Συγκλονιστικός o Παναγιώτης Καραΐσκος στο Vice

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο vice.com

Share
Παναγιώτης Καραΐσκος - Puma

O Παναγιώτης Καραΐσκος, ένας από τους καλύτερους Έλληνες μαραθωνοδρόμους της εποχής μας με ατομικό ρεκόρ 2:17:58.

Όπως έχει αποκαλύψει παλαιότερα και ο ίδιος έχει περάσει μία σκοτεινή περίοδο στη ζωή του όταν και σε εφηβική ηλικία βυθίστηκε στον κόσμο των ναρκωτικών.

Για όλα αυτά μίλησε στο vice.com και στον Άντυ Κουκλάδα, και μοιράστηκε κάποιες ακραίες προσωπικές ιστορίες και καταστάσεις, καθώς και πώς κατάφερε να βγει πιο δυνατός και να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και τον Μαραθώνιο!

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη:

“Όταν ξεκίνησα τη χρήση, ήμουν μόλις 16 χρονών. Τότε έκανα πρωταθλητισμό στο τζούντο, έπαιζα ποδόσφαιρο και ασχολιόμουν με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες στα κατηχητικά που με πήγαινε η μητέρα μου.

Τότε, ήμουν πολύ clean, δεν έπιανα ούτε σβηστό τσιγάρο. Κάποια στιγμή βρέθηκε στον δρόμο μου μια κοπέλα, που έκανε χρήση χασίς και θέλησα να δοκιμάσω.

Επειδή ήμουν πιεσμένος από το σχολείο, την οικογένεια και τον πρωταθλητισμό, ξεκίνησα να κάνω χασίς καθημερινά, εξάλλου ήταν ένας τρόπος να χαλαρώνω.

Το ένα έφερε τ’ άλλο. Αργότερα άρχισα να πηγαίνω σε πάρτι και συναυλίες όπου όλοι έκαναν χρήση άλλων ουσιών -όπως ecstasy και κοκαΐνη- τις οποίες μπήκα στη διαδικασία να δοκιμάσω.

Έτσι, πέρα από το χασίς που έκανα καθημερινά, έκανα και τα υπόλοιπα όταν έβγαινα. Μετά από μερικούς μήνες σταμάτησα το τζούντο, με πρόσχημα την ήττα μου σε έναν αγώνα.

Όταν μπλέκεις με ουσίες, τα συναισθήματά σου είναι μπερδεμένα, παγωμένα. Δεν μπορείς να λειτουργήσεις, πόσο μάλλον όταν είσαι νέο παιδί.

Πάρτι, παρέες, ναρκωτικά, διακίνηση. Αυτή ήταν η ζωή μου. Ριψοκινδύνευσα, ρίσκαρα. Επειδή δεν δούλευα, διακινούσα κάποιες ποσότητες ναρκωτικών για να έχω ένα εισόδημα.”

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο vice.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιο Ρόδου: Ρεκόρ διαδρομής
Χιλιάδες δρομείς βίωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο