προπονείται με τον Dick Telford, πολύ γνωστό κι επιτυχημένο προπονητή των μεσαίων αποστάσεων, και είναι σίγουρο ότι έχει πολύ και λαμπρό μέλλον στο αγώνισμα!

Θα πρέπει να πούμε, βέβαια, πως οι Αυστραλοί έχουν μεγάλη παράδοση στα αγωνίσματα των μεσαίων, κυρίως, αλλά και των μεγάλων αποστάσεων έχοντας βάλει πολλούς σπουδαίους δρομείς αλλά και προπονητές.

Δείτε το βίντεο από τον αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
adidas Originals Fashion Show
Τα adidas Originals διοργάνωσαν το πιο αυθεντικό Street Event της χρονιάς
Kea Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες της Κέας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο